Home » Agenda

Spirituele Agenda Netsamen

Archief

Masseren zonder handen

Van 16-06-2019 tot 14-07-2019
Locatie: Prins Hendrikplein 1, 2518 JA Den Haag, Zuid-Holland
Door: OMB Academie Massage Opleiding, Cursus, Workshop
Prijs: € 357,00
Waarom zou je masseren zonder handen?
Het is heel goed mogelijk om zonder gebruik te maken van je handen een complete lichaamsmassage te geven die redelijk stevig is, terwijl je niet veel kracht hoeft te zetten. Wanneer je kunt masseren met technieken waarbij je je handen niet gebruikt, belast je deze ook niet. Er zijn vele masseurs die pijnklachten hebben in hun handen, polsen, armen en/of rug tijdens of na het masseren. Er zijn ook verschillende voorbeelden van masseurs met artritis of artrose die hun praktijk konden behouden door wat ze geleerd hebben in de driedaagse cursus Masseren zonder Handen ©.

Werkhouding is essentieel
Tijdens elke massagecursus let het team op jouw werkhouding tijdens het oefenen van de massagetechnieken. Ook in deze cursus is hier veel aandacht voor. Je masseert vanuit een Tai-Chi houding en om kracht te zetten werk je vooral met je gewicht.

Massage met je onderarm en elleboog
Bij het Masseren zonder Handen © masseer je grotendeels met je onderarm in combinatie met diepte massage waarbij je gebruik maakt van je elleboog. Door de grote oppervlakte van je onderarm ervaart de klant de massage als vol en compleet. Bij het masseren met de elleboog worden vast zittende spieren behandeld.

On-hand-ig
Onze ervaring is dat voor de deelnemers de nieuwe technieken erg anders zijn dan wat bekend is voor hen. De vraag om veel te kunnen oefenen onder begeleiding is dan ook groot, wat de reden is dat de cursus Masseren zonder Handen © uit drie lesdagen bestaat.
We beginnen de cursus met het leren masseren met een goede werkhouding, wat je ook kunt inzetten bij je andere massagevormen. We besteden aandacht aan het “gereedschap” waarmee je werkt, zoals je onderarm, elleboog en bovenarm. Het werkgebied bestaat uit de rug, schouders en nek. Doordat er veel nieuw is voor je, zul je merken dat je nog niet veel uit je gevoel kunt masseren, maar meer vanuit je hoofd.

Voelen met je onderarm en elleboog
De tweede lesdag gaan we eerst de technieken van de eerste lesdag herhalen. Daarna leer je nieuwe massagetechnieken op de benen. Deze dag ligt de nadruk al meer op het leren aanvoelen met je gereedschap en leer je hoe je de massage tot één vloeiend geheel kan maken.

Complete lichaamsmassage
De derde lesdag komen de technieken op de armen en de romp aan de orde en gaan we uiteraard weer herhalen. Ook krijg je supervisie van de trainer tijdens het geven van een langere massage, zodat je gerichte feedback kunt krijgen. Aan het einde van deze dag heb je de kennis en kunde om een volledige Massage zonder Handen © van ongeveer vijftig minuten te geven. Uiteraard kun je deze nieuwe technieken ook toevoegen aan de massages die je al geeft.

Praktische info:
Deze cursus is alleen geschikt voor jou als je ruime ervaring hebt met masseren.
De prijs van de driedaagse cursus Masseren zonder Handen is 357 euro.
Inclusief: handleiding van de technieken en een certificaat.
De lessen zijn bij Wajid, Osho meditatiecentrum, Prins Hendrikplein 1, Den Haag.
Meer info en aanmelden via onze eigen website.
Toegevoegd op 12-12-2018
Massage, Workshop of cursus
OMB Academie Massage Opleiding, Cursus, Workshop
Prins Hendrikplein 1
2518 JA  Den Haag
Zuid-Holland
Nederland
Telefoon: 0645444569
Terug naar boven