Home » Agenda

Spirituele Agenda Netsamen

Archief

Wakker worden uit Stress&Burn-Out (Stilte Retreat)

Van 14-06-2019 tot 16-06-2019
Locatie: Donkereweg 1, 4317 AM Noordgouwe, Zeeland
Door: Praktijk voor Balans en Ontwikkeling
In deze intensieve retreat, die in het teken staat van jouw persoonlijke ontwikkeling, nodigen we je uit om terug te komen naar de bron. Terug naar het Body-Mindsysteem in het Hier & Nu. Op basis van oa. lichaamsgerichte technieken en mindfulness maken we een ontdekkingsreis naar de patronen die in jouw lichaam en ‘mind’ zijn ontstaan in reactie op spanning en stress.

In ons drukke bestaan zijn we op zoek naar manieren van rust en herstel, maar we vinden deze vaak onvoldoende. Door continu actief te zijn verliezen we het vermogen waar te nemen wat er in lichaam en geest in het hier en nu gaande is. Een verbreding van het gewaarzijn is dan noodzakelijk om uit die gemoedstoestand te komen. Een sprong in het onbekende wel te verstaan. Wat er nodig is naast ontspanning en vertraging en het contact maken met het Hier & Nu, is ook het leren (her)kennen van de reacties van ons Body-Mindsysteem.

Op basis van oa lichaamsgerichte technieken en mindfulness maken we een ontdekkingsreis naar de patronen die in jouw lichaam en ‘mind’ zijn ontstaan in reactie op spanning en stress. Daarmee komt er niet alleen ruimte voor rust en ontspanning, maar ontstaat er ook een ‘shift’ in het bewustzijn rond de patronen die bij jou tot stress of burn-out leiden. Er is persoonlijke aandacht voor iedere deelnemer en zijn of haar ontwikkelingsproces.

Het weekend is een echt ervaringsweekend, waarin (lichaams) gewaarzijn centraal staat. Zo komt ook het hoofd meer tot stilstand. De stilte kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren (tussentijds zullen er ook momenten zijn om ervaringen te delen). Daarnaast zijn de wellness faciliteiten en het heerlijke biologische eten tijdens het weekend zeer ondersteunend.

Een deelnemer zegt: "Be-Presence is voor mij een heel fijne manier om met al mijn aandacht, met alles wat er is, in het moment te zijn. Het is heel bijzonder om te ervaren, om te voelen, dat niks hoeft, maar alles er gewoon mag zijn, in ruimte, in vrijheid, in stilte, in verbinding. Zonder oordeel en met compassie voor mezelf. Vanuit liefde voor mezelf … Met hart en ziel aanwezig zijn …"
– J.
Voor meer informatie: www.BePresence.nl
Toegevoegd op 08-04-2019
Weekend retraites, Pers. ontwikkeling
Terug naar boven