Door Navojoa, 6 maart 2012, 13:42

Maak favoriet 

foto Navojoa

Alchemistische aanknopingspunten voor de moderne mens II

De Verzoenende kracht (de rugwervel) splitste zich op in: instinctieve drive (aktie), passiviteit en "aarzeling".

Deze gesplitste eenheden kregen in het dagelijkse taalgebruik de namen 'Hoofd', 'Hart' en 'Instinct' / Intuïtie. Samen vormen dit cluster 'Het Ego' of 'De Persoonlijkheid'. Kenmerkend voor 'Het Ego' of 'De Persoonlijkheid' is dat ze de werkelijkheid dualistisch ervaart. Logisch, omdat de multidimensionale inbreng van het derde oog ontbreekt. De mens neemt zijn wereld waar in 3 dimensies. Van de Tijdsdimensie krijgt hij uitsluitend een dwarsdoorsnede (het nu) te zien. Als zodanig is zijn werkelijkheid een illusie.

De electromoagnetische straling komt vanuit de cosmos nog steeds de mens binnen. De portie die in trillingen / frequentie overeen komt met het micocosmisch PWVI-proces wordt nog steeds door de drie bewustzijnscentra op het hoger liggend niveau ontvangen, verwerkt en weer uitgezonden. Omdat de focus van het bewustzijn van de mends daar tegenwoordig niet ligt, heeft dit deel van het cosmische PWVI-proces geen enkele impact in het denken, voelen of handelen van de mens. Hij is zich er simpelweg niet van bewust.

Hij wordt zich hier pas van bewust wanneer hij de sub-centra van de onderliggende laag tot een eenheid had weten te smeden. Alleen dan kunnen de drie hogere bewustzijnscentra weer naast elkaar staan, zich weer bewust worden van hun onderlinge samenhang en harmonie. Dan kan hij / zij het bewustzijn verwerven van zijn / haar cosmische identiteit en opdracht / Intentie. Vanaf dat punt kan de mens de omschakeling naar microcosmos in gang zetten en neemt het multidimensionale derde oog de plaats in die het toekomt.

Dit houdt in dat we eerst het lager gelegen PWVI-proces moeten synchroniseren. Deze operatie blijkt in de praktijk nogal lastig, omdat er 9 bewustzijns elementen te managen zijn. De PWVI-processen van de oorspronkelijke 3 centra zich immers af in zijn onderbewustzijn.

Daarom zijn we eigenlijk intelligente zoogdieren die zich niet bewust zijn van hun cosmische missie. Daarom maken we er hier op Aarde zo'n puinhoop van. De ironie wil dat de moderne mens van mening is dat het juist zijn zelfbewustzijn is die hem van de dieren onderscheid. De moderne mens heeft niet in de gaten dat hij geen 'overkoepelende visie op zichzelf kan hebben. Puur en alleen omdat hij afhankelijk is van de bijna onwillekeurige impulsen die op dat moment in zijn haar bewustzijn komen bovendrijven. Ja, natuurlijk zijn er routines die een zwaartepunt kunnen suggereren, maar om dat nu zelfkennis te noemen gaat te ver.

We zijn in feite een soort flipperkast waarin de 9 subcentra beurtelings tot ons bewustzijn doordringen om daar gedurende enige tijd de boventoon te voeren. Onze handelingsumpulsen komen niet meer vanuit een kosmisch besef, maar vanuit de extra bewustzijnslaag. We worden primair gedreven door impulsen die ontstaan in de maag, in de geslachtsorganen en in onze neiging anderen af te troeven. Impulsen die een eigen leven leiden en door de moderne mens worden aangeduid als: hebzucht, jaloezie, geilheid, machtswellust, egoïsme, schaapachtig gedrag, lafheid, beleefdheid, genotzucht en ga zo maar door.

We zien ons lichaam niet meer als een middel waarmee de cosmische intentie tot uitdrukking kan worden gebracht. Of als voertuig voor onze hogere bewustzijnsdelen, waarmee we uiteindelijk op dezelfde frequentie kunnen bereiken als Hunab Ku. Nee, we zijn ervan overtuigd dat ons lichaam een soort genotsmiddel is en doen er alles aan het op alle mogelijke manieren te behagen en te plezieren.

Dit zal de moderne mens natuurlijk fel bestrijden. We voelen ons beledigt en miskent. Stel je voor zeg: het summum van beschaving, zonder weerga in de historie zou een flipperkast zijn? Een genotzuchtige automaat? Ik hoef alleen maar te denken aan de moeite die het mij gekost heeft om te erkennen dat ik inderdaad een soort automaat was.

Daarover later misschien meer
. .

392 keer bekeken


Nieuw op Netsamen:

foto Annet.foto Olliesterfoto -Cynthia-50foto Maryashconfoto Ghansfoto AnneVHfoto Spring64foto Isolde68foto Maarten76foto AngelVfoto -Spiegeltje-foto M@@rtenfoto Frannie10foto Johnny75

Meer vrouwen

Meer mannen