Door Navojoa, 20 maart 2012, 09:47

Maak favoriet 

foto Navojoa

Tips en Tricks voor de moderne mens II

In Europa geldt vooral de weg van de overgave, zoals met name door Jezus werd gepropageerd. Via het hart (liefde / overgave) en het gebed (brein / visualisatie) kon een staat van bewustzijn worden bereikt, waarin het hogere Zelf zich aan ons kenbaar kon maken (dag des oordeels), waarna het christusbewustzijn (koninkrijk der hemelen) kon worden verworven / betreden.

Alle methoden werken en hebben successen op hun naam staan, ook al zijn ze niet specifiek bedoeld voor de 'moderne mens' van onze tijd. Als aanvulling voor de mens van de 21e eeuw kan niet genoeg worden benadrukt dat de Intentie waarmee deze aktiviteiten worden opgepakt van het hoogste belang is. Hoe helderder de Intentie en hoe beter men bekend is met de af te leggen weg, hoe beter men de inspanning kan richten. Hoe specifieker en herkenbaarder de resultaten zullen zijn. Men houdt de eigen vorderingen (richting en tempo) daardoor beter in eigen hand.

Intentie ligt achter de 'Universele Scheppende Kracht' in ons universum. Het is de drijvende kracht achter de schepping. Zelfs als moderne mens kunnen we daar een beroep op doen. Een beroep op onze cosmische bestemming als microcosmos.

Intentie vergt een bepaalde mentaal / emotionele inspanning. Intentie wordt gegenereerd wanneer de 3 bewustzijnscentra (Derde oog / brein, Zonnevlecht / borstchakra's en Wervelkolom / rug) gezamenlijk opereren. Wij kunnen- van onderuit- deze bewustzijnscentra naar elkaar "drukken" door gebruik te maken van onze wilskracht en aandacht. Intentie laat zich moeilijk beschrijven of in woorden vatten. Hieronder een poging.

Intentie wordt samengesteld uit energie uit het brein, uit de zonnevlecht en uit de rugwervel. Dat wil zeggen er zit een rationele component aan (visualiseren en focussen), een emotionele component (overgave en ademhaling) en een lichamelijke (wil en fysieke prikkels opheffen). Intentie ontstaat als een gezamenlijke aktiviteit tegelijkertijd in alle 3 de bewustzijnscentra wordt uitgevoerd. Intentie wordt ondersteund door aandacht en visualisatie. Aandacht is belangrijk, omdat bewustzijn en energie door aandacht kunnen worden "gestuurd". Waar wilskracht als duwende kracht kan worden gezien, kan Visualisatie gezien worden als een trekkende kracht.

Een meditatievoorbeeld. Door in kleermakerszit te zitten, te ademen volgens een bepaald patroon en door het herhalen van een mantra, doen we het volgende. In kleermakerszit oefenen we Wil uit ten opzichte van het lichaam (stil zitten) en drukken we de zintuiglijke prikkels naar de achtergrond (uitschakeling Ego). Door ritmisch en volledig te ademen, brengen we ons gevoelscentrum tot rust en laten we de energie vrij (of als liefde / overgave) door ons lichaam stromen. Door ons brein de opdracht te geven ervoor te waken dat we al onze spiergroepen ontspannen, de ademhaling te coordineren en eventueel een mantra op te zeggen, leggen we de focus op onze Aandacht in plaats van op onze gedachten en andere ego-gewaarwordingen. Door geen gedachten te hebben en de eenheid / compleetheid van onszelf te visualiseren, oefenen we druk uit om onze energie van richting te doen veranderen.

In feite schakelen we door deze oefening 'Het Ego' of 'De Persoonlijkheid' (inclusief het lichaam) uit. Als we leren onze concentratie goed vast te houden zullen we op gegeven moment de energie door ons derde oog voelen stromen. Dan weten we dat we (voor dat moment) gecenterd zijn in ons ware Zelf. Dan begint de ontwikkeling naar multidimensionale microcosmos.

Dit voorbeeld geeft aan dat het realiseren van Intentie niet iets is dat met een knip van de vingers wordt bereikt. Intentie ontstaat in een staat van evenwicht. Een staat waarin Ego, compleet met haar kermisachtige 9 subcentra is stilgezet en waarin onze 3 bewustzijnscentra door onze aandacht zijn samengebracht. Dat fenomeen maakt dat ons hoger Zelf manifest wordt. Vanaf dat moment neemt de innerlijke meester het over.

363 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Paraview