Door Navojoa, 15 maart 2012, 23:46

Maak favoriet 

foto Navojoa

Een Nieuwe Wereld Orde (NWO)

Het begrip 'Nieuwe Wereld Orde' of 'New World Order' blijkt voor meerdere interpretaties vatbaar. Onder invloed van de gebruikelijke dualiteit heeft het begrip zich "opgesplitst" in een politieke en een spirituele variant.

Deze 2 stromingen weerspiegelen de klassieke strijd tussen de moderne (de agressieve, egoïstische) mens en de oude- meer "naïeve"- mens, die streeft naar harmonie met de natuur en het universum.

Onderhuids speelt ook de strijd tussen twee stromingen esoterische kennis. Hier staan geheime genootschappen tegenover elkaar. De ene hanteert een kosmisch perspectief voor de menselijke ontwikkeling. De andere gaat uit van een door de mens geleide en gecontroleerde ontwikkeling, waarin de wereld wordt beschouwd als een instrument voor macht, controle en grenzeloze rijkdom voor de controleurs.

Strikt genomen spreken we over een idealistische stroming versus een materialistische. Ter completering van hun wereldvisies maken beide stromingen gebruik van elkaars denkbeelden. Alleen de intentie verschilt.

In de materialistisch-politieke variant gaat het om de krachten die achter de politieke en economische instituten, de touwtjes van de wereld in handen hebben. In hun utopie krijgt de wereld uiteindelijk één wereldregering, één wet, één munteenheid en één ideologie. Daarvoor dient de mensheid verder agressief 'gedomesticeerd' te worden. De mens als willige 'brave burger' ten behoeve van een kleine elite groep. In feite een voortzetting van de huidige maatschappelijke trends.

De materialistisch-politieke stroming biedt diverse eindspel-scenario's en alternatieven daarop aan. Hier worden soms newage-, spirituele- en occulte aspecten als alternatief aangeboden. Ook wordt kritisch gekeken naar geheime genootschappen die hun politieke en economische macht aanwenden voor hun eigen zelfzuchtige doeleinden.

Minder prominent aanwezig is de stroming van de idealistisch-spirituele utopie. In hun 'Nieuwe WereldOrde' ontwikkelt zich ook een centraal planetair bestuur, waarin vooral broederschap en kosmische oriëntatie centraal staan, .

Ook hier circuleren diverse eindspel-scenarios. Kenmerk daarvan is dat het huidige wereldbestel zichzelf opeet of opblaast. Op de puinhopen daarvan zal uiteindelijk de nieuwe wereldorde worden gevestigd. Hier wordt een oude lijn doorgetrokken, waarbij de band tussen het menselijk evolutieproces en de kosmische intenties wordt hersteld.

Deze utopie put uit het wereld- en mensbeeld van esoterische en theosofische stromingen. Kennis uit lang vervolgen tijden. Van lang verdwenen beschavingen. Kennis die sindsdien door oude geheime genootschappen wordt beheerd en nog bestaat bij de overlevers van oude culturen.

Uiteraard liggen de grenzen tussen deze stromingen niet zo scherp als ik hier stel. Ik wil alleen aangeven dat er 2 zwaartepunten zijn te herkennen in de ideologische mengsels van verschillende samenstelling. Dat moet ook wel, omdat beide ingrediënten onmisbaar zijn voor het formuleren van een omvattende wereldvisie.

Voor de politieke versie van de NWO kunnen we terecht op Youtube enz. . We kunnen uit een onwaarschijnlijke aanbod aan invalshoeken en oplossingsmodellen.

Voor de spirituele variant bestaat veel minder aanbod. Dit is lastig voor de serieuze zoeker, omdat deze kennis- in tegenstelling tot maatschappelijke en politieke zaken- geen gemeengoed is. Ook al omdat dit al eeuwenlang stelselmatig uit het maatschappelijke debat wordt gehouden door de religieuze instellingen en andere machthebbers: inquisitie, heksen, ketters, het eigentijdse criminaliseren, demoniseren of ridiculiseren enz.

Serieuze zoekers hebben het niet gemakkelijk. Voor hun heb ik hier een link: http://nwolibrary.com/ - naar de bibliotheek van de Nieuwe spirituele Wereldorde. Hier zijn veel gratis e-boeken te downloaden over de meest uiteenlopende onderwerpen van de hoed tot de rand en van klok tot klepel.

Enjoy

396 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift