Door TravelSuusy, 22 september 2016, 13:48

Maak favoriet 

foto TravelSuusy

Toeval bestaat niet, alles gebeurd met een reden

Hey lieve mensen,

Ik zit nog niet eens een week op deze website, en ik ben er gewoonweg verbaast van. Ik spring een beetje van de hak op de tak, maar dit zijn een stukje ervaringen en realisaties van de dag vandaag:

Onbewust ben ik op vele soorten plekken geweest die te maken hadden met graven. Konings vallei, piramides, hunebedden en tegenwoordig woon ik in een omgeving vol met grafheuvels, waar ik nooit het bestaan van heb geweten. Iemand van deze website had me er op gewezen, oké op de grafheuvels in mijn omgeving. Dat ik plots een connectie voel van deze verschillende plekken waar ik geweest ben, geeft me tranen in de ogen, die er niet uit komen, maar die me duidelijk toch raakt.
Wat er is, is voor mij nog onbekend, maar dat er IETS is, dat is door dit gevoel zeker.

Ook iets anders wat me eerder vandaag overkwam. Ik zat op een station te wachten voor de trein en ik had asociaal mijn tas op een zitplek gelegd. Er waren veel bankjes vrij, dus het was niet dat mensen moesten staan daardoor. Het was zelfs erg rustig.
Er kwam iemand aangelopen en ik realiseerde me dat ik mijn tas ''asociaal'' had neergezet en pakte hem en zette hem aan de andere kant naast me neer. Het persoon die aangelopen kwam, ging naast me zitten. Uit het niets begon er een gesprek over het weer, die in een hele korte tijd, behoorlijk diep ging over de redenatie waarom grijze lucht mensen depressiever maken.
En dat niet alleen, het was een combinatie van factoren waardoor je gewoon kon voelen en wist van elkaar dat je op een soort ander ''niveau'' met iemand praat in een onverklaarbare taal voor anderen.

Voor mij is dit echt iets nieuws geweest, en nu ik er over schrijf, zegt dat alleen maar dat zo iets een beste impact heeft gemaakt. Ik dacht gelijk: Eindelijk een keer een gesprek met inhoud.

Niet veel later kom ik aan bij mijn zus en nichtjes. 1 is nog een baby en de ander nu 4 jaar. Ik heb een hele speciale band met mijn nichtje van 4 jaar, en ze had me vorige week al gevraagd of ik langs kon komen (toen kon ik niet), en deze week weer. Het was dus belangrijk dat ik langs kwam.
Eerst vooral met mijn zus en andere nichtje erbij geweest, maar toen moest ze naar bed. Natuurlijk wilde ze dat ik haar in bed ging leggen!
Normaal gesproken kan dat gedaan zijn in 5 minuten, alleen wij deden er ongeveer 30 minuten over! Heerlijk mijn innerlijke kind en fantasie naar buiten laten komen en praten over elfjes die haar beschermen en haar helpen als ze bang is.
Die glimlach op haar gezicht, en dat warme gevoel, dat ze weet dat ze veilig is! Dat is zo een belangrijk gevoel om te hebben, en het geeft me zo veel trots om te zien dat ze zich veilig voelt als ik bij haar ben.

Al deze bovenstaande dingen, allemaal vandaag meegemaakt, gerealiseerd en overkomen. Nee, je maakt mij niet wijs dat toeval bestaat. . . . . . . . Voor alles is een reden, alleen soms kom je er later pas achter wat die reden dan was. Soms weet je het nooit, tegelijkertijd is er altijd een reden voor datgene wat er gebeurd.

Een hele fijne avond verder!

Liefs Suus

2333 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift