Home » Vriendschap » Forum » Andere zaken
Wijzer, 7 februari

Maak favoriet 

foto Wijzer

Het is niet corona dat ons ziek maakt!

De huidige maatregelen leiden tot veel "continue" stress en agitatie. Dat we niet meer even snel de supermarkt in en uit kunnen spurten voor een kleine boodschap. Dat we continu "bewust / alert" dienen te zijn van onze eigen afstand en gedrag. Dat je andere ziet die per ongeluk dan wel met opzet het niet zo nauw nemen met de maatregelen. Je iedere keer schrikt als je iemand hoor hoesten of snotteren etcetera.

Onbewust is deze continue paraatheid heel erg uitputtend en maakt mensen prikkelbaar. We slapen hierdoor minder en voelen ons vaker gespannen. Tot overmaat van ramp hebben we ook nog nauwelijks toegang tot ontspanning. De feestdagen, de zomervakantie, een leuk terrasje pakken. Samen met je partner vrienden bezoeken kan niet meer (door de regel dat je nog maar één persoon per dag mag ontvangen. )

We zijn sociale wezens en zijn simpelweg niet gebouwd voor dit soort maatregelen. Alleen mensen die al geen sociaal leven hadden hebben geen last van deze lockdown. Alle activiteiten die we heel hard nodig hebben voor een "waardevol" leven zijn niet mogelijk. We hebben veel minder veel mooie momenten om op te laden voor de donkere dagen die komen gaan. Als samenleving hikken we letterlijk tegen een burnout aan en het wordt heel spannend hoe al die opgekropte frustratie zich gaat ontladen uiteindelijk.

En dan te bedenken dat de ENIGE reden voor deze maatregelen zijn. DAT DE ZORG EN IC HET ANDERS NIET AAN KAN. Nota bene de zorg die onder leiding van Rutte in de afgelopen decennia volledig is uitgehold, we hebben relatief gezien het laagste aantal IC bedden in Europa! Als het kabinet de zorg echt belangrijk vond en de pandemie het hoofd wil bieden dan zou men maximaal in de zorg moeten gaan investeren. Maar alleen de zorgbonus is al teveel.

Ditzelfde kabinet wil via de BIK regeling 4 miljard geven aan het bedrijfsleven om zo 10.000 nieuwe banen te scheppen. Omgerekend geven ze dus 400.000 euro uit voor de creatie van één baan. Ja dat lees je goed 400.000 euro! Maar er is geen geld om werken in de zorg aantrekkelijker te maken! Aan dit soort ontwikkelingen kan je wel zien dat ze helemaal niet zoveel geven om de Nederlander.

Stem ze daarom massaal weg in maart. De zittende volksvertegenwoordigers zijn er niet voor ons maar voor het grootkapitaal.

NB: Een mooi artikel op Nu.nl over het belang van lichamelijk contact tijdens de coronacrisis en waarom we ons zo uitgeput voelen.
https://www.nu.nl/advertorial/advertorial-nationale-wetenschapsagenda/6051489/dit-doet-een-gebrek-aan-lichamelijk-contact-tijdens-de-coronacrisis-met-je.html?fbclid=IwAR0Xe7npw4xqPZka4G_hAyk_LbdrK92UY7kRNlSkT2R-zYco_NX9bJHSHnE

264 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van Paraview