Home » Magazine » Archief » Artikelen
Door Anita Hoevenaars, magazine juli 2012

Basis in onszelf - Basis in onze relaties, deel 3

De basis in onze aardse persoonlijkheid bepaalt de kwaliteit van onze spirituele groei én van onze relaties.

Eerder besprak ik het ontstaan en de gevolgen van de gaten in onze basis of het totale gemis aan basis. Die gaten en dat gemis zijn een belangrijke kans voor groei. Hoewel het lastig is om te hanteren, is juist het gebrek aan basis een opening om ons te (leren) gronden in het nieuwe eenheidsbewustzijn. Door de gaten heen, belanden we in een basis van eenheid en liefde.

Waar we geen basis ervaren leven we vanuit overlevingsmechanismen. Als we niet meer tevreden zijn met overleven, gaan we op zoek naar groei, nieuwe manieren van ontmoeten en een dieper bewustzijn over onszelf en het Leven.

(Zie ook deel 1 en deel 2 van deze reeks artikelen)

Lees artikel

1 keer bekeken

Door Anita Hoevenaars, magazine juni 2012

Basis in onszelf - Basis in onze relaties, deel 2

De basis in onze aardse persoonlijkheid bepaalt de kwaliteit van onze spirituele groei én van onze relaties.

Onze basis is het diepste grondgevoel van waaruit we onszelf, anderen en het leven ervaren.

Vanuit onze vorige levens en unieke zielenpad, beginnen we een nieuw aards leven. Vanaf de conceptie bepalen al onze ervaringen hoe de basis in onze aardse persoonlijkheid eruit ziet.
Voelen we ons geliefd en verbonden, dan groeit er een stabiele en betrouwbare basis in ons.
Waar geen liefdevolle verbondenheid was, is een leegte, een bodemloos gat. Niets om op te staan en in te rusten. Slechts een gevoel van eenzaamheid, verloren, angstig, gekwetst, boos e.d.
Het is logisch dat wel of geen basis van liefdevolle verbondenheid, direct invloed heeft op hoe we in onze relaties staan.

Hoe kunnen we onszelf en de ander vernederen, misbruiken, respectloos behandelen als we een liefdevolle verbondenheid ervaren?
Hoe kunnen we liefhebben en betrouwbaar zijn als we (over)leven in een bodemloos gat?

(Zie ook deel 1 van deze reeks artikelen)

Lees artikel

1 keer bekeken

Door Anita Hoevenaars, magazine mei 2012

Basis in onszelf ? Basis in onze relaties, deel 1

De basis in onze aardse persoonlijkheid
bepaalt de kwaliteit van onze spirituele groei
én van onze relaties.


Elk mens heeft een eigen, unieke basis in zichzelf. Deze basis is gevormd vanuit de ziel en de persoonlijkheid op Aarde. (We zijn een spiritueel wezen met een aardse ervaring.)

Hoe dieper onze spirituele groei, hoe intiemer onze relaties, hoe belangrijker het is dat de basis in ons mens-zijn schoon, stabiel en betrouwbaar is.

Elke spirituele groei wordt gedragen door onze basis. Zoals een fundament een huis draagt en wortels een boom. De kwaliteit van onze basis bepaalt de kwaliteit van ons leven, onze relaties en onze spirituele groei.

Aandacht voor onze basis is dan ook belangrijk, wanneer we streven naar een hoge kwaliteit van leven, groeien en in relatie staan. Hoe fijn het ook is om in het licht en de liefde van het hogere te vertoeven, zonder betrouwbare basis in onszelf beklijven deze ervaringen niet en vallen we altijd weer terug in hetzelfde gevoel van zinloosheid, depressie, eenzaamheid, afgescheidenheid.

Hoe heerlijk we ons ook bij iemand kunnen voelen, zonder basis in liefde ontstaan er toch weer projecties, irreële verwachtingen, vervreemding, ruzie en alle andere relatieproblemen.

Nu we in onze groei zoveel bewustzijn, verbondenheid, licht en liefde hebben opgebouwd, is het des te belangrijk om de moed en eerlijkheid te hebben om de zwakke plekken in onze basis onder ogen te zien. Dan kunnen we onszelf (leren) geven wat nodig is om te helen in vertrouwen en liefde.

Op weg naar onvoorwaardelijke liefde en heelheid.

Op weg naar een leven in verbondenheid en eenheid.

Lees artikel

1 keer bekeken

Door Anita Hoevenaars, magazine februari 2012

Relatie als doel of als weg

Wat is het hoogste doel dat we ons kunnen stellen in ons leven?
Wat willen we bereiken met onszelf in het Leven?
Wat zoeken we in een relatie?

Allemaal vragen die belangrijk zijn om ons leven richting te geven. Wij zijn het zélf die de richting van ons leven bepalen. Er trekt niemand aan de touwtjes, we zijn van niets of niemand slachtoffer. Hoe helderder we antwoord op belangrijke vragen hebben over onszelf en ons leven, hoe beter we de richting kunnen bepalen. Deze helderheid is natuurlijk een belangrijke voorwaarde om te vinden wat we zoeken.

Lees artikel

1 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Stilts Training CoachingBanner van OMB AcademieBanner van Spirituele Vakantie Reizen