Reiki-1 cursus in Portugal


Kadootje bij boeking via netsamen

per cursus 15 euro korting

Maak favoriet 

  • Beschrijving
  • Foto's
  • De reisorganisatie
Falacho, Portugal
Van 22 maart 2020 t/m 25 maart 2020 (4 dagen)
Prijs (vanaf) € 675,00


De cursus

Reiki volgens het Usui-systeem; een eeuwenoude, eenvoudige en effectieve heelkunst, die het zelfgenezend vermogen herstelt. Reiki wordt over de kleding heen gegeven. In deze cursus worden Reiki 1 en II gecombineerd. Je wordt ingewijd in de eerste graad van Reiki.
De eerste lesdag krijg je een inwijding, waarmee het Reiki-kanaal in jou geopend wordt. Door de dagen heen krijg je informatie over de achtergrond en werking van Reiki en ga je ermee oefenen. Elke ochtend van ca 10 - 13 uur is er les.
Bij Reiki 1 leer je de basishandposities voor (zelf) behandeling.

Als je Reiki 1 al gedaan hebt en je het nog eens wilt herhalen om je er (weer) meer mee te verbinden, kan de cursus je een mooie oppepper geven. 

In onderling overleg spreken we een dagdeel af in Nederland waarop we terugkijken op de cursus en naar wat het met je gedaan heeft. Dit is een essentieel onderdeel van de cursus en is bij de prijs inbegrepen. Op die dag krijg je een certificaat.

Vrije tijd

De middagen zijn vrij; je kunt die naar eigen believen doorbrengen. Bij voldoende belangstelling kunnen er excursies georganiseerd worden naar bv Lagos, een oud stadje met mooie stranden, gezellige markten en vele historische bezienswaardigheden. Of naar Carvoeiro, een gezellig plaatsje aan de kust, wat nog niet bedorven is door het massatoerisme. Van daaruit kun je prachtige wandelingen maken langs de nog ongerepte kust. Een wandeling in de directe omgeving, of een bezoekje aan het vestingsplaatsje Silves behoren ook tot de mogelijkheden.

De accommodatie en de omgeving

Shangri-la bevindt zich tussen de heuvels van Silves, in het midden van de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal. Een plek om te onthaasten weg van de massa. Stefano Novellino is hier in 2016 zijn biodymanische boerderij begonnen. Zijn droom is om zelfvoorzienend te leven, in een gezonde, stralingsarme omgeving. Ieder die zich wil laven aan de stilte, de rust en het heerlijke eten uit de moestuin en de boomgaard, is van harte welkom.

Op het terrein (50 ha) en in de directe omgeving van Shangri-la kun je korte en langere wandelingen maken. Op 5 km afstand ligt het historische stadje Silves met zijn kathedraal, kasteel, kleine cafétjes en gemoedelijke restaurants. Langs de zuidkust van de Algarve liggen prachtige vissersdorpjes, waarvan Carvoeiro het dichtstbijzijnde is

Iets wat je niet mag missen als je in de Algarve bent, is een wandeling langs de kust met zijn schitterende rotspartijen, in allerlei vormen en kleuren! 

Praktische gegevens:
Verblijf: Shangri-la Portugal
Kosten Reiki 1:                                  
1-p. kamer: € 395,-                           
2- p.kamer:  € 350,-                           
Aantal deelnemers: max. 5 personen
Hierbij zijn de cursus, verblijf met halfpension op Shangri-la  en een terugkom dagdeel in Nederland inbegrepen. Een keer per dag eten we in een restaurant of bereiden we  gezamenlijk een maaltijd. 
De reiskosten van en naar Portugal en een maaltijd per dag zijn voor eigen rekening.

Reiki-1 cursus in Portugal

Reiki-1 cursus in Portugal

De reisorganisatie: Balans Massagepraktijk Utrecht

Mijn naam is José de Wouw. Na allerlei beroepen te hebben uitgeoefend, m.n. in de natuurvoeding, de gezondheidszorg en
het onderwijs, heb ik ervoor gekozen om van mijn hobby mijn beroep te maken. Gaandeweg is het een passie geworden: ik vind het heerlijk om mensen (aan) te raken en ze kennis te laten maken met de taal van het lichaam. Wezenlijk contact met degene, die de massage ontvangt, is mijn ingang.

Ik heb trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling in de vorm van healing, Reiki, co-counseling, emotioneel lichaamswerk, Mindfulness, Geweldloze communicatie en de MIR-methode. In de loop der jaren heb ik mij diverse soorten massage eigen gemaakt, zoals Holistic Pulsing, intuïtieve massage, voetreflexologie, shiatsu, stoelmassage en Integratieve Massage en heb ik leren werken met mijn stem en met klankschalen. Uit al die vaardigheden kies ik steeds wat in het moment de bedoeling is.

Ik werk graag met (hoog)gevoelige mensen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk respectvolle aanraking is om je veilig te kunnen voelen en je over te kunnen geven aan (de handen van) een ander. Daarom voelen met name hoogsensitieve personen zich vaak wonderbaarlijk snel vertrouwd bij mij.

In 1998 heb ik de opleiding Integratieve Massage afgerond en heb ik mijn massagepraktijk, genaamd BALANS, opgericht.
Sinds die tijd geef ik individuele massages, cursussen en workshops op het gebied van massage, Reiki en klankschalen en massage-wandelweken in Utrecht en omgeving en in het buitenland.
In januari 2003 ben ik Reiki-master geworden en kun je je door mij laten inwijden in de verschillende graden Reiki volgens het Usui- systeem.
Sinds mijn reis naar India in 2006 geef ik klankschalenmassages en klankschalenconcerten.Klankschalen hebben een bijzondere helende en meditatieve werking.  De trilling die ze voortbrengen heeft een diep ontspannende werking op het zenuwstelsel, lichaamsweefsel, bloed, huid, botten enz.  De prachtige zuivere klanken brengen je dichter bij jezelf.
De MIR-methode maakt mijn werk compleet: hiermee kan ik je helpen om onbewuste blokkades op te sporen, waarna je die zelf op een heel eenvoudige wijze kunt doen oplossen. Zo neem je je leven en gezondheid in eigen hand.


Ik ben aangesloten bij het Netwerk voor Integratieve Masseurs, Reiki-vereniging De GROEP en het netwerk van de MIR-Methode.
In 1998 heb ik in Utrecht Massagepraktijk BALANS opgericht. Ik heb hiervoor diverse trainingen gevolgd op het gebied van massage en persoonlijke ontwikkeling in de vorm van Integratieve Massage, Holistic Pulsing, intuïtieve massage, voetreflexologie, shiatsu, Hotstone Massage, healing, co-counseling en emotioneel lichaamswerk.
Ik heb in 2003 mijn opleiding tot Reiki-master volgens het Usui-
systeem voltooid. Sinds 2006, na een reis naar India, geef ik klankschalenmassages en –concerten.

Ik geef individuele behandelingen,cursussen en workshops op het gebied van massage, Reiki en klankschalen in Utrecht, Hilversum en Roelofarendsveen. In het voorjaar en de zomer organiseer ik massage-wandelvakanties in Duitsland (Sauerland) en Frankrijk (Hoge Vogezen).
Mijn cursussen geef ik in een prettige, gemoedelijke sfeer, waarin niets hoeft en ieders grenzen gerespecteerd worden.

Ik ben aangesloten bij het Netwerk voor Integratieve Masseurs.

  • Met deze stap geef je aan dat je interesse hebt in deze vakantie.
  • Je bent nog nergens toe verplicht, ook financieel niet!
  • De reisorganisatie neemt contact met je op om jouw wensen en een eventuele boeking te bespreken.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van MagspiritBanner van danskalenderBanner van Vrij zijn