Home » Vriendschap » Forum » Filosofie
  fundamentel, 29 juni 2020

Maak favoriet 

foto fundamentel

Virus waanzin? Ik snap het niet, leg het mij eens uit?

Van Prikbord naar forum verschoven. Ik begrijp dus niet waarom spirituele mensen daar daar mee bezighouden. Ze willen terug naar het normaal? Welk normaal.

Dat van die anderhalve meter afstand issues heeft met de behoefte aan controle te maken, mijns inziens. Daarom vinden mensen het niet fijn om beknot te worden in hun vrijheid. Want je kunt je er immers ook gewoon aan overgeven en zie...het gaat vanzelf weer voorbij. Als je je er aan overgeeft en je aanpast, maar wel het jouwe er van denkt, dan ben je onzichtbaar voor het systeem en heb je er ook geen last van want je bent er niet mee in verzet omdat je het systeem doorziet en dat betekent dat je gewoon je gang kunt gaan.

Grote voordeel van de ander halve meter afstand regel is wel geweest dat de lucht weer schoon is en moeder aarde zich herstelt veel sneller dat we ooit dachten. En alle andere zogenaamde nadelen zijn uitvloeisels van een fout systeem waarvan blijkbaar een hoop mensen willen dat het zich hervat. Vliegtuigen gaan weer vliegen en zijn weer files, mensen gaan zich weer volvreten op het terras en zich suf consumeren. Weerstand nog steeds niet op pijl.

En dan hebben we nog die huidhonger. Maar bij mindfulness raken ze je nooit aan en dat doen ze niet, omdat je de troost in jezelf moet zien te vinden, in je eigen bron en niet van buitenaf. Dus die huidhonger dat is een teken van onvolwassenheid. Het is de ene kant van de dualiteit, de yin kant of liefdes kant of subjectieve nabijheid. Het is niet de zijns kant die dat overstijgt en dat is het probleem van de mensheid. Aanraken is een valkuil. Voor een kind noodzakelijk maar voor een volwassenen haalt het je uit je centrum waardoor je manipuleerbaar bent. De onvoorwaardelijkheid zit niet in de yin kant maar in de zijns kant. Van daar uit aanraken is een ander verhaal.

Nou dat was weer een heel verhaal;-)

En al die dingen houden mensen in de greep van het systeem. Als mensen depressief worden door eenzaamheid is dat omdat ze geen contact hebben met hun eigen uniek verbinding met de goddelijke vader en moeder van de bron.

Wat moest Nelson Mandela dan wel niet voelen. Die is 20 jaar bijna aangeraakt (met dank aan Yin_yang voor de correctie) en kwam ongeschonden de cel uit.

1355 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van Paraview