mailly, 30 april 2011

Maak favoriet 

foto mailly

Moederstrots

Moeder zijn is toch iets wonderbaar , het baren van zo'n schattig wezentje het voeden en opvoeden terzijde , ik merk bij mezelf het steeds groeien(bewust worden ) van een 'liefde gevoel' die toch wel heel apart is .

Ik ben niet ijdel , maar als het over mijn kinderen(kleinkind) komt is er wel iets van een ' met liefde gevoede trots ' die mij een diepe gelukkig gevoel geeft.

Dit was er van de eerste dag toen ik wist dat ik zwanger was van min dochter, bij elke gelegenheid , eerste tandje , eerste schooldag , op de judo les , ballet , muziekschool , bij het eerste liefje , ik beleefde het allemaal mee zo intens . . . zo trots.

Bij mijn zoon lag het anders , de waarschijnlijk verborgen angsten in mij, hebben gemaakt dat ik een overbezorgde moeder ben geweest , en het moeilijk ik geweest om een vertrouwensband te creeren met hem .
Maar na veel vallen en opstaan , is er eindelijk een echte erkenning gekomen .
.
Als hij binnenkomt na een dagje werk , of met zijn gitaar in zijn hand , als hij iedere keer spontaan zijn kamer poetst , of klusjes in huis doet . . . . . . als ik hem bekijk met zijn mooie stoere / kwetsbare uitstraling , dan ben ik ontzettend trots!
Wat een mooie man is hij geworden . . . . . mijn zoon !
Hij die zowat al moeilijke kanten van het leven heeft gezien . .

Nu is zijn wereld zijn liefje , familie , een paar vrienden , muziek vooral en zijn werk , ik zie hem stralen en ik ben trots !!!

Nu mijn dochter moeder is geworden , merk ik hetzelfde bij haar , liefde / trots met een intens gelukzalig gevoel , die ik zo van haar overkrijg . . . .

Als ik liefde en geluk zou moeten omschrijven , dan zou ik kunnen zeggen . . . kijk naar je kind.

6053 keer bekeken