Home » Vriendschap » Forum » Spiritualiteit
yin_yang, 12 februari

Maak favoriet 

foto yin_yang

Christina van Dreien

Heerlijk om deze boeken te lezen en de herkenning te voelen:)

Ik open hier een topic over zodat mensen die de boeken ook lezen hier hun ideeen kunnen delen, en ook vooral de passages die mij veel duidelijkheid geven, hier te delen met mede Netsamen leden.

In het tweede boek: het visioen over het goede staat iets waar ik zelf lang(zo niet af en toe nog steeds even) in gegelooft En daardoor naar geleefd heb.

Zonder zich er van bewust te zijn, hebben veel mensen ervoor gekozen om afhankelijk te zijn, niet alleen in algemene zin van het systeem van het onlicht, maar ook in hun dagelijks leven, waarin ze zich laten leiden door de standpunten en meningen van anderen. Veel mensen laten zich op hun werk of in hun privéleven volledig door hun omstandigheden beïnvloeden en vertrouwen blindelings op andermans ideeën. Het is dus geen wonder dat zoveel mensen zich zo machteloos, ontevreden en gefrustreerd voelen, en het gevoel hebben dat ze zichzelf zijn kwijtgeraakt. Zij leven niet volgens hun eigen zielsplan, maar laten zich beïnvloeden door machten die zich buiten hen bevinden en die het helemaal niet zo goed met hen voorhebben. Wisten ze maar dat ze hun eigen kracht, de kracht van hun vrije wil, kunnen gebruiken om zich uit de greep van deze externe invloeden te bevrijden. En wisten ze maar dat ze dan een vrij leven zouden kunnen leiden waarin ze zelf bepalen wat er met hen gebeurt!

----
En daar zit ook gelijk het stuk waar ik graag over zou 'praten' hier.
In mijn beleving ben ik in mijn jeugd zo geïndoctrineerd, gekleineerd enz. dat ik niets was en dat ik mij moest aanpassen enz. Tijdens mijn zoons jeugd heb ik hetzelfde zien gebeurd, vanuit school, vanuit medemensen enz. Aangepast aan hun overtuiging is Goed...en anders heeft zoon een probleem :(

Het laatste.....dat iedereen zelf naar de eigen vrije wil kan leven......is voor mij best wel een uitdaging. Zeker t.a.v. mannen. Een kennis van mij, is m. i. in hart en nieren Man, met de houding: ik bepaal wat er in Mijn leven gebeurd. punt!!
En in onze cultuur is dat voor veel mannen onbewust ook zeker zo. Alleen als vrouw......geeft dat m. i. toch een ander gezichtspunt. Op het moment dat ik in contact wil blijven met zo'n man / persoon die zijn Vrije wil zover leeft dat het mijn vrije wil overruled.....dat ik dan alleen nog kan kiezen om op dat gebied uit het contact te gaan, zonder mij overruled te voelen of een (bewuste) keuze te maken om mij aan te passen. . .
Waar begint het 'onlicht' en is een ieder die onlicht uitdraagt, steunt, zich ervan bewust dat ze eigenlijk de ander geen vrije wil gunnen?

Het is m. i. zo'n enorm wespennest waar we in klaargestoomd
zijn en worden voor 'het aardse leven'
Waar is de uitgang, voor de 100ste aap, degene die maakt dat de mensheid uit de polariteit, uit de dualiteit gaat? En weer in liefdevolle verbinding met alle medeschepsels. . . . . .

443 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van  erkende yoga opleidingBanner van Yoga Alliance erkend