Home » Vriendschap » Forum » Spiritualiteit
Septemberlicht, 18 juni

Maak favoriet 

foto Septemberlicht

Polarisatie

Lieve mensen,

Na anderhalf jaar corona hebben de meeste mensen hun keuze gemaakt, qua vaccinatie, en de tijd zal ons leren hoe het verder gaat.

Wordt het dan nu niet eens tijd om te stoppen met het veroordelen van andersdenkenden? Te stoppen met woorden als wappie en schaap, en te focussen op de wereld waarin we met zijn allen leven, en die samen zo goed mogelijk vorm te geven, met respect voor de verschillen? Waar komt toch die enorme behoefte aan gelijk hebben vandaan, en sinds wanneer is iedereen zo overtuigd van de eigen, absolute waarheid?

Vanuit spiritueel oogpunt probeer ik het ‘nut’ van de polarisatie te zien, wat zou dat kunnen zijn? Als het de bedoeling is dat we naar een hoger bewustzijn evolueren, dan lijkt deze ontwikkeling daar haaks op te staan, maar misschien moet de dualiteit eerst tot een kookpunt komen, voordat we bereid zijn om eerlijk naar onszelf en ons eigen aandeel te gaan kijken.

Want dat is er altijd. Ik zie nu zelf ook hoe ik bijgedragen heb aan polarisatie door ergens tegen te zijn. Die energie in de wereld brengen roept altijd een tegenreactie op, die ook weer een tegenreactie oproept, enzovoorts. Het voedt een dynamiek waar niemand gelukkiger van wordt.

En uiteindelijk heb ik alleen maar invloed op mezelf, kan ik alleen maar zelf anders met dingen omgaan. Als ik zelf tot vrede en acceptatie kan komen, is dat een positieve bijdrage aan het geheel, hoe klein misschien ook.

Zomaar wat vragen en gedachten… Ik zou het fijn vinden als er introspectief gereageerd wordt, en deze plek niet gebruikt wordt om de discussie voort te zetten.

Marjolein.

309 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van  erkende yoga opleiding