Spirituele Agenda Netsamen

Archief

Cursus Mediteren

Van 23-09-2023 tot 24-09-2023
Locatie: Weesperzijde 79a, 1091 EJ Amsterdam, Noord-holland
Door: Meditatie Instituut Nederland
Prijs: € 266,00
Meditatie cursus
Wil jij je meditatie verder verdiepen? In deze cursus bij Meditatie Instituut Nederland leer je mediteren in één weekend.

Verschillende meditatie methoden
Je leert verschillende soorten meditaties die voortkomen uit verschillende tradities. De basismethoden komen voort uit het Theravada Boeddhisme waaronder Samatha meditatie en Vipassana meditatie. Daarnaast wordt je ook in stappen begeleid naar een meer 'open gewaarzijn' zoals beoefend in Dzogchen en ook wel bij leraren uit de (neo) Advaita Vedanta. Verder leer je nog meditaties gericht op het ontwikkelen van bepaalde kwaliteiten van het hart.

Toepassing van meditaties
De geleerde meditatietechnieken kun je gebruiken voor je eigen beoefening of, als je als zorgverlener of anderzijds met mensen werkt, doorgeven aan anderen. De meditaties hebben verschillende effecten, waaronder; ontwikkelen concentratie, bewustwording door inzicht-meditatie, ontwikkelen compassie, het komen tot rust, omgaan met emoties, verminderen van irritatie en boosheid en nog vele andere effecten.
De meditaties die je tijdens deze cursus leert komen vanuit verschillende stromingen waaronder ‘moderne’ mindfulness, Boeddhisme en Advaita.

Meer informatie op de website van Meditatie Instituut Nederland
Meer informatie over deze cursus op: meditatieinstituut.nl/meditatie-cursus/
Deze cursus wordt ook wel gedaan als voorbereiding op de 'Opleiding Meditatieleraar' bij Meditatie Instituut Nederland. Dit is een erkende opleiding van 1,5 jaar die niet alleen wordt gedaan om meditatieleraar te worden, maar ook voor de eigen beoefening.
Toegevoegd op 04-04-2023
Meditatie, Mindfulness, Workshop of cursus
Meditatie Instituut Nederland