Spirituele Agenda Netsamen

Archief

Lezing Antroposofie door Hans Notenboom

Datum: 28-03-2023
Locatie: J.P. Thijsselaan 45, 2803RT Gouda, Zuid-Holland
Door: OHRS
Prijs: € 20,00
We nodigen je van harte uit voor een inspirerende uitleg over Rudolf Steiner’s levensfilosofie, ook bekend als Antroposofie. De vraag die beantwoord wordt luidt: hoe kan Antroposofie je persoonlijke groei bevorderen?

Onze gastspreker deze avond is Hans Notenboom. Hij heeft zich de afgelopen 50 jaar verdiept in deze materie, zowel door scholing als praktijk ervaring. Als kunstzinnig therapeut hielp hij patiënten in een zorginstelling om meer grip op hun leven te krijgen. Als beleidsadviseur implementeerde hij Steiners zienswijze in bestuur en dagelijkse bedrijfsvoering. En als kunstschilder klinkt de Antroposofie nadrukkelijk door in zijn werk. Als geen ander is hij in staat om deze boeiende levensbeschouwing uit te leggen aan een breed publiek, zonder overigens maar het geringste spoortje van bekeringsdrang.

Antroposofie is gebaseerd op de overtuiging dat de mens een drievoudig wezen is van lichaam, ziel en geest. Volgens Steiner is persoonlijke groei en zelfontwikkeling het resultaat van een bewuste en doelgerichte inspanning om deze drie aspecten van onszelf in harmonie te brengen.

Antroposofie biedt krachtige methoden en inzichten om ons bewustzijn te verdiepen, onze emotionele en spirituele intelligentie te verbeteren en onze persoonlijke groei te bevorderen. Het belang van het onderzoeken van de eigen innerlijke wereld wordt sterk benadrukt. Door het ontwikkelen van spiritueel bewustzijn ontstaan creatieve krachten waarmee veranderingen in onszelf en in de wereld om ons heen aangebracht kunnen worden. Antroposofie daagt ons uit om ons bewustzijn te verhogen en onze volle potentie als mensen te realiseren.

De spreker laat je ontdekken hoe dit alles in de praktijk vorm krijgt en vooral: hoe het jou kan helpen om jezelf en je plek als mens in het bestaan beter te begrijpen. Het biedt inzichten en tools om jouw zelfontwikkeling op een dieper niveau te stimuleren.

De lezing is van 20:00 tot 22:30 uur (zaal open 19:30 uur)
Toegevoegd op 14-02-2023
Lezingen, Pers. ontwikkeling