Diederik, 17 september 2012

Maak favoriet 

foto Diederik

Gesprek gesloten door Diederik

Yoga vrij vervelend

Dat vind ik toch wel ja, vooral omdat de oefeningen zo statisch zijn. De meeste oefeningen, zoals de hoofdstand, de pauwenhouding en de booghouding, beheers ik vlot en soepel, maar ik beoefen ze relatief weinig. Sommige houdingen, zoals de lotushouding, beheers ik niet. Mijn beide voeten in de liezen leggen is me nooit gelukt. Daar is een breekijzer voor nodig, denk ik. (grapje)
Er is één oefening die ik graag en moeiteloos vrijwel dagelijks beoefen en dat is de zonnegroet, vooral omdat de oefening zo ritmisch en dynamisch verloopt. De zonnegroet is een ideale en volledige oefening. Ze geeft een aangename doorstroming van bloed en energie en is volgens mij ook een werkzame oefening bij allerhande rugklachten.
Iets forceren is uiteraard nooit goed en daarom is het goed om eerst eens de aard en oorzaak van je pijnen te laten onderzoeken, vooraleer je aan bepaalde oefeningen begint.
Met de zonnegroet heb ik mij twintig jaar geleden genezen van een zware vorm van torticollis spasticus, maar dat heb ik vroeger al eens verteld.
Wat zijn jouw ervaringen met hatha-yoga of met andere vormen van yoga? Lukt het je om de oefeningen, naast de eventuele yogales, ook thuis te beoefenen? Vind je de oefeningen plezierig of oervervelend om doen? Combineer je ze met sport of volstaan de oefeningen op zich? Combineer je ze met meditatie en wat doet die combinatie met en voor je? Hoeveel tijd per dag besteed je aan de oefeningen? Heb je er concreet iets door veranderd of ben je erdoor genezen van één of andere kwaal of aandoening?
Dank voor je reactie.

1469 keer bekeken


Vandaag in the spotlights:

foto Nicooofoto Sophi_Paulifoto Furrrrealfoto Helena2foto Juliette888foto Pita67foto PetraLeeftfoto Gugugofoto Padjelantafoto Ilse70foto Vollemaan10foto LiqueGfoto Sara08foto Eigen-wijsjefoto Nikai&

Meer vrouwen

Meer mannen