Home » Dating » Toon profiel

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit: Je ziet dingen op een manier die bevestigt wat je al al wist en geloofde.

  De reden dat het universum bestaat is voor bewuste wezens in deze lichamen te kunnen bestaan, om deze levens te leiden, deze lessen te leren: vooral deze van liefde, compassie, goedheid en vergiffenis

  Zielenrust en begrijpen wat niet te begrijpen is vergt moed en een hart.
  We zijn hier ook niet om mekaar het leven te benemen. Of tegen de wind in te gaan staan. Er is maar één ziel waar we allemaal deel van uitmaken.
  We hebben een eigen naam, een eigen gezicht, en dat is wat ons onderscheidt in de werkelijkheid.

  In deze tijden van verandering zitten we allen in groeipijnen. Dat is niet echt comfortabel maar daarin zit ook de stof om te evolueren. En dat is een gevoel dat vraagt om nader te bekijken.
  Dit is ook een tijd waarin we uitgedaagd worden om minder te oordelen over de ander zonder daarbij onze burgerlijke ongehoorzaamheid te verliezen, wat ze ons ook voorzeggen.

  Het is echt nodig om na te denken over wat waardevol is. We kunnen alsmaar meer keuzes maken maar welke samenleving willen we uiteindelijk achterlaten voor wie na ons komt. .

  Niet alles kan perfect zijn. Dat weten we. Het is in het onvolmaakte dat het mens-zijn het meest naar voren komt.
  En dat is al mooi op zich.

  We hebben als mens ook een hoop verantwoordelijkheden, er zijn frustraties, dingen die je wou doen maar nog niet hebt gedaan, dingen van je jeugd die nog niet zijn verwerkt, die je meepakt je hele leven, alles wordt maar groter, je steekt het maar weg, je gaat dat gevecht niet aan, en op een moment ontploft die deur, en dan. . . . is dat heel confronterend, het verandert je helemaal, het is als een put maar ook als een berg, en je moddert maar wat aan tot je het beseft.

  Zo heb ik mijn leven al een paar keer ondersteboven gegooid. Van het nulpunt opnieuw begonnen. Als ik nu terugkijk dan zie ik dat alles zo logisch is verlopen. Dat het zo goed is.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen: Mijn leven is in balans en dat zou ik graag delen met een partner. Een ongecompliceerde generatiegenoot die net als ik met passie, verwondering en humor in het leven staat; die mij ook binnenlaat in zijn wereld om samen nieuwe dingen te doen en te ontdekken. . . dus ja, ik zie uit om heel veel te delen in respect voor de vrijheid en het anders zijn van mijn partner.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo: Op mijn kleine vriendenkring kan ik altijd rekenen en met mijn kinderen heb ik regelmatig een fijn contact.

  Ik heb in het voorjaar een zusterziel verloren. Ik heb haar, samen met twee andere vrouwen, de laatste zes maanden bij haar thuis verzorgd. Dat was heel zwaar maar ik ben dankbaar dat ik dat voor haar heb mogen doen. De intensiteit die wij hadden werd versterkt en zij gelooft, als antroposoof, dat wij samen nog verdere levens zullen leven.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij: De maatschappij hangt een beeld op dat seksualiteit iets is enkel voor jonge vitale mensen. En dus die ouderen doen dat niet. Maar cijfers vertellen iets anders. Onderzoek toont aan dat er geen enkel verschil is tussen jongeren en ouderen.

  Het wordt meer een affectie die dieper gaat. Het is geen competitie. Tijd en tederheid is belangrijker. Het is verlangen naar intimiteit, huidhonger, zin en goesting. Wat telt is de verbondenheid in intimiteit.
  Het heeft niets met leeftijd te maken maar meer met gezondheid. Je leert mekaar beter kennen en kunt gemakkelijker inspelen op wat de ander graag heeft.

  Leeftijd is maar een getal. Een cijfer dat iets kan vertellen over ons omhulsel maar niets over de persoonlijkheid die erin zit.

  Ik zelf ben een sensueel type. Ik hou van knuffelen en aanraken.
 • Mijn werk: Ik heb op zoveel diverse plaatsen gewerkt. Ik functioneer niet zo goed in een disharmonie. Wanneer ik mij niet meer goed voelde, dan zocht ik naar iets anders.

  Momenteel ben ik actief bezig op mijn atelier. ik maak handtassen uit recyclage materialen en ook kinderkledij.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie: Daar kan ik niet veel op zeggen. Ik ben net op pensioen.
  Maar ik heb zeker niets tegen een partner die nog werkzaam is. Integendeel. Ik leer graag bij.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan: Al zeker het boek van Kees van Kooten 'Mijn plezierbrevier'.

  zo weinig mogelijk, maar wel veel schoenen om te stappen, tent, slaapzak, mijn bril en zonnebril, de nodige papieren, mijn betaalkaart, haarborstel, zonnencreme, shampoo, wat kledij, telefoon om contact te houden, wegenkaarten, reisbrochures, notaboekje en pen

  maar als het een super super snelle beslissing zou zijn, dan zal ik vast alleen maar mijn handtas grijpen en vertrekken
 • Ik beloon mijzelf zo: Jazeker. Ik koop voor mijn verjaardag altijd een juweeltje. Een boekenwinkel binnen lopen is sowieso al een beloning.
  Af en toe eens een glaasje wijn en zeker op tijd afspreken met vrienden. Ik kan ook lang aan de telefoon hangen. . . .
 • Mijn definitie van geluk: Geluk zit in mij, ergens, ik ben een dromer, leef al eens in de wolken.
  Geluk zit ook in kleine onverwachte dingen.
  Een vraag om samen iets te doen, een telefoonoproep, kan ook een TV programma zijn.
  Ik zou het zo zalig vinden om geluksmomenten te kunnen delen met een partner.

  Ik heb op mijn keukentafel een antiek suikerpotje staan. Daar stop ik briefjes in waarop ik de leukste ervaringen noteer. Als ik mij al eens wat minder 'gelukkig' voel, dan neem er een briefje uit. . . .
 • Dit is waar ik van geniet: Wandelen in het Beeldenpark, een koffietje met vriendinnen, een fietstocht, een goed boek, gedichtenbundel (de laatste van Bart Moeyaert is zo mooi), film, fijne verbindende gesprekken, ontmoetingen, natuurlijk cultuur, concert. . . , mijn atelier, koken, nieuwjaarsfeest met de kinderen. . . , mijn kleidochtertje

  Ik kan van zoveel genieten
 • Zo ontspan ik me het liefst: Met een boek op de sofa of gewoon eens nietsdoen en dagdromen
 • Ik word ontroerd door: Mijn hart wordt vaak aangeraakt.
  Muziek kan mij fel ontroeren, een ontmoeting die intens blijft hangen, boven op een bergtop staan. . . te veel om op te noemen. . .

  Leven is niet kwetsuurvrij. We hebben allemaal wel een brokje verdriet liggen. Dat komt al eens naar boven bij het zien van een film. Het brengt herinneringen mee.
 • Ik kan me ergeren aan: Onverschilligheid, roddel, onbuigzame meningen en overtuigingen, machtspelletjes, nutteloze vergaderingen, alles wat in plastiek verpakt is, racisme, gebrek aan empathie.
  Dat zijn ook maar momenten van ergernis, dat blijft niet echt hangen.

  De teloorgang van de hoffelijkheid is geen ergernis maar ik vind dat wel spijtig.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan: Ik heb van nature nood aan harmonie, dus ik verdwijn in mezelf bij ruzie.
  Ik kies liever voor een open dialoog.
 • Hoe je een relatie levendig houdt: Ik denk dat dit moeilijk van één kant kan bekeken worden. Je bent met twee en met twee heb je die verantwoordelijkheid.

  Op tijd eerlijk dialogeren in verbinding vind ik belangrijk.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee: Ik heb vier zonen waar ik trots op ben. Het zijn toffe mannen geworden. Ik heb hen vrij opgevoed en gestimuleerd om veel te reizen. We zien mekaar een paar keer per jaar en dat is altijd leerrijk voor mij. Ze wonen niet allemaal dichtbij. Dus in de tussentijd bellen we wel veel.

  Ik zag voor hen een wereld waarin ze zich vrij konden bewegen, ontplooien, met een eigen mening. En dat is mij gelukt.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga: Als er iets vreselijks in je leven gebeurt, denk je dat de wereld stil zal staan. Dat iedereen de adem in zal houden maar dat gebeurt niet. Het leven gaat gewoon verder.
  Maar . . . je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het wordt niet beter en het gaat niet over. Een dof gevoel blijft vanbinnen. En toch moet je blijven leven. Je moet je leven leiden want je hebt het overleefd.

  Ook verdriet heeft bestaansrecht nodig. Je kunt gewoon aan iets onderdoor gaan. Pijn en emotie is niet het belangrijkste maar hoe je ermee omgaat. Je leert er wel iets uit. Zoals met mildheid naar de dingen zien. En begrip voor de context van de situatie. Dat helpt.
 • Mijn lijfspreuk: Live your own live
  Be source
  Stay aware
  Aim for the stars
 • Ik ben een avondmens
 • Waar ik om kan lachen: Ik lach graag en veel. Er is ook zoveel om mee te lachen.
  Ook met mezelf. Ik neem mezelf niet zo straf au sérieux. Ik plaag graag.

  Ik ben nogal uitbundig. Maar in een groep zal ik eerder verlegen zijn tot ik iedereen wat beter ken.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie: Heb zelf een humoristische ingesteldheid. Dus ja, is voor mij zeer belangrijk. Plagen en geplaagd worden. . . .
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van A Healthy LifeBanner van Paraview