Home » Dating » Toon profiel

Hypothetische situaties

 • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie: Ik zou zeker proberen om erover te praten en te zoeken naar het waarom.

  Wim Opbrouck hoorde ik het volgende zeggen in een interview:

  We hebben een relatie. In die relatie hebben we allebei 50% verantwoordelijkheid om die te laten werken. Maar we hebben allebei ook 100% verantwoordelijkheid voor onze 50%.
  Wat betekent dat we zeggen tegen onszelf: ik moet zorgen dat de relatie met mezelf zo goed is dat ik er voor zorg dat wat wij met elkaar doen, dat we dat goed doen. Wat betekent dat je met jezelf in dialoog moet kunnen zijn. Dat je besef hebt van je daden.

  Een valkuil waar we allemaal intrappen: het is zo gemakkelijk om te zeggen: het is jouw schuld. En ik heb dit of dat gedaan omdat jij dit of dat hebt gedaan, dus 100% jouw verantwoordelijkheid.
  Het is het effect van wat de daad van de ander met jou doet, dat maakt dat iemand boos wordt. En wat je met die boosheid doet, of je het gaat uiten of niet, is je eigen verantwoordelijkheid.

  Ik geloof wel in deze uitspraak van Wim.
 • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan: Daar kan ik inkomen. Niet alles moet noodzakelijk samen gebeuren. Ik ga ook graag met vriendinnen op stap. . .

  Gelijkheid tussen man en vrouw bestaat niet maar gelijkwaardigheid wel. Waarom zouden we elk niet apart mogen doen waar we zin in hebben. Achteraf kan dat interessante gesprekken geven.
 • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn: Dat weet ik op dit moment niet. . . . .
 • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest: Als dat boeiende lectuur is, dan wil ik daar ook wel eens in lezen
 • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk: Het enige wat je echt kunt waarmaken in je leven zijn je dromen. Je hebt een droom en je probeert die droom een structuur te geven. Om die in de werkelijkheid te zetten. Dat vraagt inzet en soms hard werk. Het gaat niet alleen om het talent maar meer nog om de goesting om het te doen. Vanuit een noodzaak. Om te genieten van wat je wilt doen. Er zin in hebben, dat is het talent. De rest is de discipline. Heel veel energie. En het zweet.

  Le talent, c’est l’envie. Zei Jacques Brel

  Ik ben vaak veranderd van werk. Als de sfeer niet goed zit, dan vertrek ik. In een disharmonie functioneer ik niet goed.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van ParaviewBanner van A Healthy Life