Dit is   AS1956

Maak favoriet 

foto AS1956
StierStierAap ~ VuurAap ~ Vuur
'Een veelzijdig en volledig mens vatten in wat woorden? Sommige zijn daar goed in, ik niet zo. Liever kom ik tot leven in het contact, in de ontmoeting. Rustig proevend, kijkend en met al mijn zintuigen ervaren. Zeker in het begin wat afwachtend. Reageren, antwoorden op dat wat er is, wat er op geroepen wordt. Met iedereen is het contact anders. Op elk moment kan het anders zijn. Ik vind het fijn om me af te stemmen op jou en op de situatie en daar mijn eigen antwoord op te vinden en in te brengen. De uitdaging is om en in verbinding met jou te zijn en tegelijkertijd ook met mezelf.

Ik vind mezelf redelijk nuchter, maar ben ook gevoelig en misschien zelfs wel romantisch zo nu en dan.

Ik heb een heerlijke liefde en relatie gehad en hoewel ik het goed heb met mezelf en geniet van mijn leven, zou ik de uitdaging van een relatie nog wel een keer willen ervaren. Het samen Zijn kan zo mooi aan- en vervullend zijn.

Sinds een paar jaar woon ik niet meer in het hectische Amsterdam, waar ik met mijn kinderen (nu 34, 27, 26, 23) heb gewoond, maar in een rustig dorpje in het groen. Ik geniet ervan dat ik nu zo makkelijk het bos in loop of door de prachtige Soesterduinen kan wandelen.
Mijn prive leven is in rustig vaarwater gekomen. Ik heb nu meer tijd om naar binnen te gaan, mijn eigen ritme te volgen, te verdwijnen in een mooi boek, een goed gesprek te hebben of gezellig wat spelletjes te spelen, net waar ik zin in heb en hoe het uit komt. Regelmatig is mijn kleindochter van 4 hier en dan mag ik van haar levendigheid genieten. Het samen spelen is magisch.

Wat kernwoorden, die passen bij mij: leven, liefde, bewustzijn, tantra, spelen, lezen, wandelen, fietsen, zwemmen.

Ik ben ook wel een pionier. Als een systeem me niet bevalt, uitzoeken hoe het anders kan en daar actief aan mee bouwen. Voorbeelden zijn Iederwijs, democratisch onderwijs. Het zorgfonds ipv zorgverzekering. Regionale samenleving ipv wereldregering.

Ik ben gevoelig en sensitief, zowel lijfelijk als energetisch en geniet van aanraking en aangeraakt worden. Ik hou van het leven en ben nieuwsgierig naar wat de dag me nu weer brengt. De afgelopen jaren zijn uitdagend geweest. Het heeft me de ogen geopend waarbij duidelijk werd dat niets is wat het lijkt! Het heeft me ook dichter bij mezelf gebracht, ik mag voelen wat voor mij klopt en mijn keuzes maken. Wat ik belangrijk vind: een menswaardige samenleving waarin vrijheid, verbinding, zorg voor elkaar, open en eerlijk zijn voorop staat. Waar elk mens het eigen leven vorm kan geven zoals gewenst. Er is maar 1 wet in het universum: "do no harm"

Mijn leven was rijk, intens en zo nu en dan heftig, vooral na het overlijden van mijn man, toen ik alleen bleef met 4 kleine kinderen. Natuurlijk ben ik hier en daar gebutst en gedeukt, maar ik ben er alleen maar mooier op geworden, zachtmoedig en veerkrachtig. Ik vind het leuk om samen te ontdekken wat het leven nog in petto heeft. Ik zie mezelf niet snel meer samenwonen. Een fijne vriendschap of lat relatie past me beter. Ik ben benieuwd naar je en kijk uit naar je reactie.'

Introductie

  • Ik ben een vrouw
  • En ben op zoek naar een man
  • Ik ben 67 jaar
  • Jij bent tussen de 63 en 75 jaar
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
  • Mijn lengte is 173 cm
  • Jouw lengte maakt me niet uit
  • Ik heb een volslank postuur
  • Ik heb zelf kind(eren)
  • Ik woon in de provincie Utrecht
  • Ik heb als sterrenbeeld Stier
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Aap - Vuur
  • Ik heb geen kinderwens
  • Ik ben van W-Europese afkomst

Kunst & Cultuur

  • Ik hou heel erg van lezen
  • Mijn favoriete boeken:Ik lees graag! Heerlijk in bed of in de zon genietend van de warmte. Ik lees meestal psychologische romans zoals van Marianne Fredriksson of literaire thrillers zoals van Simone van de Vlugt, Stieg Larsson, Camilla Lackberg, Henking Mankell, Quentin Bates en Arnaldur Indridason.

    En ook vaak spirituele boeken: Pamela Kribbe, Hans Knibbe, Osho, John Welwood, Tony Parson, Ramana Maharishi, Nisargadatta, Longchenpa etc. . . . .

    En ook van alles over seksuele energie en relatie, zoals van David Deida, Mantak Chia, Hannah Cuppen, Jonice Webb etc.
  • Mijn laatst gelezen boek:Ik ben altijd in verschillende boeken tegelijk bezig.

    Nu of net uit:
    De verboden vrouw spreekt - Pamela Kribbe
    Maria Magdalena - Geert Kimpen
    De aarde spreekt - Pamela Kribbe
    De wet van één -Moniek Timmers
    Lessen van de oude Cheng - Jan Verhaar
    De hele olifant in beeld - Marja de Vries
    De ziel kent geen leeftijd Thomas Moore
    Geld in de bijrol - Ad Broere
    Verlichte seks - David Deida
    De Tao en gezondheid - Conny Coppen
    Treasure Trove - Longchenpa
    Zijn en worden van Hans Knibbe
  • Mijn favoriete schrijver(s):Zie boven
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Om maar iets te noemen waar ik van genoten heb:
    Perfect Days
    De Beentjes van Sint Hildegard
    La vita et bella.
    Avatar.
    Les Intouchables
    As it is in heaven
    Lord of the rings
  • Mijn laatste film:Perfect Days. Een bijzondere film !

    Ik houd van filmhuis films. Ik ga niet zo vaak, het wisselt ook wel erg. In de winter ga ik vaker.
  • Mijn favoriete dichters/gedichten:Rumi en Kahlil Gibran
  • Mijn favoriete muziek:Ik kan erg genieten van mooie muziek, kan heel divers zijn. Meestal wel rustig of klassiek.

    Soms als ik zin heb om te dansen, zet ik wat wilders op. Maar nog vaker geniet ik ook gewoon van de stilte en de kwinkelerende vogeltjes.
  • Wat ik heb met beeldende kunst:Ik geniet van schoonheid, de compositie, het kloppend zijn, de uitstraling. . .
    Dit kan van alles zijn, van natuur tot cultuur. . . . .

    Beelden van naakte vrouwen vind ik vaak heel mooi, heb er zelf 2 in huis van Margriet Barends. Eddy Roos heeft ook hele mooie beelden gemaakt.
  • Mijn theaterbezoek:Ik ga niet vaak, maar ben pas naar een cabaretier geweest.
  • Mijn favoriete musea:Ik ga zelden meer.
    Te vol, te druk.
    Ik wil graag rustig kunnen kijken.
  • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Ik kan genieten van lekker eten. Ik kook gezond, lekker en meestal snel klaar, maar soms ook een verrukkelijke stoofpot of een heerlijke ayurvedische maaltijd. Ik ben echt een groente mens, heerlijk! Ik ben ruim 30 jaar vegetarier geweest, maar eet nu ook regelmatig vlees, dat biologisch en verantwoord is.

Vakantie

  • Ik hou van culturele en ontspannende vakanties
  • Ben ik een wintersporter? nee
  • Mijn favoriete vakantielanden:Zon en aangename warmte trekt altijd.

    Ik heb niet veel behoefte aan op vakantie gaan, maar het kan leuk zijn om samen te reizen.

    Ik zou nog wel eens, bijvoorbeeld met een camper, een rondje Europa willen maken. Van Europa heb ik nog veel niet gezien. Ik heb, toen ik nog jong was, een half jaar door Zuid-oost Azië en ook een jaar door Zuid Amerika gereisd. Prachtige ervaringen en het heeft me zeer verrijkt. Met de kinderen hield ik het simpel en ging ik meestal kamperen in Nederland.
  • Houd ik van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • De sporten die ik beoefen:Ik beweeg omdat het fijn en natuurlijk is.
    Ik doe fietsend mijn boodschappen en maak zo nu en dan een mooie tocht (45 km) door ons heerlijke land.
    Ik loop bijna elke dag een rondje, vanuit huis ben ik in 10 minuutjes in het bos. Ik roei zo nu en dan s ochtends na de meditatie op mijn machine. En ik zwem 2 a 3x een half uur baantjes bij de sauna. Verder geniet ik van biodanza.
  • Mijn hobbies:Wat ik graag doe en dit in willekeurige volgorde: lachen, lezen, breien, mediteren, wandelen, fietstocht maken, gezellig samen koken en eten, in de zon zijn, in de tuin bezig zijn, praten, spelletjes spelen zoals boerenbridge, rummycup, fase 10 en mah yong etc.
  • Heb ik huisdieren?Ik heb net een zwarte kater op leeftijd uit t asiel gehaald.

Politiek

  • Hoe ik de politiek volg:Ik volg de politiek niet. De meeste polici dienen niet de mensen van dit land, maar eerder hun eigen machtsgevoel.
    En zijn marionetten geworden van het WEF.

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik leef om te leven, te ervaren, bewust te zijn. Ik houd van Liefde leven, alles in het grote Hart, niets buitensluiten, alles ontvangen, open Zijn. Het klinkt makkelijk, maar dat valt soms tegen. JA zeggen tegen alles wat ervaren wordt en zo steeds ruimer en ondefinieerbaarder worden. Wat is er dan nog ?

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Mijn spiritualiteit is deel van mijn leven en uit zich door liefdevol en open, vrij en raakbaar te zijn. Het heeft me veel tijd en energie gekost om te ont-dekken dat wij zelf goddelijk zijn en dat wij de schepper zijn van onze eigen wereld. Dat we door onze woorden / gedachten en gevoelens de wereld creëren.

    Als ik dit echt tot me door laat dringen, krijg ik kippenvel. Als ik bewust luister naar wat ik zeg, mijn oordelen over mezelf en de wereld, mijn boosheid voel over de oneerlijkheid of t leed etc, dan begrijp ik de chaos die ik om me heen zie !

    Hoe schep ik de wereld zoals ik die graag zie? Een wereld van liefde, vrijheid, gelijkwaardigheid en samen zijn in verbinding.
    Ik doe het door liefde te voeden: door elke dag een paar x tegen mezelf te zeggen: dag mooi mens, lieve vrouw, ik houd van jou!
    Door vrijheid te leven en alle beperkende overtuigingen te doorzien. Het zijn tenslotte maar ideeën, illusies, ficties.
    Door gelijkwaardigheid te leven. We zijn allemaal mensen, ieder op weg om zichzelf te ont-dekken. We mogen ervaren wat het is om keuzes te maken en de consequenties daarvan te beleven.
    Door samen te zijn vanuit het besef dat we EEN zijn. Om te beginnen met gelijk gestemden, maar daarna ook met anderen en met degenen die bewust chaos creëren, macht uitoefenen en van alles vernietigen.
    Zo binnen, zo buiten.
    Zo beneden, zo boven.

    Ik wil echt in contact en verbinding zijn met mezelf en met jou en alles wat er is, wat er speelt en wat er geraakt wordt. Het blijven zien dat alles zich afspeelt in mijn geest, als mijn geest. Onze ziel is op aarde om een zuivere expressie van god te zijn, te worden. De mens is altijd 100% vrij in zijn keuze. Het enige wat vastligt is dat elke ziel op aarde is om te groeien (evolueert naar het zijn van het hoger wezen) en dat alles in goeie banen geleid wordt door de natuurwet, die altijd stuurt richting vrede en balans voor het hoogste goed voor alles wat leeft.

    Het is ook een uitdaging om dat wat er speelt in relatie te brengen, wetend dat het een projectie is, iets is uit jouw verleden en toch de ander er deelgenoot van maken om er samen door te groeien, rijker, voller en bewuster van te worden.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:We zullen zien wat zich wil ontvouwen, wat er aan gezamenlijke interesses ligt.
    Samen zijn. . . . Samen doen . . . . we zullen het zien en beleven.
    Samen op vakantie is gezellig.
    Ik vind het ook heerlijk om samen gewoon te zijn en de gewone dingen te beleven in en rond het huis of de directe omgeving.

    De communicatie tussen ons vind ik belangrijk. Dat je jezelf en je verlangen inbrengt in relatie, ook al is dat spannend. Dat wanneer je geraakt wordt, kunt onderzoeken en delen, zonder de ander de schuld te geven.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik heb een aantal goede vriendinnen, een paar vlakbij, die zie ik regelmatig en een aantal die verspreidt in het land wonen, die zie ik dus zeker niet dagelijks, maar heb er regelmatig contact mee.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Ik kan enorm genieten van heerlijk lekker lijfelijk samen te zijn in alle rust. Intiem zijn met alles erop en eraan. Hier komt liefde, vriendschap en seksualiteit bij elkaar. En als we dit aanvullen met tantra-achtige oefeningen en of een heerlijke massage. We zien wel wat er ontstaat in speelse woeste tedere samen gecreëerde en ontwikkelde intimiteit.
  • Mijn werk:Ik ben door t leven meegevoerd en ben in heel verschillende beroepen terecht gekomen. Ik heb het allemaal met veel plezier gedaan. In min of meer chronologische volgorde: kleuterleidster, welzijnswerkster, boekhoudster, healer / reader, reincarnatietherapeute, pleegzorgbegeleider, eigen kracht coordinator, administrateur. Tussendoor heb ik 4 kinderen in mijn eentje opgevoed wo 3 pleegkinderen. Ik ben met pensioen. Ik werk alleen nog voor de lol, een paar uur op een democratische school bij mij in de buurt en doe daar de financiele administratie.
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Ik ben in de gezegende omstandigheid dat ik gelukkig kan doen en laten wat ik wil en redelijk mijn eigen tijd in kan delen.
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Ik zou nu niet meer met een rugzak weg gaan.
  • Ik verwen mijzelf zo:Belonen klinkt wel heel calvinistisch, dat stuk heb ik gelukkig los gelaten.

    Bewust genieten, bijvoorbeeld door lekker met een koffietje en een mooi boek weer terug in bed te kruipen.
    Of een dagje sauna.
    Of een filmpje pakken of een tentoonstelling bezoeken.
    Of . . . . Of . . . . . . . Of . . . . . . . . .
    Ach er zijn zoveel dingen waar ik van kan genieten.
  • Mijn definitie van geluk:De zon schijnt altijd, of je hem nu ziet of niet.

    De stralende momenten in het alledaagse zien.
  • Dit is waar ik van geniet:Van hele simpele dingen: de schaterlach van een kind, mijn kleindochter, het zicht op mijn tuin met de vogeltjes, van de warmte in de sauna zijn, de zon voelen, een goed gesprek, een heerlijke vrijpartij met mijn lief, een mooi boek, lekker eten en gezellig samen lol hebben.
  • Zo ontspan ik me het liefst:Zie boven
  • Ik word ontroerd door:Ontroering kan opgeroepen worden door een gedachte en verder van alles: een stralende dag, een waar woord, een liefdevol gebaar, een fijne gedachte, een heldere kijk, kwetsbaarheid zien, vertrouwen krijgen etc.
  • Ik kan me ergeren aan:Ik erger me zelden of nooit. en als ik het toch een keer doe, dan kijk ik wat mij zo raakt en breng dat als het passend is ter sprake.

    Geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoel is wel een lastige, vooral als je dan ook nog de schuld aan mij geeft.
  • In een relatie kan ik me ergeren aan:Oneerlijk, liegen, verzwijgen. . .
    ik blijf het kinderachtig vinden. Laten we volwassen met elkaar omgaan. Zie boven.
  • Hoe je een relatie levendig houdt:Door jezelf in te brengen, te delen, er te zijn voor elkaar.
    Goed te luisteren en vragen stellen.

    Elkaar verrassen met kleine of grote attenties!
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Ze zijn inmiddels opgegroeid tot mooie volwassenen. Ik heb ze bewust niet met allerlei normen en waarden opgevoed.
    Ik denk dat ze hebben gezien en opgepikt hoe ik leef: eerlijk, zorg voor anderen, oog voor elkaar, vrijheid en verantwoordelijkheid.
  • Hoe ik met tegenslagen om ga:Het gaat niet om wat je tegen komt in het leven, maar om hoe je er mee om gaat.

    Tegenslagen hebben mij sterker en wijzer gemaakt en laten zien hoe veerkrachtig ik ben. Het vertrouwen in mezelf vergroot.
  • Mijn lijfspreuk:I am the sunshine of my life

    Niet halen maar stralen

    Shit happens, but life goes on.

    De deur van het geluk gaat naar binnen open - Kierkegaard

    Geniet nooit met mate - geleend van Loesje

    Het meervoud van LEF = leven - ook van Loesje
  • Ik ben een ochtendmens
  • Waar ik om kan lachen:Om van alles en vooral om mezelf als ik vast zit in een of ander idee oid . . . . . . .
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Het is als smeerolie

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:?? Je bent niet elkaars bezit. Het kan zijn dat je samen afspraken hebt gemaakt. Als dat het geval is moet je je er ook aan houden of anders de afspraak ter sprake brengen en zien die te veranderen.
    Zomaar een afspraak schenden is een vertrouwensbreuk.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Helemaal OK als dat zo uitkomt en heb ik vaak genoeg gedaan. Maar ik geef er nu de voorkeur om samen op reis te gaan.
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Hartelijk lachen . . . . Hahaha. . . . .
    En mijn kinderen van hun studieschuld afhelpen en evt bijdragen aan een huis voor hen.
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:De oorzaken van de ontevredenheid opsporen en daar verandering in brengen.

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Mijn partner rookt niet
  • Ik drink af en toe voor de gezelligheid
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Verantwoording nemen over mijn leven. Geen medicijnen en injecties als oplossing, liever vertrouwen op het lichaam en zelfhelend vermogen. Ik heb me verdiept in de biologische wetten van de Germaanse Geneeskunde en dat heeft mij vertrouwen in mijn lichaam gegeven. Wat wij vaak bestempelen als ziekte is meestal het genezingsproces.
    Aandacht voor lijf en leden, gedachten en emoties. Los laten wat niet meer nodig is dmv mediteren, lachen, masseren en bewegen.
    Ik eet heel veel groenten met soms wat biologisch vlees of wilde vis, dus ook vaak vegetarisch. Mijn systeem kan niet zo goed tegen suikers en granen en thuis vermijd ik die. Buitenshuis kan ik wat makkelijker zijn.
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Gewoon :)
    Lekker douchen met alleen water, zowel warm als koud.

    Ik houd van puur natuur: weinig tot geen make-up en zeker geen chemische geurtjes.

    Ik kleed me meestal casual, maar wel kleurrijk.

Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Simply Canvas Farm