Dit is Eva___

Maak favoriet 

foto Eva___foto Eva___foto Eva___foto Eva___Bekijk foto's
StierStierRat ~ MetaalRat ~ Metaal
'Ik geniet van het ouder, wijzer en vooral ook milder worden.
Meestal zie ik de zonnige kant van een gebeurtenis. Dat heb ik in de loop der jaren gelukkig geleerd, het leven heeft zoveel goeds te bieden.

Vanaf mijn twintigste ben ik bezig met mijn spirituele- en bewustzijnsontwikkeling (never ending story). Dit heeft me heel veel gebracht in mijn leven en ik ben zo fortuinlijk dat ik dit ook in mijn werk heb kunnen integreren.



In het weekend wandel ik graag. Het liefst struinen door de duinen, regelmatig met een vriendin om al pratend kilometers te maken en af te sluiten met koffie en appeltaart. Met een boek op de bank voel ik mij prima, en ik vind het fijn om weg te dromen bij een film of een serie. Ik kom tot rust in mijn tuin, vogels op de achtergrond, buitengeluiden, kop thee. Even lekker helemaal niks.

Ik hou van mijn werk in een kleine organisatie en zit er echt op mijn plek. Als zelfstandige heb ik de juiste dosis vrijheid, ik kan mijn eigen tijden indelen, heerlijk.

Naast het werk doe ik graag wat met mijn handen. Na jaren heb ik Tai Chi weer opgepakt en met de vloeiende bewegingen voel ik de verbinding in mijn lijf. Ik boetseer en vind het lekker om met mijn handen in de klei te zitten, het kleien zelf is voor mij belangrijker dan het uiteindelijke resultaat, hoewel het natuurlijk ook leuk is wanneer iets goed lukt.

Bij mijn vrienden voel ik me helemaal thuis. We delen wat ons bezighoudt, filosoferen over van alles en nog wat, maken lol om niets en sluiten af met een heerlijk maal dat we samen klaarmaken. Het samen koken vind ik eigenlijk nog leuker dan het eten zelf.

Met vakantie sta ik voor veel open. Een verre reis naar een andere cultuur, de overweldigende natuur, de kleuren, de geuren en natuurlijk de mensen, hun gewoontes en prachtige gebouwen. Alleen al al die verschillende manieren om koffie of thee te drinken laten me steeds weer zien dat niets ‘normaal’ is.

Maar ik hou ook van ons eigen land. Een paar dagen fietsen, een oud stadje door, waarbij het zelfs in ons land kan lijken of de tijd ergens stil gestaan heeft en natuurlijk is er onderweg een terrasje wat we echt niet over kunnen slaan.
Of een wandeling door de natuur, rugzakje mee en onderweg ergens picknicken. Ik hou van de natuur, of beter, de natuur houdt van mij. Ik voel me er this, één en geniet van de kleuren, de vormen het bruisen van leven. Ik voel me gezegend:
vanaf heel jong heb ik n de natuur genoten. Heb lang gedacht dat iedereen dat had, maar kom er steeds meer achter dat dat helemaal niet het geval is.
Tegenwoordig begrijp ik niet meer hoe ik vroeger winters saai kon vinden. De silhouetten van bomen met hun wirwar aan takken en dan die ijzige winterluchten met wolken, pure schoonheid.

Ik heb het goed met mezelf én wil mijn leven graag delen. De verbinding voelen met mijn geliefde. Hand in hand langs het strand, genieten van musea, samen naar de film of heerlijk helemaal niets doen. Alleen maar genietend van elkaars gezelschap, zo kunnen we hele dagen vullen. Elkaar inspireren, liefhebben, houden van elkaars humor!


De hele corona situatie grijpt me erg aan. Het voelt alsof ik op een evenwichtsbalk loop en ik val er eerlijk gezegd regelmatig af. Dan krabbel ik weer overeind. Het nodigt me enorm uit om in de liefde en in de verbinding met mezelf te blijven in plaats van in de veroordeling te schieten (dat zijn die momenten dat ik van de balk flikker ;-)). Ik ben blij met al het innerlijk werk wat ik gedaan heb (en nog steeds doe).

Ik ben ongevaccineerd en dat laat ik ook zo. Dat ik ineens gezien en bestempeld word als asociaal kan ik nog mee leven en laat ik bij de ander. (Ik vind mezelf namelijk een zeer sociaal mens). Ik heb wel onderschat wat het met me doet om zo buitengesloten te worden. Ik doe niet mee met een test maatschappij en het verwonderd en maakt me verdrietig dat veel mensen dit kennelijk de normaalste zaak van de wereld vinden.

Een ding is weer helemaal duidelijk geworden: ik ben nog niet verlicht :-)'

Introductie

  • Ik ben een vrouw
  • En ben op zoek naar een man
  • Ik ben 63 jaar
  • Jij bent tussen de 56 en 65 jaar
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie
  • Ik ben op zoek naar iemand die een serieuze relatie zoekt
  • Mijn lengte is 164 cm
  • Jouw lengte maakt me niet uit
  • Ik heb een normaal postuur
  • Ik zoek iemand met een slank of normaal postuur
  • Ik heb zelf kind(eren)
  • Als mijn partner kinderen heeft zijn zij welkom
  • Ik woon in de provincie Noord-Holland
  • Jij woont in Zuid-Holland, Noord-Holland of Utrecht
  • Ik heb als sterrenbeeld Stier
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Rat - Metaal
  • Ik heb geen kinderwens
  • En zoek iemand die geen kinderwens heeft
  • Ik ben van W-Europese afkomst

Kunst & Cultuur

  • Ik hou van lezen
  • Mijn partner houdt van lezen
  • Mijn favoriete boeken:Ik hou van de stijl en de sfeer van zuid Amerikaanse schrijvers zoals bijvoorbeeld Paulo Coelho. Ik heb tot mijn veertigste enorm veel spirituele, esoterische en psychologische boeken gelezen. Überhaupt enorm veel gelezen. Ineens had ik daar helemaal genoeg van en de laatste jaren lees ik weer.

    Literatuur boeit me en raakt me. Soms lees ik klassiekers, maar ook regelmatig nieuwe uitgebrachte boeken. Het lastige eraan is dat ik alles uit mijn handen kan laten vallen omdat ik zo gegrepen ben door mijn boek dat ik het het liefst in een ruk uitlees. Wanneer en boek me erg geraakt heeft kan het wel even duren voor ik weer aan een nieuw boek begin. Heb dan wat verwerkingstijd nodig. Heb niets met detectives of romannetjes.
  • Mijn laatst gelezen boek:Op dit moment lees ik "de meeste mensen deugen". Na de boeken van Yuval Harari (die ik overigens prachtig vind), toch een aangenamer en positiever gevoel over ons sapiens.
  • Mijn favoriete schrijver(s):Ben erg gegrepen door de boeken van Knausgard, wat een stijl! Hou ook van Zuid-Amerikaanse schrijvers. Hoe ze zo beeldend vertellen dat ik als het ware daar aanwezig ben. Paulo Coelho vind ik daar geweldig in.

    Natuurlijk ook Eckhart Tolle, Paul Ferrini en vooral ook de boeken van Neal Donald Walsh hebben me geraakt. Het raakt me wanneer ik woorden van een ander lees waarin ik mezelf herken. Ik voel dan de verbinding en weet: wij zijn allemaal één. Met de een is het alleen een stuk gemakkelijk te voelen dan met een ander, en toch weet ik: ook met de ander ben ik één.

    Dicht bij huis: de eenvoud, wijsheid en toegankeliikheid van Vera Helleman.
  • Ik hou van films
  • Mijn partner houdt van films
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Zoveel mooie films gezien die me raakte, me deden lachen of waar ik door ontroerd was.

    Waar ik heel erg door geraakt ben is de documentaire serie op youtube: HUMAN. Ik heb 4, 5 uur samen met een vriendin zitten kijken, adembenemend en heel aangrijpend.

    Verder vind ik het heel ontspannend om af en toe om Engelse of Scandinavische series te kijken. Ook kijk ik graag naar documentaires. Ik kijk alleen 'on-demand', waar ik zin in heb en absoluut zonder reclame. Ik kan niet begrijpen dat mensen zo kunnen kijken: ieder gevoel, elke sfeer of geraaktheid wordt daardoor teniet gedaan.Nog los van het feit da tik reclame een enorme inbreuk op mijn eigen ruimte vind, en mijn eigen ruimte houd ik graag schoon.
  • Mijn laatste film:Ik heb een Cineville pas, ga dus zeer regelmatig en zie zodoende prachtige films die me erg raken en een enkeling heb ik helemaal nets mee. All in the game.

    Op dit moment heb ik mijn Cineville pas maar stop gezet, hoop voor tijdelijk.

    De laatste films die ik gezien heb vond ik, hoewel heel verschillende, beide een juweeltje.

    The Father en Super Nova.
    Ik mis mijn filmclub wel.
  • Mijn favoriete acteurs en regisseurs:Afhankelijk van hun rol(len), er zijn wel een paar acteurs die me kunnen boeien.
    Jeremy Irons, Jeff Bridges, Kate Blanchet.

    Ken Loach vind ik bijzondere films maken.
  • Mijn favoriete dichters/gedichten:Hier heb ik nog niet zo veel ervaring mee, maar laat me graag door jou meenemen. Rumi en Tagore ken ik natuurlijk, maar heel veel verder kom ik nog niet.
  • Mijn favoriete muziek:Ik ben niet zo met muziek bezig, en heb ook niet echt een heel specifieke smaak, kan veel muziek waarderen, maar als ik dan toch een top 5 maak:

    onbetwist op nummer 1:
    de Missa Criolla, van Mercedes Soza
    Simon and Garfunkel
    Leonard Cohen
    the Moody Blues
    Meatloaf
    Queen (hoort er toch ook echt bij)
  • Wat ik heb met beeldende kunst:Rodin springt er voor mij uit en heb laatst ook genoten van de expositie van Monet en natuurlijk Rembrandt en Velazquez.

    Impressionisten vind ik prachtig, hoewel ik me toch meer aangetrokken voel tot driedimensionale kunst dan schilderijen.

    Jaren geleden in Luxor was ik zo geraakt, alsof de tijd, gedachten, alles helemaal weg viel en ik kon alleen maar zijn.

    Ik hou ook van toegepaste kunst en kan erg genieten van mooie vormgeving.
  • Mijn theaterbezoek:Heb bijna alle voorstellingen van 'de Verleiders' gezien en kom daar iedere keer onthutsts vandaan.

    "Hoe mooi alles toch" heel ontroerend, over het leven van Leo Vroman en zijn vrouw.

    Kan ook genieten van goed cabaret. Van alles dus wel, ga niet naar musicals.
  • Mijn favoriete musea:Kröller-Muller en zijn prachtige beelden tuin.
    Het Haags Gemeente museum, met onderin de kelder de geweldige kamers voor zowel jong als oud om te genieten, te lachen en oké, ook nog wat te leren, maar vooral te lachen en te genieten.
    Musee Rodin in Parijs heeft toen een enorme indruk op me gemaakt.
    Voorlinden in Wassenaar heeft en geweldige mix van verwondering, verbazing, leuk, mooi, gewoon een feestje.
  • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Ja, ik hou van koken en vind allerlei dingen leuk om te doen en lekker. Heb net een "Oergonsich" kookboek gekocht, maar wanneer ik alleen voor mijzelf kook maak ik over het algemeen toch iets gemakkelijks. Wel met lekker veel groenten natuurlijk, ik eet al jaren vegetarisch.

    Ik verheug me erop om weer samen te koken en te eten, recepten uit te proberen en lekker lang tafelen en in elkaars ogen kijken en ons zo verbonden voelen. Hmmm, ik krijg al trek.

Vakantie

  • Ik hou van actief en ontspannende vakanties
  • De vakanties waar mijn partner van houdt: culturele en ontspannende of actief en ontspannende
  • Ben ik een wintersporter? nee
  • Of mijn partner op wintersport gaat is voor mij niet belangrijk.
  • Mijn favoriete vakantielanden:Ik zou nu graag een wandel- of trekvakantie houden in Scandinavië, de Alpen of zuid Europa, hoewel een verre reis me ook weer aanspreekt. Heb verschillende keren een creative (beeldhouw) vakantie gehad, ook erg leuk.

    Liever kampeer ik op een super plek dan een verblijf in een ‘all inclusive’ mega groot hotel (nog nooit gedaan). Ik hou van kamperen (wel met mooi weer en een goede tent). Kleine hotelletjes of B&B die iets speciaals hebben, hebben mijn voorkeur boven grote luxe hotels.

    Én mijn ideale vakantie heeft goed weer; van teveel regen word ik chagrijnig.

    Maar het liefst ga ik natuurlijk samen met jou ergens naar toe!
  • Houd ik van kamperen? ja op een naturistencamping
  • Houdt mijn partner van kamperen? ja op rustige campings in de natuur of ja op een naturistencamping

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • Het is voor mijn niet belangrijk of mijn partner sportief is
  • De sporten die ik beoefen:Ik heb vroeger veel gesport.
    Nu geniet ik van heerlijke wandelingen liefst in een bosrijke omgeving. Ik woon vlak bij de duinen en daar kan je nog struinen: lekker van de paden af en zo ontzettend veel herten en reeën. Rugzak op en dan een paar uur van iedere stap genieten. De schoonheid van de natuur kan me iedere keer weer ontroeren, verwonderen, verblijden, daar zal ik nooit op uitgekeken raken.


    Met dat geweldige knooppuntensysteem voel ik me op de fiets zo gelukkig. Wat is Nederland toch mooi. En met zo'n motortje achterop heb ik er zo zo'n 60 á 70 km op zitten. Lekkere picknickmand mee, meer heb ik niet nodig.
    Hoewel, meer heb ik niet nodig, dat klopt niet helemaal. Met jou erbij is het allemaal nóg veel fijner.

    Taj Chi vind ik heerlijk om te doen, en ik ben blij dat ik dat weer opgepakt heb. Op het moment dat ik die vloeiende bewegingen voel, voel ik zo de verbinding me mezelf, het kan me zelf ontroeren.
  • Volg ik sporten (passief)?Ben niet geïnteresseerd in sport, dat gaat helemaal aan mij voorbij.

    Heb zelf jaren schaatsles gehad. Niet omdat ik rondjes op de ijsbaan zo inspirerend vind, maar om ervoor te zorgen dat wánneer er natuurlijs is, ik ook een mooie tocht kon schaatsen. Dat geeft zo'n ongelooflijk vrij gevoel. Het gekraak van mijn schaatsen (zo min mogelijk, geen goede techniek ;-)), door de knieën en dat op mooi glad ijs vooruit schieten, en dan het winterlandschap, wouw! Helaas alweer een tijd geleden. Vorig jaar in dat ene koude weekend nog wel even op de schaatsen gestaan.

    Als ik iets zou moeten kiezen is dat de 10 km schaatsen. Voor de meeste mensen is dat een van de saaiste sporten, maar ik vond het prachtig.
  • Mijn hobbies:Ik speel piano, vind het leuk maar heb absoluut geen talent. Samen met een vriendin echter spelen we met vier handen de sterren van de hemel (zij de moeilijke partij).
    Ik heb een vriendin die heel musicaal is, en samen met haar gitaar zingen we altijd als we samen zijn. Dat vind ik het fijnste van muziek, het verbindende gevoel om samen muziek te maken. Ik word er gelukkig van.

    Met mijn handen in de klei kom ik helemaal tot rust en verdwijnt alle besef van tijd. Ik heb het echt nodig om met mijn handen iets te doen, en klei leent zich daar uitstekend voor.

    Met mooi weer fiets ik graag naar het strand voor een paar heerlijk rustige uren aan zee; ik hou van rust. Ik fiets dan door de duinen en ga aan het eind van het naaktstrand het strand op: zo heerlijk rustig.

    Ik heb fijne vrienden waar ik veel om geef en leuke dingen mee doe, theater, film, (uit)eten, lange of korte wandelingen en natuurlijk bespreken we dan alles wat maar bespreekbaar is.
  • Heb ik huisdieren?Ik heb inmiddels twee katten en daar ben ik gek op, en dat is geheel wederzijds ☺. Vooral tegen etenstijd, zoals nu. De oudste komt dan de tafel op, gaat naast mij laptop zitten en kijkt me zeer indringend aan met zo'n blik van: vergeet je niet iets?!

    Zonder huisdieren voelt een huis voor mij leeg aan, heb ik ook altijd gehad.

Politiek

  • Mijn politieke voorkeur is links
  • Hoe ik de politiek volg:Het heeft niet echt mijn interesse, maar ik stem natuurlijk wel altijd.

    Politiek heeft me nooit bezig gehouden, maar nu kijk ik met verbijstering naar wat er allemaal gebeurt.

    Hoe ons rechtssysteem met de voeten wordt getreden en we afstevenen op een dictatuur en bijna iedereen netjes in de maat mee loopt.
    En dat allemaal onder het mom van "volksgezondheid" en vooral solidair zijn.

    Nee, ik ben dus niet bang voor het 'levensgevaarlijke corona virus" (of welke nog gevaarlijker variant dan ook). Ik ontken overigens niet dat er een virus is, maar vechten tegen een virus??? En dan ook nog kunnen winnen van een virus??? En dan vooral samen tegen dit virus??? Ik denk dat we de rest van ons leven moeten leven met een corona virus. Samen mét corona dus.

    Ik ben wél bang voor alle gevolgen van de, in mijn ogen dan, bizarre en alsmaar zwaarder wordende maatregelen. Los van alle economische gevolgen, wat dit allemaal voor sociale en psychische consequenties heeft: ongekend en desastreus.

    De polarisatie in de samenleving. Nee hoor, er komt geen vaccinatie plicht. Misschien wel een vaccinatie paspoort waardoor mensen die zich niet laten vaccineren buitengesloten kunnen worden van horeca, musea, reizen, beroepen enz.

    Vaccineren met een vaccin waarop met name op de langere termijn nog geen enkel zicht is op eventuele (levenslange) werkingen.
    Een vaccin dat zich nog een de test fase bevindt (tot december 2023).
    Een vaccin volgens een geheel nieuwe manier van werking.
    Dat terwijl er middelen zijn die het virus in een vroeg stadium onschadelijk maken, zonder bijwerking en zonder lange corona naweeën.
    Dat terwijl 98% van de bevolking niet of nauwelijks last heeft van dit virus.
    Dat terwijl . . .

    Ik heb me nooit met politiek bezig gehouden, maar nu kijk ik met verbijstering dat wij in een land leven waar een enorme censuur is (nooit eerder over nagedacht).
    Dat we in een land leven waar mensen zich niet durven uitspreken. Uit angst om uitgemaakt te worden voor complotdenker of wappie, (wat een razend slimme term om anders denken meteen in een duister en bizar hoekje te zetten), of om hun baan kwijt te raken.
    Dat we in een land leven waar wetten worden aangepast en het parlement buiten spel gezet kan worden. En het hele parlement laat het gebeuren.

    Ik heb zo lang ze bestaan Groen Links gestemd. Tot nu.
    Ik zie mij genoodzaakt om bij de komende verkiezingen om Wybren van Haga te stemmen: hij is de enige in mijn ogen die de juiste vragen stelt en niemand die luistert of antwoord geeft.

    Het al in mijn profiel vast nog niet naar voren gekomen zijn: ik spreek mij altijd uit. Ik ben trouw aan mijzelf. What you see is what you get. Ik ga een (nodige) confrontatie niet uit de weg om de goede lieve vrede te behouden.

    En ik hoop zo dat ik zal moeten toegeven dat ik het helemaal verkeerd gezien heb.
    Dát de maatregelen de enige maatregelen zijn die de regering heeft kunnen nemen zodat onze samenleving niet ten onder gaat aan een enorme sterfte onder de (beroeps) bevolking.
    Dát de cijfers die gebruikt zijn in de modellen juist waren en dat er van de juiste modellen uit gegaan is en dat die steeds bijgesteld zijn als bleek dat de modellen niet klopte.
    Dát de PCR test wel degelijk het juiste instrument is om aan te tonen dat mensen besmet zijn.
    Dat mondkapjes inderdaad heel goed werken als bescherming van de drager en ter bescherming van anderen en dat er geen aerosolen zijn die zo klein die dwars door alle mondkapjes heen door de ruimte zweven.
    Dat de anderhalve meter echt een perfecte oplossing is geweest om deze ramp ten goede te keren.

    Ik bied dan mijn oprecht en gemeende excuses aan aan iedereen.
    Ik denk niet dat je nog steeds leest ;-), maar dit heb ik in ieder geval uitgesproken.

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Het geloof van mijn partner is voor mij niet van belang
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Hoewel ik niet Christelijk opgevoed ben en ook geen kerkdiensten bijwoon, heb ik vanaf mijn prille jeugd een groot Gods bewustzijn. Ik geloof in een Hogere macht en dat alles met elkaar verbonden is. Geloven is niet het juiste woord; ik geloof ook niet dat er lucht is. God is er niet om in te geloven, God is. God is voor mij liefde, is eenheid, is verbinding. God is.
    Het is voor mij een weten en dat geeft me een basis gevoel waar ik niet zonder kan.

    Ik hou van down to earth spiritualiteit, in het Hier en Nu, op deze aarde. En ik hou van onze aarde. Met name wanneer ik in de natuur ben voel ik die enorme verbondenheid en wanneer ik een goede natuur documentaire kijk kan ik ontroerd raken omdat ik het gevoel heb dat ik naar God kijk. De ongelooflijke afstemming in de natuur, de schoonheid, de veelvoud aan verscheidenheid, de eenheid.
  • De levensovertuigingen van mijn partner zijn voor mij geen criterium

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Mijn partner is een beetje huiselijk en beetje uitgaand iemand
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mijn partner
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Lekker down to earth. De verbinding zien, voelen en ervaren in mijzelf, in de natuur, in de mensen om wie ik geef.

    In het dagelijkse.
    Zowel in mijn privé leven als op mijn werk. Niet door erover te praten, maar door het te leven. Zorg te dragen voor mijzelf en mijn dierbaren. Zorg te dragen voor het milieu, respectvol om te gaan met anderen en open te staan voor wat het leven mij biedt en mee te gaan met de stroom in plaats van ertegen in omdat ik het anders wil.

    Spiritualiteit is voor mij een levensinstelling, een zijns kwaliteit, niet persé iets wat je doet.

    SInds december 2020 luister ik iedere dag naar tracks van Oracle Girl via haar re-boot group. Het doet me goed en helpt me om in deze tijd in de liefde te blijven.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Natuurlijk vind ik het heerlijk om samen dingen te doen en te ondernemen en ik vind het ook heel prettig om onafhankelijk van elkaar dingen te kunnen doen.

    Fijn als we beiden eigen interesse gebieden hebben en ook belangrijk voor mij om gezamenlijke interesse te hebben.

    Struinen door de duinen of uitwaaien aan zee. Lekkere lange wandelingen of een weekend klussen en dan 's avonds onderuit geploft een goede film kijken of helemaal niets. Niets anders dan alleen maar genieten van elkaar.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Met mijn beste vrienden, die al heel lang in mijn leven zijn, vliegt de tijd voorbij.

    Natuurlijk zijn er ook koetjes en kalfjes, maar het meest geniet ik van diepgaande en filosofische gesprekken waarbij we ons helemaal blootgeven en tot nieuwe inzichten komen. Dan rij ik helemaal gelukkig naar huis terug en val heel blij en tevreden in slaap.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Seksualiteit is belangrijk voor mij.
    De diepste vorm van verbinden, ontmoeten, de eenheid samen én in mezelf te ervaren. Genieten, verwarmen, ontdekken, overgave, zo intiem en veilig bij elkaar te zijn.
    Being love, zonder 'making' of 'in', samen één en being love.

    Tantra is voor mij een vorm om seksualiteit te delen en van te genieten die zo verbindend is, verrijkend, liefdevol, onstuimig, alles kan er zijn.

    Verrijkend om dit samen te ervaren, te onderzoeken en hier vorm aan te geven. Niet meer samen vrijen op deze maner is voor mij denk ik wel het grootste gemis van het alleen zijn. Ik geloof in een monogame verdiepende vorm van intimiteit en ga hier met groot respect voor mijzelf mee om.

    Sinds een paar jaar ben ik ook met Tao in aanraking gekomen en ook dit spreekt mij zeer aan. De Zeven Sluiers zie ik als een respectvolle manier om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.
  • Mijn werk:Ik hou van mijn werk. Ik werk als trainer in een kleine organisatie met een fantastisch team, en voel me daar als een vis in het water. Ik kan daar heel veel kwaliteiten in kwijt en het doet ook iedere keer een beroep op mijn creativiteit, scherpte, wijsheid en empathisch vermogen.

    Om te mogen werken in het veld waar wetenschap en spiritualiteit samenkomen verrijkt me, ontroerd me, en maakt me gelukkig en heel dankbaar.
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Wanneer we beiden blij zijn met ons werk, we ons daarin niet alleen gewaardeerd voelen maar met name ook dat we daar onze kwaliteiten in kwijt kunnen, genieten van collega's en trots zijn op wat we doen heeft dat een toegevoegde waarde.
    Niet alleen op het werk, waar we toch veel uren doorbrengen, ook in onze relatie.

    Voor mij heeft mijn relatie voorrang op mijn werk, werken is goed, samenzijn met mijn geliefde beter.
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Tja, ik heb ooit, lijkt een ander leven, een wereldreis gemaakt van 27 maanden. Als ik zie wat ik nu allemaal mee wil nemen als ik slechts 3 weken op vakantie ga vraag ik me af hoe ik dat ooit voor elkaar gekregen heb.
  • Ik verwen mijzelf zo:Met hele pure of rauwe chocola natuurlijk, ik ben een vrouw hè :-).
    Met een lekkere kop cappuccino in het zonnetje op een terras.
    Met een goed boek waar ik helemaal in kan verdwijnen.
    Met lekker helemaal niets doen of niets hoeven.
    Zo kan ik nog wel even doorgaan ;-).
  • Mijn definitie van geluk:Genieten van die hele kleine, grote en gewone dingen van het leven.

    Bovenal mijn geluk kunnen delen met mijn geliefde.
  • Dit is waar ik van geniet:Een onverwachte hug van mijn zoon.

    Een heerlijke salade, of een wandeling van een half uurtje hier in het bos waar ik vlak bij woon.
    Een gesprek waarbij het stroomt, een knipoog van een onbekende of een prachtige regenboog na een enorme onweersbui.

    Wakker worden van een merel, mijn katten die me tegemoet komen rennen waneer ik aankom rijden ('s zomers dan, 's winters zijn ze volgens mij een beetje bang om kouwe pootjes te krijgen, dan zijn ze vaak binnen.

    Maar bovenal geniet ik van een warme, gelijkwaardige en intense liefdesrelatie, waarbij we helemaal onszelf zijn, ons laten zien en geven en de verbinding samen voelen en delen.
    elkaar inspireren, languit op de bank met een goed boek en elkaar mooie passages of een enkele zin voorlezen. Ontdekken en ontdekt worden, helemaal lekker niets doen, of in bed nog lekker soezelen.
    Samen koken en nieuwe gerechten uitproberen.
    Zo veel . . .
  • Zo ontspan ik me het liefst:Een wandeling is voor mij puur genieten en ontspannen en wat rommelen in mijn tuintje. Fietsen naar het eind van het naaktstrand, met mijn parasol, stoeltje en boek mee en daar een paar uur doorbrengen in alle rust en stilte (ja, dat kan hoor) en dan lekker terug fietsen.

    Samen in bed, genieten van elkaar en dan ook nog eens een hele grote fruitsalade delen.

    En een beetje banaal, onderuit op de bank, met mijn kat naast me naar een detective of mooie docu of film kijken.
  • Ik word ontroerd door:Een appje van mijn oudste zoon met een bonkend rood hartje, mijn vijver vol kikkervisjes, een spreuk of mooi boek.
    De stilte net na de zonsondergang (vooral op jet strand is dit zo goed voelbaar) en de zonsondergang zelf natuurlijk.

    Muziek

    Mijn kleinzoon, ben net oma geworden en ik smelt al als ik aan hem denk. Zo'n klein mensje, met zijn mimiek, bewegingen, ik kan er naar blijven kijken; ik ben verliefd. (En er is nog veel plek in mijn hart hoor!)
  • Ik kan me ergeren aan:Tja . . .
  • In een relatie kan ik me ergeren aan:Terugtrekgedrag en aanpassen in plaats van zich uit te spreken.
  • Hoe je een relatie levendig houdt:Na een dag werken is het heerlijk om gewoon wat te zitten, lekker even helemaal niets en contact te hebben zonder te praten, een film te kijken of onverwachts naar het strand om te picknicken omdat het zo lekker weer is.
    We klussen wat of doen de hele dag niets anders dan van elkaar genieten.

    Samen groeien en bloeien, lachen én onze diepste zielenroerselen delen. Bieden wat we te bieden hebben. Open en eerlijk elkaar alles durven vertellen, zelfs als het pijnlijk is om te zeggen of moeilijk om te horen. Respectvol en liefdevol, gezellig, leuk, speels, samen op onderzoek wat een relatie op alle fronten (emotioneel, spiritueel, lichamelijk, intellectueel) te bieden heeft.

    Elkaar blijven inspireren, uitnodigen, omarmen, strelen, liefhebben.
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Wat ik mijn kinderen mee gegeven heb; wees jezelf, hou van jezelf, vertrouw jezelf, volg je hart en spreek je uit. Respectvol omgaan met zichzelf, anderen en de natuur.
  • Hoe ik met tegenslagen om ga:Tegenslagen komen in het leven, dat kunnen we niet tegenhouden, hoe we ermee omgaan, dát is waar het om gaat.

    Ik kies liever voor mijn geluk dan voor mijn gelijk, dat heb ik echt moeten leren, en wat levert het veel op! Het gaat nog lang niet altijd gemakkelijk, maar ik weet dat ik altijd een keuze heb.

    Terugkijkend en zien dat de tegenslagen slecht verpakte cadeau's geweest zijn, die van lood naar goud getransformeerd zijn. Om te weten dat ik zelf die alchemist ben.
    En eerlijk gezegd gaat dat de ene keer makkelijker en sneller dan de andere keer. Dan weet ik dat ik de keuze heb tussen mijn gelijk en geluk. Uiteindelijk is dat geen moeilijke keuze.
  • Mijn lijfspreuk:'Ik heb liever spijt van de dingen die ik gedaan heb dan van de dingen die ik niet gedaan heb', dat helpt me met het maken van keuzes.

    'What I like most about myself is that I'm so understanding when I do something wrong'

    ‘Geniet nooit met mate’
  • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens
  • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner een ochtend- of avondmens is
  • Waar ik om kan lachen:Ik hou van Fokke en Sukke, heb hun scheurkalander al jaren in mijn toilet.
    Herman Finkers vind ik leuk en Joep van 't Hek en Tim Fransen kan ik ook waarderen.

    Ik geniet van woordspelingen en taalgrapjes.
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Essentieel. Zonder een zelfde gevoel voor humor heeft een relatie weinig kans.

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Ik ben voor een monogame relatie. Wanneer mijn partner vreemd gaat vraag ik me af waarom. Ik vrees dat de openheid en intimiteit beschadigd is; einde (diepgaande) relatie.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Vind ik prima, alleen bij de 'grote' vakantie vind ik fijn om samen te zijn.
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Tja . . . ik kan een sociaal heel gewenst antwoord geven, maar ik weet het gewoon niet.

    Misschien wel een ijsje nemen (drie bolletjes ;-)).
  • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest:Niet mijn ding.
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Ha ha, dan stop ik, maar dit speelt gelukkig niet voor mij, ik ben blij met mijn werk.

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Mijn partner rookt niet
  • Ik drink af en toe voor de gezelligheid
  • Mijn partner drinkt af en toe voor de gezelligheid
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Mijn partner besteedt veel of min of meer aandacht aan een gezonde levensstijl
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Ik eet veel biologisch en ben al ruim 30 jaar vegetariër.

    Verder houd ik gewoon van lekker eten en ben zeker geen gezondheidsfreak.

    Sinds 2 jaar vast ik 1 dag in de week. Dat bevalt me goed. Het schijnt niet alleen een enorme boost voor ons immuunsysteem te zijn om regelmatig te vasten, ik voel er ook bij dat ik het heel prettig vind om niet meteen toe te geven aan een 'behoefte' om wat te eten. Ik merk op zo'n dag (meestal maandag) dat ik het eerder saai vind om niet te eten dan dat ik vreselijke trek krijg.

    Ik fiets en wandel graag.
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Ik zie er graag goed uit. Hou van kleur en draag dat ook vaak, voor mijn werk wat netter dan thuis. Verzorg me op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier.

Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Paraview