Dit is   Fortuna50

Maak favoriet 

foto Fortuna50
MaagdMaagdTijger ~ MetaalTijger ~ Metaal
'Ik ben een ondernemende, vrolijke, sportieve, energieke, levenslustige, aantrekkelijke, spontane en sprankelende veganzelle van nét 73, een die járen jonger oogt.
Ik ben woonachtig in het mooie Heuvelland.

Ik ben een spiritueel, zelfstandig en onafhankelijk, avontuurlijk, nieuwsgierig, beetje eigenzinnig maar ook heel fijnzinnig wezen.
Ik heb een jeugdige uitstraling en een open geest, ik ben authentiek, lief, teder en passievol en ik wil het leven graag ten volle leven. Ik sta stevig op mijn 2 aardse benen en ben absoluut geen zweverig type.
Ik denk niet in beperkingen, maar in overvloed.
Mijn spirituele instelling heb ik verkregen door open te staan voor mijn levenslessen en dat doe ik nu nog steeds, waardoor ik als beloning elke keer een stukje verder mag groeien op mijn zielepad, dat houdt pas op na mijn dood.
In de praktijk betekent spiritualiteit voor mij leven vanuit mijn hart en met respect voor de ander.

Ik leef inmiddels alweer ruim13 jaar alleen en het is oké.
Ik ben eraan gewend geraakt om alleen te zijn en ik ben tevreden. Daarvóór heb ik 25 jaar lang een zeer liefdevolle en intieme relatie gehad met een bijzonder fijn en mooi mens, aan wiens leven helaas abrupt een einde kwam. Nooit meer zo’n mooi mens mogen ontmoeten.
Een relatie is nu geen must meer voor mij, maar ik sluit het zéker ook niet uit!
Mocht dit wonder nog eens gebeuren dan zou ik graag een héél bijzondere spirituele man willen ontmoeten.
Een zachtmoedig mens met een krachtig, inspirerend, liefdevol en (zelf)bewust, betrouwbaar, sterk en integer karakter.
Een man waar ik met recht trots op wil zijn!
Een man ook, die al veel van zijn levenslessen heeft geleerd en die niet alleen weer liefde durft te ontvangen maar óók weer liefde durft te geven, zonder angst of wantrouwen, want dat heeft hij al lang overwonnen en achter zich gelaten.
Samen met elkaar nog eens échte liefde mogen beleven. . . een liefde die het beste uit onszelf haalt en die ons tot grote hoogtes brengt…
Ja, dat is echt nog een droom van mij… liefst zou ik deze werkelijkheid zien word

In de praktijk wil ik nu graag mijn huis gaan verkopen. Bijna 32 jaar heb ik hier met veel liefde en plezier gewoond, in mijn huisje op de heuvel, maar ik wordt nu bijna 73 en ik wil graag naar een plek waar ik met meer gelijkgestemde mensen kan samen wonen. Dingen samen kan doen, ondernemen, creeëren…. Ik wil niet in mijn eentje oud worden.
Het mag overal zijn. Ik hoef niet in Nederland te blijven, liever niet eigenlijk. Liever verhuis ik naar een fijn warm land, naar een mooie plek, waar ik liefst elke dag de zon op mijn toet voel schijnen.

Maar als het zó niet mag gaan. . .
Ook een leuke gelijkgestemde man, maar het mag ook gerust een fijne vrouw zijn, vind ik óók heel leuk om te ontmoeten en leuke dingen mee te ondernemen of om een goed gesprek mee te voeren. Ja, écht! Dat zou ik ook heel leuk vinden en het wordt juist in deze nare tijd ook steeds belangrijker om leuke, warme en fijne vriendschappen aan te gaan en een mooie band te creëren - gewoon platonisch en vanuit wederzijds respect, liefde en nieuwsgierigheid.

Nog wat wetenswaardigheden over mij…
Ik probeer zo bewust mogelijk in het leven te staan en ik eet plantaardige voeding. Ik houd veel van dieren, maar heb ze op dit moment niet zélf.
Ik hou van mijn leven en van mijn vrijheid, ik ben niet ingeënt tegen COVID 19 en zal mij daartegen blijven verzetten en ik heb mij nog nooit laten testen, tevens ben ik absoluut tegen een QR-code of welke soortgelijke code dan ook.

Ik ben vóór vrede, vóór respect voor élk leven op aarde, vóór gelijkheid, vóór vriendelijkheid en vóór zachtmoedigheid.
Ik ben vóór kleinschaligheid en biologisch / dynamisch voedsel vóór alle mensen en dieren op aarde.

Ik reis liefst niet verder dan tot max 2 uur treinafstand.'

Introductie

  • Ik ben een vrouw
  • En ben op zoek naar een man
  • Ik ben 73 jaar
  • Jij bent tussen de 69 en 75 jaar
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
  • Ik ben op zoek naar iemand die een serieuze relatie of vriendschap zoekt
  • Mijn lengte is 168 cm
  • Jij bent tussen de 170 en 190 cm
  • Ik heb een normaal postuur
  • Ik zoek iemand met een slank of normaal postuur
  • Ik heb geen kind(eren)
  • Ik woon in de provincie Limburg
  • Jij woont in Utrecht, Overijssel, Noord-Brabant, Antwerpen (be), O-Vlaanderen (be), W-Vlaanderen (be), Limburg (be) of Vlaams-Brabant (be)
  • Ik heb als sterrenbeeld Maagd
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Tijger - Metaal
  • Ik heb geen kinderwens
  • En zoek iemand die geen kinderwens heeft
  • Ik ben van W-Europese afkomst

Kunst & Cultuur

  • Ik hou heel erg van lezen
  • Mijn partner houdt van lezen
  • Mijn favoriete boeken:Ik ben dol op boeken over bewustzijnsverruiming. Wayne Dyer heeft mij ooit wakker gemaakt in de 70'er jaren en nog steeds vind ik het heerlijk om (stukjes) te lezen uit (recentere) boeken van hem.
    Rudolf Steiner was afgelopen periode een lichtend voorbeeld in mijn leven en heeft een ware transformatie veroorzaakt when I was busy mending broken, pieces of the life I had before. . . Ik draag de antroposofie dan ook voor eeuwig een warm en belangstellend hart toe en lees er regelmatig over. Het heeft mij getroost, weer hoop gegeven en een volledig andere kijk op leven en dood.
    Op dit moment Louise Hay, die je nog eens goed aan je innerlijke kracht helpt herinneren en ook heerlijk om eens een tijd haar affirmaties te doen, die verblijden je leven en kijk op de wereld weer onmiddellijk.
    En Martin Appelo met zijn aparte en verhelderende kijk op (relatie)zaken, net zoals Jan Geurtz over Liefde en loslaten, Esther Perel over trouw en ontrouw en Hannah Cuppen met Liefdesroep. Veel over de liefde dus, het mooiste en belangrijkste levensonderwerp voor mij.
    En een nieuw boek van Lars Faber ligt ook voor mij klaar, toch weer geboeid geraakt door het sjamanisme en hij schrijft ook zo humorvol.
    Verder boeken over gezondheid, voeding, verandering, spiritualiteit, lifestyle, specifieke vrouwendingen, etc. etc.
    Ik lees graag De Groene Amsterdammer met zijn interessante diepteartikelen, zo blijf ik o. m. op de hoogte van de maatschappelijke ontwikkelingen op het wereld-toneel.
    Tegenwoordig luister ik trouwens ook heel graag een podcast of luisterboeken, zoals bijvoorbeeld de leuke podcasts op Kukuru waar iedereeen wel wat van kan opsteken.
    Dat is ook weer een nieuwe wereld die voor mij is open gegaan. Het voordeel daarvan is dat het zeer ontspannend is om naar een prettige stem te luisteren die je iets boeiends vertelt of een verhaal voorleest bijv. vóór het slapen gaan. . . zzzz...zzzzz :-).
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van lezen houdt? hoeft niet persé, maar ik zou het wel fijn vinden
  • Mijn laatst gelezen boek:Ik lees momenteel een leuk boek over Kundalini Yoga van Guru Gian.
    Augustus van Irma Maria Achten (2019) Een roman die ik sinds lange tijd weer eens in één adem achter elkaar heb uitgelezen. . .
    Een boek dat mijn zinnen prikkelde.
    In alle landen waar het boek zich afspeelt ben ik zélf ook al minstens 2 x geweest, dus het boek spreekt dan ook enorm tot mijn verbeelding. . .
    Heerlijk om weer zó te kunnen lezen. . .
    Enthousiast!!!:-)))
    “Het geheim van levenskracht” (Je hebt het al, alleen weet je het nog niet) van Rajshree Patel, een interessante reis naar zelfontdekking.
    Ipv lezen luister ik nu steeds meer naar boeken en podcasts, bijvoorbeeld de fijne inspirerende postcasts van Blckbx tv, Jorn Luka (The Trueman Show) en De Nieuwe Wereld, Blue Tiger, Kukuru, VPRO en tegenlicht, nu weer Tijdboek Lumens met oa Bob de Wit, Hans Stolp… zó mooi en leerzaam en heel ontspannend o. a. als ik naar de sportschool heen en terug rijd. Ook luisterboeken zijn fijn, bijvoorbeeld de heerlijke luisterstem van Michael Pilarczik in Think en Grow Rich, Master your Mindset en straks weer Je bent wat je Denkt. Héél inspirerend. . . .
    En ik bestudeer nu regelmatig verschillende veganistische kookboeken vanwege mijn recente switch van vegetariër naar veganist.
    Janneke van der Meulen, snel herstel.
    Daarnaast begin ik nu aan een boek van Wouter Kleinsman: "Hoe word je een gameschanger. . . " hmmmm, dit boek is wel een tikkeltje te Spartaans voor mij…
  • Mijn favoriete schrijver(s):Zowel ned. maar vooral buitenlandse schrijvers van overal ter wereld boeien mij.
  • Ik hou van films
  • Mijn partner houdt van films
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:VPRO, BNN, NPO 2 extra (veel mooie concerten), Canvas en Arte, filmhuis. Interessante docu's zoals bijv. van Tegenlicht en Zembla. Bij Zomergasten heb ik genoten van Marleen Stikker, zij had écht wat te vertellen en nog meer van Esther Perel, wat een heerlijk mens, waardoor je de dingen eens van een andere kant kunt bekijken! Grensverleggend!
    Dit jaar was Inez Weski mijn favoriete gast! Prachtige inzichtgevende boodschap die zij het volk wist over te brengen. . . : “wat je creëert gaat je beheersen” en zie nu al hoe zich dat manifesteert in ons huidige Corona-tijdperk!
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van films en televisie houdt?films wél op zijn tijd, maar tv alleen gericht kijken op zijn tijd
  • Mijn laatste film:Gisteren nog de indrukwekkende docu 13 dagen gezien over een 86-jarige man die zijn leven beëindigde door te stoppen met eten en drinken, in gezelschap van zijn 2 zoons.
    Tracks, een film over een vrouw die met haar hond en 3 kamelen dwars door de woestijn van Australië trekt op zoek naar zichzelf. Indrukwekkend!
    Ik houd niet van Engelse en / of Scandinavische detectives of bijv. Flikken Maastricht en andere series met (extreem) geweld. Het is niet gek dat jonge kinderen in Nederland met grote messen onder hun kleren lopen. . .
    Het wordt ze met de paplepel ingegoten. . .
    Ik houd van films met psychologische diepgang waarin de menselijkheid nog aanwezig is.
  • Mijn favoriete acteurs en regisseurs:Die heb ik niet meer. Ik laat mij nu vooral verrassen door het nieuwe en onverwachte. . .
  • Mijn favoriete dichters/gedichten:Rumi, Rilke, Pablo Neruda vind ik bijzonder, maar ook nederlandse gedichten lees ik soms zo maar ergens. De namen doen er niet meer zo toe, ik lees, geniet en laat zijn. . .
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van poëzie houdt?belangrijk niet, maar is wel inspirerend
  • Mijn favoriete muziek:Wereldmuziek. Ik ben dol op latin, salsa, Yasmin Levi. Maar ook Muse kan mij tot tranen toe ontroeren met bijv. Unintended. . . .
    Als het maar the beat in zich heeft en de emotie, dan vind ik het prachtig, waar dan ook vandaan en wat voor muziek dan ook!
    Klassiek vind ik ook héél erg mooi en ook minimalistische muziek van oa Einaudi, Simeon Ten Holt, Wim Mertens
    Ook heb ik jaren achter elkaar het North Sea Jazz bezocht. Gelukkig kun je op NPO 2 extra nog dagelijks oude concerten daarvan terugzien, maar ook andere prachtige concerten, zowel klassiek als pop.
    Echt héél fijn!
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van muziek houdt?jazéker... een must!
  • Wat ik heb met beeldende kunst:Moderne kunst vind ik gewoon prachtig! Schilderijen, beelden, architectuur. Maar ook andere stijlen boeien mij. Ik ben vooral breed geinteresseerd!
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner geïnteresseerd is in beeldende kunst?Dat zou ik héél fijn vinden
  • Mijn theaterbezoek:De podiumpas komt weer terug! Ik ben gebeld met de vraag of ik weer interesse heb?! Jazeker heb ik dat…. Joepieeee! Blij mee!
    Ik had een podiumpas, waarmee ik vóór de Coronacrisis onbeperkt naar theatervoorstellingen kon gaan in heel veel steden in Nederland. soms zelfs ook in Aken (Dld) en Luik (België).
    Helaas konden de Theaters die pas toen niet meer voortzetten. Hel jammer voor mij, maar ik ben nog steeds heel dankbaar voor al die jaren dat ik van die geweldige pas gebruik kon maken, ik heb zó enorm genoten van al het moois dat ik gezien en gehoord heb.
    Wat vind ik allemaal leuk in het theater. . . ???? Owwww, eigenlijk bijna alles!!!!! Alleen musicals vind ik niet zo leuk en ratatamuziek ook niet!
  • Mijn partner en theater?Zou ik ook leuk vinden
  • Mijn favoriete musea:Er zijn zóveel mooie musea, in Nederland en op vele plaatsen in de rest van de wereld. Moderne kunst is prachtig, maar ook in archeologische musea en andere kun je soms de mooiste dingen zien. Vooral in het verre buitenland kijk je in de musea vaak je ogen uit. . .
    Helaas nu in coronatijd geen museum meer bezocht.
  • Mijn partner en musea:Daar loopt hij graag regelmatig eens binnen om te kijken wat er voor moois en/of nieuws te zien valt
  • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Sinds ik veganist ben geworden afgelopen zomer 2020 verdiep ik mij veel meer in het maken van lekkere (plantaardige) maaltijden dan voorheen toen ik nog vegetariër was. Dat kost in het begin wel meer tijd, maar die heb ik nu toch genoeg en nu kan ik steeds vaker genieten van een heerlijke plantaardige maaltijd zónder het gevoel te hebben dat ik iets mis. En wat ik zo fijn vindt is vooral dat ik nu écht gezond bezig ben en dat was ook al heel snel terug te zien aan mijn bloedwaardes en cholesterolgehalte. Echt, ik merk het gewoon aan heel veel dingen.
    Volgens mijn huisarts word ik 100! Jipiéééeee :-)))
    Ik houd vooral van de wereldse keuken, die heeft zoveel heerlijke gerechten zonder vlees! Bij voorkeur ook biologisch(dynamisch) en met veel kruiden en specerijen en dan als het ff kan gezellig samen tafelen met een lekker (biologisch) wijntje erbij.
    Mmmmmmm. . . . .
  • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van koken of lekker eten houdt?ik vind het best leuk als hij van koken houdt. Van lekker eten houden is een must!

Vakantie

  • Ik hou van culturele en ontspannende vakanties
  • Ben ik een wintersporter? nee
  • Mijn favoriete vakantielanden:The world is my oyster. Ik ben heel nieuwsgierig naar andere culturen. Houd heel erg van basic rondreizen, het liefst met openbaar vervoer en slapen in een guesthouse. Maar wat luxer kan ik ook van genieten.
    Zuid- en Midden-Amerika heb ik al eea van gezien, oa Patagonië, Bolivia, Peru, Chili 2x, Argentinië. Mexico, Guatemala, Belize, Honduras, Nicaragua.
    Azië oa.Thailand 2 x, Laos en Nepal, India 2x.
    Afrika, Marokko. Ik zou heel graag Egypte nog bezoeken, mede om spirituele redenen.
    Europa al eea van gezien, mn de mediterrane landen en Griekenland (vele prachtige eilanden), Spanje en Canarische eilanden, Portugal van Porto t / m zuiden, Italië (noorden, oa Aosta Umbrië, Florence, Venetië en Rome) en Turkije (Westkust, Istanbul, Centraal Plateau, Cappadocië!!!) vele malen en Frankrijk (Parijs, Nice, Cannes, Normandië, Bretagne en Zwitserland (Berner Oberland) en Oostenrijk, Budapest. maar ook nog veel landen niet.
    Door Europa reizen met de camper spreekt mij ook heel erg aan. Scandinavië (behalve Finland en Zuid-Zweden) en het Oosten en Midden van Europa heb ik nog niet eerder bezocht.
    Stedenreisjes vind ik ook niet te versmaden.
    Heb nog zóveel wensen, ik houd echt heel erg van reizen en ik hoop nog veel te mogen zien.
    In 2018 nog een bijzondere spirituele reis door Engeland, Ierland en Schotland gemaakt waarbij veel krachtplekken bezocht. Vooral van de natuur in dat laatste land was ik erg onder de indruk en is absoluut nog eens een 2e bezoek waard.
    Mijn laatste reisje was naar Zuid-Spanje november 2019, heb in december 2019 nog eens geroeid over de Amsterdamse grachten, maar daarna viel het avontuurlijke leven toch écht stil helaas. . . . . Coronacrisis. . . !
    Reizen in Europa deed ik meestal alleen of soms met een vriend(in).
    Verre reizen heb ik meestal met een groep gedaan, noodgewongen, want ik vind dit meestal veel minder fijn. Ik ben nl meer een individualist.
    Ik vind het trouwens wél leuk om met een gelijkgestemde te reizen.
  • Houd ik van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • De sporten die ik beoefen:Tot aan de Coronacrisis roeide ik nog op de Maas, laatste keer dat ik met de roeiclub heb geroeid was op 1 december 2019 met de Lichtjestoer over de Amsterdamse grachten.
    Ook salsadansen heb ik met veel plezier wekelijks gedaan tot aan de Coronacrisis.
    Op dit moment volg ik thuis Yoga on-line en doe ik ademoefeningen via Art of Breathing, ook on-line.
    Soms spring ik nog op de trampoline (off-line) en verder wandel ik vaak een vaste route rondom mijn dorp en / of samen met vrienden of met mijn Spaanse logeerhondje Nadal zo'n max. 10 km.
    De tuin is ook een sportieve aangelegenheid en ik wil graag nog het houtwerk schilderen in en rondom het huis.
    Ik doe nu 2 x per week aan e-gym. Je doet dan in héél korte tijd heel wat kracht op, terwijl het niet al te zwaar is én je merkt het meteen!
    Wekelijks doe ik nu ook aan gymnastiek en line-dance… leuker dan ik had gedacht!😊
  • Volg ik sporten (passief)?Alleen sommige takken van sport vind ik een heel enkele keer leuk en interessant om naar te kijken bijv. tijdens de Olympische Spelen. Oa paardendressuur, mennen en zwemmen en roeien natuurlijk.
    Ook heb ik deze zomer al erg genoten van het dames-triathlon en Epke de Nederlandse turner, die zo vrolijk hangt te zwieren en te zwaaien aan de rekstokken.
    Ook het skateboarden en surfen vind ik vrolijke sporten om eens naar te kijken.
  • Mijn hobbies:Ik heb brede interesses en ben altijd wel met iets bezig in of rondom het huis.
  • Heb ik huisdieren?Ik heb alle huisdieren in mijn leven tot nu toe overleefd. . . Honden, poezen, kippen, konijnen, duiven, vissen, vogels en een groene roodvoorhoofd amazonepapegaai.
    Ik neem nu geen nieuwe huisdieren meer, hoe leuk en lief ik ze ook vindt c. q. gevonden heb! :-)
    Ik heb ze allemaal bedankt voor hun altijd weer onvoorwaardelijke liefde en trouw en de ongelooflijk mooie momenten en tijd die ze mij hebben gegeven en ook voor alles dat ik van hen heb geleerd. Vooral van mijn 3 honden, 2 poezen, de papegaai en mijn manegepaard, dat overigens geen huisdier was, maar waar ik ook ongelooflijk veel van hield.
    Ik vind dat ik een dier, dat van mij afhankelijk is, alleen de allerbeste verzorging moet geven en vooral volledige aandacht.
    Ik wil nu graag vrij zijn en zonder verplichtingen. Dit past nu beter in mijn huidige levensfase.
    Maar mijn huisdieren hebben iig héél veel voor mij betekend.
    Nu wandel ik met enige regelmaat met mijn allerliefste Nadal, afkomstig uit Spanje. Eerste 4 jaren levensgeschiedenis onbekend, maar dankzij een inval door de politie (in dit geval eens positief uitgepakt) gered uit een kleine douchecel in een huis in Algeciras samen met 4 andere honden. Hij is overigens niet van mij, maar ik voel mij wel met hem verbonden, ik ben óók zijn favoriete masseuse. . . :-)))

Politiek

  • Hoe ik de politiek volg:De politiek is dood!
    Ik was er voorheen niet echt actief mee bezig.
    De laatste 1, 5 jaar echter steeds meer. . .
    Ik lees de Groene Amsterdammer (inmiddels opgezegd!) daarin stond voorheen veel diepte-info over maatschappelijke ontwikkelingen, dus ook over politiek. Maar ik overweeg dit abo nog dit jaar op te zeggen. Want nét als in bijna alle kranten wordt er met géén woord gerept over TGR.
    Ik krijg steeds meer een enorme hekel aan het bedrog en de leugens die de politiek én de media steeds meer doorspekt.
    Het is de wereld op zijn kop geworden. . .
    Neem nu de laatste verkiezingen. . . wat is er veranderd tov ervóór? Juist. . . . nagenoeg niets!
    Nagenoeg dezelfde eerst afgetreden kopstukken en partijen zijn nu weer aan zet, sommigen iets gegroeid, anderen wat kleiner geworden. Rechts is linkser geworden (of moet ik zeggen. . . slinkser. . . ) en links is rechtser geworden. . . what is the difference???
    Voor mij is de politiek dood en begraven!
    Het gaat alleen nog maar om geld en macht en de burger wordt steeds verder uitgemolken!
    Build back better wordt steeds duidelijker manifest en de Coronaministers blijven vast op hun post om te handhaven, met steeds meer geweld. Het coronapaspoort volgens Israëlisch model lijkt favoriet te worden en de avondklok is inmiddels ook bijna de normaalste zaak van de wereld geworden...daaaag gezellig democratisch Nederland!!!
    Van mij mag het hele politieke systeem op de schop, anders zal er nooit iets ten goede van de burgers veranderen in ons land.
    En we kunnen maar beter meteen tegen elkaar zeggen of we pro- of antivaxer zijn, dit om onnodige schermutselingen jegens elkaar te besparen. Het land dreigt immers steeds meer uiteen te vallen in 2 kampen.
    Alhoewel ik enorm van reizen houdt, zoals je eerder hebt kunnen lezen, laat ik mijn lichaam daarvoor - of misschien wel juist mede daarom - niet inspuiten met lichaamsvreemd gen-materiaal.
    Ik kan - desnoods voor de rest van mijn leven - teren op de herinneringen en wijze lessen van alle prachtige reizen die mijn wereldbeeld voorgoed veranderd hebben.
    Tot op de dag van vandaag ben ik daar ontzettend dankbaar voor!

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik onderzoek. . .
    Wijs niets af. . .
    En behoud het goede!
    ~~~~~~~~~
    Door liefde verlies je niets, mijn hart.
    Hoe kun je hier, terwijl je steeds meer ziel wordt,
    je ziel verliezen?
    Eerst daalde je uit de hemel naar de aarde af,
    Uiteindelijk ga je van de aarde terug naar de hemel.
    Rumi
  • Mijn levensovertuiging is anders

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:In mijn denken en voelen, dus ook in mijn doen en laten. Het leven en mijzelf zoveel mogelijk omarmen met alle liefde maar ook verdriet dat zich aandient. Mijzelf accepteren en vergeven zoals ook de ander.
    Leven vanuit mijn hart, intuïtief, bewust zijn.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:In overleg en met respect voor de ruimte en de wens die ieder van ons nodig heeft
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik heb regelmatig contact met mijn vrienden, wisselend intensief
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Een fysieke, emotionele en spirituele uitwisseling van diepe liefde en overgave, slechts met een enkele mens voorbestemd. . . diegene waarvoor ik diepe liefde ervaar en waarvan ik zielsveel houd. . .
    levenselixer
    ~~~~~
    - Als je bij me bent, houdt onze liefde me uit de slaap,
    Als je niet bij me bent kan ik niet slapen van verdriet.
    Wonderlijk, twee nachten van wakker liggen -
    Maar God, wat een verschil!
    Rumi
  • Mijn werk:Op dit moment doe ik een opleiding NLP, heel interessant! Vroeger heb ik ook al een opleiding hypnose gedaan wat veel raakvlakken heeft met NLP, maar toen uiteindelijk niets mee gedaan omdat ik toen mijn HBO-diploma behaalde en toen meteen daarin een baan kreeg aangeboden.
    Ik heb mijn werk in de geestelijk / maatschappelijke hulpverlening altijd met enorm veel liefde en plezier gedaan en veel van mijzelf gegeven, omgekeerd heb ik er ook heel veel van geleerd en mogen terugontvangen.
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Mijn (grotendeels levenslang) werken met mensen, alsmede vele opleidings- trainings- en supervisietrajecten hebben mijn leven mede gevormd op het gebied van persoonlijke groei en ontwikkeling en bewustwording. Mijn laatste 4-jarige spirituele opleiding - mede ter ondersteuning van mijn rouwproces - heb ik 6 jaar geleden afgerond. HIerbij heb ik gewerkt aan geleide meditaties, voice dialogue, ademwerk en polariteitsmassage, werken vanuit de bron, alsook andere thema's zoals Byron Katie, sjamanisme, natuur, queeste etc.
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Ooit in 1999 (gewéldige song van Prince trouwens) ging ik naar Thailand en kwam terug met 40 kg bagage. . .
    Dankzij Lufthansa mocht ik het allemaal mee naar huis nemen. . . merendeels souvenirs overigens!
    De tijden zijn veranderd. . . en ik ook! 6 Jaar geleden ging ik opnieuw naar Thailand en ik ging heen met 12 kg. bagage en kwam terug met 9 kg bagage. . .
    Veel geleerd in de tussentijd hé?
  • Ik verwen mijzelf zo:Na inspanning komt ontspanning. Lekker in de avondzon liggen luisteren naar het lied van de merel of bij de open haard met een belgisch biertje in de hand. Wandelen en lunchen met mijn vrienden en / of oud-collega's. Gezellig met mijn vrienden / vriendinnen naar het terras een wijntje drinken of een lekkere kop hete muntthee. Gezellig lekker uit eten.
    Gaan salsadansen. . . leuk!!!
    En natuurlijk genieten van een prachtige roeitocht.
    Gewoon zoveel mogelijk héérlijk genieten van de overvloed des levens.
  • Mijn definitie van geluk:Dankbaar kunnen zijn voor alles wat er is of mag zijn, kan in golfbewegingen gaan, maar ook een constante staat van in vrede zijn. . .
    Liefde ervaren in ál mijn relaties.
  • Dit is waar ik van geniet:Als ik in een bootje de rivier afdrijf, de mystieke stilte, een koppeltje zwanen dat voorbij glijdt. . .
    de eekhoorntjes die voor mijn neus krijgertje spelen. . .
    een bijzondere ontmoeting. . .
    een fijn gesprek. . .
    heerlijke muziek om op te dansen of om bij weg te zwijmelen. . .
    de heerlijke zomerzon op mijn lijf na 17:30 's middags. . .
    de merel die zijn prachtige lied zingt in mijn achtertuin. . .
    met een belgisch biertje bij de hand. . .
    op een gezellig terras met leuke mensen. . .
    kijkend naar een leuke of prachtige film. . .
    genietend van een lekker etentje,
    een fijne sfeer. . .
    met het hondje wandelen. . .
    dansen. . .
    Prince. . . Michael Jackson. . . Frankie goes to Hollywood. . .
    de walnotenboom die zijn walnotenpracht over mij heen schudt. . .
    een prachtige geurende bloem
    de geur van pasgemaaid gras
    vuurtje stoken in een zwoele zomernacht. . .
    de vochtige herfstlucht 's ochtends vroeg
    als ik weer met Dr. Kneipp in bad mag. . . :-)
    als ik weer op reis kan. . .
    het vliegtuig instap. . .
    weer thuiskom. . .
    friet met mayonaise. . .
    lekker uitslapen. . .
    als ik weer eens nieuwe gewéldige muziek op Spotify heb ontdekt. . .
    en weer leuke nieuwe mensen heb ontmoet. . .
    en. . . en. . . en. . . en. . .
    nou ja. . . ik kan nog uren doorgaan
    zal ik dan nu toch maar stoppen. . . ? :-)
    Nog eentje dan. . . .
    Liefde!
  • Zo ontspan ik me het liefst:Als ik mag genieten, mag met van alles zijn. . .
  • Ik word ontroerd door:Heel vaak als iets mij raakt en het te maken heeft met muziek, mensen, dieren, de natuur, liefde, verdriet, schoonheid, etc.
  • Ik kan me ergeren aan:Dat de democratie teloor gaat, gierigheid en hebzucht, onverschilligheid, een kort lontje, geweld
  • In een relatie kan ik me ergeren aan:Alles wat naar onechtheid, oneerlijkheid, manipulatie, leugens en bedrog riekt en als er geen constructieve communicatie is.
    Wat je vaak uitvergroot in drama-films ziet. . . . .
  • Hoe je een relatie levendig houdt:Héél veel liefdevolle aandacht voor jezélf én de ander en veel lachen naar en mét elkaar.
    Respect, eerlijkheid, transparant zijn en oprechtheid, regelmatig diepgaand praten met elkaar en vooral goed luisteren naar elkaar! Elkaar laten uitspreken!
    Veel fysiek contact en knuffelen met elkaar, zéker ná onenigheid.
    Elkaar vrij laten, maar ook samen regelmatig leuke dingen ondernemen.
    Spreken vanuit je hart! Dienstbaar zijn aan de ander.
    Vergeving van jezelf en de ander
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Dat ware liefde uiteindelijk alles overwint!
    Behandel een ander niet zoals je zélf niet behandeld wil worden. . . .
    Fundamentele waarden.
  • Hoe ik met tegenslagen om ga:Voor wat betreft de life-events:
    Ze vormen je! Je kunt ze niet bestrijden, ook al zou je dat het liefste willen! Voel die pijn, huil en lijdt! Sta er voor open. . . doorlééf de pijn.
    Het kan je ook veel bijzondere ontmoetingen en mooie ervaringen opleveren die je louteren, als je je tenminste durft open te stellen (maar dat besef je pas achteraf).
    Het kan een zwaar proces zijn, maar je komt er veel sterker uit!
    Op een dag word je wakker en voel je je een nieuwe jij.
    Je bent herboren en een ander mens geworden. . . mooier. . . gevoeliger. . . verfijnder en in meer liefde en compassie voor jezelf en naar de rest van de wereld!

    Bij kleinere tegenslagen is het vallen, ervan leren en weer opstaan en bovenal blijven geloven in jezelf en erop vertrouwen dat het altijd weer goed komt, hoe dan ook! Never, never give up!!!
  • Mijn lijfspreuk:Carpe diem!
  • Ik ben een avondmens
  • Waar ik om kan lachen:Vroeger om Mr. Bean en nu ook dikwijls om mijzelf
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Het is leuk. . . écht lachen!!! Een levenselixer!
    Het heft spanningen op, geeft vreugde en blijdschap en maakt het leven lichter en luchtiger.
    Wie houdt er nu niet van lekker lachen met elkaar?

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Na de eerste heftige schok verwerkt te hebben zou ik het wel fijn vinden als we er samen naar zouden kunnen kijken om erover te praten en te zien hoe het nu zover heeft kunnen komen. Wat hebben we gemist of nagelaten? Is het vertrouwen té diep geschonden? Of is er tóch nog liefde? Is er wellicht nog heling mogelijk? Gaan we samen en / of alléén verder? En hóe doen we dat? En uiteindelijk. . . kunnen we elkaar en onszelf vergeven?
    Een proces waar beide partners héél veel van kunnen leren als ze in staat blijken de gezamenlijke verantwoordelijkheid over hun relatie te kunnen blijven nemen.
    Dan kan er uiteindelijk zelfs nog een vriendschap uit voortkomen!
    Maar een enorm proces! Dat wél!!!
    Zélf ben ik overigens tot nu toe nog nooit vreemd gegaan. . . zou ik gewoonweg niet kunnen!
    Gelukkig maar, ik houd ook helemaal niet van intriges. . .
    ≈≈≈≈≈≈≈≈≈
    Eerst schonk hij me duizendvoudig liefdevolle aandacht
    En liet me daarna duizendvoudig branden van verdriet.
    Hij liet me rollen als een rode dobbelsteen.
    Toen ik volkomen in hem opging, gooide hij me opzij.
    Rumi
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Samen lijkt me juist héérlijk! :-)
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Eerst maar eens champagne aanrukken! En daar lekker van genieten. . . . . hilarisch! :-))))
    En aangezien ik dat geld toch niet meer allemaal op krijg in dit leven en het niet voor de belastingen en de staat wil achterlaten, zou ik het met alle liefde gul uitdelen!
  • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest:Tsja, het ligt eraan onder welke omstandigheden hij dat doet, anders. . . . . . ga ik de deegroller pakken!!! ;-)
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Hypothetisch gezien. . . Erover denken wat de mogelijkheden zijn, kan de functie worden aangepast? Kan ik mijn denkwijze veranderen? Of een combi van beiden? Daarna erover gaan praten. Als we er gezamenlijk niet uitkomen en mijn onvrede wordt te groot, dan zou ik bij voorkeur weggaan op die plek.

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Ik drink af en toe voor de gezelligheid
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Na zo’n 35 jaar lang vegetarisch te hebben gegeten verlangde ik er nu naar om ook geen dierlijke producten meer te eten. Ik wist niet of ik het eitje kon laten staan. . .
    Maar het gaat mij verbazend goed af en ik voel mij er fantastisch bij!
    Alleen uit eten is een moeilijk dingetje, overal zit kaas of ei in of room doorheen. In Limburg is vegan nog niet zo bekend.
    1, 5 Liter water per dag drinken streef ik na, haal ik niet altijd.
    Ik leid verder een heel ontspannen leven. . . :-)
    Ik beweeg graag. Momenteel veel wandelen, yoga, ademoefeningen en meditatie. Stil zijn!
    Op de bank zitten is niet écht iets voor mij!
    Zo goed mogelijk in balans proberen te blijven, zowel geestelijk als fysiek, emotioneel en spiritueel. Dat doe ik door zo dicht als mogelijk bij mijzelf te blijven en me zo min mogelijk gek te laten maken door de waan van de dag en vooral door heel bewust en in volle aandacht aanwezig te blijven in het hier en nu en zoveel mogelijk te leven vanuit mijn hart.
    Dat is soms wel een uitdaging in deze gekke tijd.
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Ik kan heerlijk ontspannen in water, dus ik houd van badderen.
    Ik vind het leuk om er goed uit te zien als ik uitga.
    In juli 2020 heb ik besloten om veganistisch te gaan eten om een bijdrage te doen aan de planeet en om mijn gezondheid te upgraden, maar vooral om het dierenleed zoveel mogelijk te beperken! Zó blij met dit besluit!!!! Voel mij er veel beter door!
    Had ik veel eerder moeten doen!!!