Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is Oudenwijs

Maak favoriet 

foto Oudenwijsfoto Oudenwijsfoto Oudenwijsfoto Oudenwijsfoto OudenwijsBekijk foto's 
SchorpioenSchorpioenZwijn ~ AardeZwijn ~ Aarde

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Mijn partner is een beetje huiselijk en beetje uitgaand iemand
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mijn partner
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Ik geloof dat elke mens het Goddelijke in zich heeft en dat goed en betekenisvol zijn voor de ander belangrijk is. We zijn allemaal zielen die op aarde gekomen zijn om te leren. Daarom moeten we compassie hebben met elkaar en elkaar helpen. Het ego tijdperk maakt mensen eenzaam en jachtig.

  Dat is wat anders dan naar energieslurpende klagers luisteren of fanatieke hobbyisten die een cursus gedaan hebben en denken dat ze alles weten.

  Ik geloof dat het grootste goed in het leven is dat je in stilte en eenvoud met jezelf kan zijn.

  Ik kan mensen healen en trauma's weghalen en doe ook dat beroepsmatig, begeleidt door mijn gidsen. Ik doe niet aan trommeltjes, apu's en bedachte rim ram, hoewel zelfs dat kan werken. Ik ben nogal effectief.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Dat weet ik niet, ik wil mijn partner niets opleggen. Ik wil wel graag naar krachtplaatsen, bij het graf van pater Pio en Sint Franciscus ben ik net geweest, de meeste cursussen waar je aan jezelf werkt bezoek ik alleen.

  Maar samen naar zielenmuziek luisteren of naar concerten gaan, iets met tantra, laten we kijken hoe we elkaar daarin kunnen vinden.

  Nog fijner zou het zijn als mijn geliefde piano speelt, dan kunnen we duetten spelen.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik deel mijn wereld op in klanten, opdrachtgevers, kennissen, vriendelijke kennissen en vrienden. Van die laatste heb je altijd maar een paar.We spreken elkaar soms live. We steunen elkaar.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Ik ben een schorpioen, dus nogal wellustig. Het lijkt mij heerlijk om nog veel te kunnen vrijen in mijn leven. Geen taboes, verbindend, met een open hart, met de juiste, dat is het fijnst. En het mag kinky, woest, lief, verbonden, er mag bemind worden in het leven.
 • Mijn werk:Mijn grootste hobby is mijn werk. Menselijke puzzels leggen en mensen verder helpen is mijn roeping; dat doe ik al 40 jaar, dat blijf ik doen tot mijn laatste snik. Als gedragscoach, trainer, bedrijvendokter, wilde therapeut, healer. Ik leer nog elke dag en ben geschoold op de aarde gekomen; dat noemen ze overigens autodidact.

  Ik werk thuis aan de kamertafel als het persoonlijk is en bezoek mijn klanten door het hele land en werk dan in hun bedrijven of in hotels. Ik rijd me wel suf voor mijn werk en dat verandert eigenlijk nooit, ik doe het graag.

  Ik ben wat ik doe, ik doe wat ik ben.
 • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Ik werk veel en dus ook veel thuis. Ik reis ook veel voor mijn werk. Dat zal wel zo blijven, dat betekent - denk ik - dat samen wonen niet meer zo op mijn netvlies staat. Ik ben graag alleen in mijn eigen ruimte en bezigheden, maar ik ga er vanuit dat als jij er bent we er voor elkaar zijn, dan maak ik graag tijd.

  En anders maak ik graag een omweg naar jou.
 • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Ik ga niet weg voor een jaar, ik heb wel wat beters te doen.
 • Ik verwen mijzelf zo:Het is niet belonen, het heet meer genieten en goede zelfzorg, uit eten, mooie wijn, mooie concerten, fijne reisjes. Ik ben een levensgenieter.
 • Mijn definitie van geluk:Geluk is een permanente staat van zijn; weten waartoe je op aarde bent en leven wie je moet zijn.
 • Dit is waar ik van geniet:Echt contact, muziek, in de diepte van elkaar zien, dikke pret maken en flauwekullen, iemand plagen, autorijden, in de natuur zijn, werken, ik geniet eigenlijk de hele dag...dus ook van chagrijnig zijn, een beetje op alles zitten mopperen, een beetje Waldorf en Stadler nadoen, ik heb er lol aan.
 • Zo ontspan ik me het liefst:Sauna, film, biken, muziek maken, masseren, en dan verder alle bourgondische en wellustige dingen die je maar kan bedenken.
 • Ik word ontroerd door:Veel, ik schiet van van alles vol, meestal van het kleine kind in de mens en hoe dat geleden heeft, van applaus, van Wagner en Bach, van een briljante vrij partij, van schoonheid, van de natuur, van geluk, van verdriet.
 • Ik kan me ergeren aan:Foute mensen, ego├»sme, wannabee gedrag, oppervlakkigheid, fanatisme, baasjes, dogmatisme, eigenlijk aan van alles en nog wat, maar ik blijf er compleet rustig onder.
 • In een relatie kan ik me ergeren aan:Geheutemeteut. . . .
  over je moeder, over de hond, over je vriendinnen, en wat wie van wie zei, over de laatste roddels, hoe en waarom je je huis inricht, of je die bank nu wel of niet moet kopen, of dat jurkje je nu wel of niet staat, dat veganisme heel gezond zou zijn voor mij, over alledaagse dingen, dat het zo druk op je werk is, en dat je collega's niks doen en zo, ik heb het allemaal al gehoord.....wat voegt het toe? Wat levert het op? Morgen weer hetzelfde? Alsjeblieft geen geheutemeteut. . . . . . .

  Laat het ergens over gaan! Dat is geweldig.
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Door af te spreken dat het tegen een stootje mag kunnen. Door aan mijzelf te werken en te snappen dat het meeste wat er speelt projectie of overdracht is, door van elkaar te leren, door veel te praten, te lachen en te vrijen.

  Ik geloof dat wij in de liefde elkaar allemaal soms verdrietig maken. We verlangen allemaal naar in een of andere vorm samen zijn. En we selecteren ons suf en zijn kritisch. Daten vind ik vaak een keten van onvervulde liefde, ik wil degene die mij niet wil, en jij wil mij terwijl ik jou niet wil. Zo verdrietig. Vroeger vonden we elkaar in onze sociale kring, in het dorp of op de vereniging, op school, en dat paste. Nu daten we en zoeken we door het hele land en zijn veeleisend, het lijkt soms een circulaire economie van onvervulde liefde. Maar eigenlijk kunnen we - als we willen - met bijna elk mens, die we een beetje leuk vinden en waar we ons hart voor open stellen, samen zijn.
 • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Dat heb ik al gedaan, dus nu niets meer, ze zijn volwassen. We hebben een goede band. Ik leer veel van hen, zij leren veel van mij. Het zijn wijze begaafde mensen, dus sparren we met elkaar. Vooral dat je ergens voor mag staan, denk ik, dat je iemand mag zijn op aarde, betekenisvol voor de wereld.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Ik geloof dat pijn en tegenslag bedoeld is om van te leren. De grootste pijn wordt veroorzaakt door weg willen van de pijn.
  Zelf ga ik die niet uit de weg, werk aan mijzelf en heb veel aan mijzelf gewerkt. Ook als coach of therapeut wordt ik juist daardoor alleen nog maar beter en neemt mijn reach toe.
 • Ik ben een ochtendmens
 • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner een ochtend- of avondmens is
 • Waar ik om kan lachen:Hopelijk om jou.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Heel veel, er wordt met mij en om mij heen doorlopend gelachen. Humor maak rauwe bonen zoet. Er is niets zo erg of je kan er toch ook weer om lachen. Het helpt en relativeert. Het plaatst zaken in perspectief.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Stichting PacoBanner van erkende yoga opleiding