Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   -Dolfijntje-

Maak favoriet 

foto -Dolfijntje-
TweelingenTweelingenZwijn ~ AardeZwijn ~ Aarde

Kunst & Cultuur

 • Ik hou van lezen
 • Ik vind het niet belangrijk of mijn partner van lezen houdt
 • Mijn favoriete boeken:Al mijn hele leven lees ik graag, maar ben nu helemaal verknocht aan luisterboeken. Luisteren naar boeken kan je makkelijk combineren met bijvoorbeeld autorijden, koken en afwassen, wandelen. Het geeft ook nog een extra dimensie als de auteur zelf het boek voorleest.
  Ik heb niet echt ‘all-time favourite’ boeken. Dat hangt meer af van een bepaalde fase in mijn leven.
  Boeken waar ik de laatste tijd van heb genoten zijn:
  News of the World – Paulette Jiles
  Ontroerend verhaal over een weesmeisje dat door een stoere Ranger door heel Texas naar haar familie wordt gebracht.
  How the Earth Works – Michael Wysession. Uitgegeven door de Great Courses. Fascinerende lezing over het ontstaan, ontwikkeling en werking van de aarde.
  Raised Eyebrows – Steve Stoliar.
  Biografie over de laatste jaren van Groucho Marx geschreven door een jonge Marx Brothers fan die in Groucho’s huis kwam te werken als archivaris. Bitterzoet verhaal.
  Verder nog:
  The Book Thief – Markus Zusak
  The Secret Life of Bees – Sue Monk Kidd
  Boeken van Yuval Noah Harari.
 • Vind ik het belangrijk dat mijn partner van lezen houdt?Ik vind lezen leuk dus als jij dat ook doet dan kan dat leuk zijn om over te praten.
 • Mijn laatst gelezen boek:Ik heb net weer The Power of Now van Eckhart Tolle beluisterd. Hij maakt de verlicht-zijn ervaring haast tastbaar. Zo direct en inspirerend.
  Ben nu bezig met Verslaafd aan Liefde van Jan Geurtz
  Liefdevol en ontspannen verteld door de schrijver. Een boek dat verplicht zou moeten zijn op de middelbare school. Heldere beschrijving en analyse van ons ego en onze overlevingsstrategie die op een komisch kosmische schaal gedoemd is te mislukken.
 • Mijn favoriete schrijver(s):Dona Tartt is misschien wel mijn favoriete literair schrijfster.
  Jammer dat ze maar één boek per decennium schrijft. Haar laatste boek The Goldfinch vond ik moeilijk om te lezen. Veel pijn, verdriet en drugs. Maar wel de moeite waard om doorheen te worstelen. De verfilming, vaak teleurstellend door het gebrek aan subtiliteit en het verlies van de innerlijke belevingswereld van de personages, vond ik overigens best goed geslaagd.
 • Ik hou van films
 • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Groundhog Day is absoluut mijn favoriete film. Romantische comedie met een spirituele ondertoon en ook nog heel grappig. Wat wil je nog meer?! Trouwens Bill Murray, de hoofdrolspeler speelt ook in een andere favoriete film van mij: The Razor's Edge. Meeslepend verhaal in het Interbellum over een man die na de waanzin van de 1e wereldoorlog op zoek gaat naar de zin van het leven en verlichting vindt in Tibet. Tragisch en tegelijkertijd hoopvol einde.
 • Mijn favoriete muziek:Laatste tijd luister ik veel naar Osho muziek.
  Doorway to the Heart of Peacocks and Swans van het Album Garden of the Beloved of Rainbows van het album Chuang Tzus Dream.

  Jason Mraz live albums: Tonight, Not Again en Beautiful Mess - Live on Earth. Gewoon Wow!
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van erkende yoga opleiding