Dit is Floris1985

Maak favoriet 

foto Floris1985
WatermanWatermanRat ~ HoutRat ~ Hout
'Hoi, mijn naam is echt Floris!

Ik sta vooral open voor een spontane ontmoeting of een ontmoeting via een activiteit, en daarin een *klik* tegenkomen, per toeval, wel of niet. Ik ben te weinig zoekende om op een directe manier te daten, ook omdat ik dat erg kunstmatig en 'moeterig' vind.

Ben je bekend met innerlijke poortwachter(s)? Het zijn wezens die een groot, kwetsbaar goed bewaken. Ze kúnnen bewapend zijn en gevaarlijk worden, maar zijn het meestal niet. Ik noem ze wezens om de vorm ervan open te laten aan de fantasie. Ik vind het een mooie metafoor uit een van de boeken van Lars Faber en inmiddels redelijk goed herken.

De poortwachter wordt hierin voorgesteld als de hoeder van het innerlijke kind en beschermd deze tegen kwalijke invloeden van buitenaf, vooral dienend als je jong en kwetsbaar bent. Maar zo mooi als zijn / haar bestaan is, zo overbeschermend en hinderlijk kan deze worden naarmate je ouder wordt. Je kunt voor jezelf gaan staan en voor jezelf opkomen, iets bewust wel of niet toelaten. De poortwachter zou rustig op een stoeltje mogen gaan zitten kijken, maaaaaaarrrrrrrr. . . . . . . IEKS. . . . Auw, Ineens staat ie weer klaar. Misschien heeft ie klauwen, grote benen of dikke stugge haren als een Neanderthaler, terwijl er niets werkelijk bedreigend is. Het leek alleen maar alsof. . .

Diep van binnen vind ik het aangaan van vrouwelijke contacten heel lastig. Er staat een poortwachter voor mijn verlangen hier naartoe. Hij staat daar om mijn allerliefste goed te beschermen: Mijn kwetsbare kind die meermaals zijn hart brak in een soms boze wereld. Regelmatig buiten de boot gevallen, een soms wat andersgezinde, een andersdenkende en soms een wat andersgedragende. Een heus wappie van kinds af aan, en nu nog steeds. Opzoek naar eigen wegen en paden, weg van de gebaande wegen die de massa volgt, opzoek naar een diepere waarheid van het leven, de aarde, de mensen en het bestaan. Dit brengt meteen ook iets anders: Het diepe verlangen in ware connectie en acceptatie.

Ik houd van schrijven over gevoelens en emoties. Het is misschien wel het beste wat ik kan omdat gevoelens er gewoon makkelijk uitbubbelen. Wat ik ook goed kan, is erover praten en ermee werken. Dingen als aanrakingen en massages gaan mij dan ook goed af. Ik heb regelmatig workshops en andere dingen gedaan hierin. Ik zeg gedaan: Door een omgeslagen realiteit van het leven trok het zich een tijd terug, het besef van de vijandelijkheid in de wereld was groot en lijkt op een innerlijke storm. Maar het besef dat alleen het lichtzwaard de ijzige donkerte kan verjagen dringt steeds dieper door.

En daarom ben ik hier. Misschien dat ik me kan verbinden met iemand rondom gelijkwaardigheid en zelfstandigheid. Iemand om samen te kijken naar innerlijke projecties, mijn ideeën daarbij, jouw ideeën daarbij. Niet weglopen, niet veroordelen. Alleen maar kijken. En proberen aan te raken. Poortwachters gaan alleen zitten als ze voelen dat degene die komt in oprechtheid aanwezig is.
Ik heb niet mijn hoop op deze website gevestigd. Het is de vraag of ik wel online moet daten. Maar het is voor mij 'een manier' om te ontmoeten, een mogelijkheid.

Verder wat Floris-achtigheden:
----------------------------------------
- Drinkt koffie uit een percolator;
- Heeft geen Netflix;
- Huurt af en toe een auto;
- Heeft maar enkele apps op foon;
- Heeft een kunstgrasmat op balkon om op te zitten met een boek en kop koffie;
- Is gek op een olielamp buiten;
- Is leergierig en nieuwsgierig. Stelt vragen;
- Heeft een andere kijk op de wereld opgedaan;
- Betaald het liefst contant, ouderwetsch cash;
- Zet wc-rol op de vloer ipv in de haak;
- Voelt zich fantastisch in een tent;
- Houd van het geluid van regenval;
- Heeft een truffelceremonie gedaan en staat op planning;
- Krijgt een neiging naar een wat ecologische levensstijl, zonder te vallen in opgelegde klimaathysterie, maar vanuit 'thuiskomen'.
- Geeft en ontvangt graag massages, zie 'Levensvisie' > ontspanning.'

Introductie

  • Ik ben een man
  • Ik ben 39 jaar
  • Jouw leeftijd doet er voor mij niet toe
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie
  • Mijn lengte is 185 cm
  • Jouw lengte maakt me niet uit
  • Ik heb een slank postuur
  • Ik heb geen kind(eren)
  • Ik woon in de provincie Gelderland
  • Ik heb als sterrenbeeld Waterman
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Rat - Hout
  • Ik heb misschien nog een kinderwens
  • Ik ben van W-Europese afkomst

Kunst & Cultuur

  • Ik hou van lezen
  • Ik hou niet zo heel erg van films

Vakantie

  • Ik hou van actieve vakanties
  • Ben ik een wintersporter? ja gezellig
  • Mijn favoriete vakantielanden:Houd je van Wintersport? Ja, Sneeuwschoenwandelen!
    Wat langlaufen, skiën en snowboarden betreft: Dit veroorzaakt uitglijden, op mijn plaat gaan, paniek en veroorzaakt heel hard lachen van andere mensen.

    Nederland, omdat het zo herkenbaar en makkelijk is, de landerijen, de stadjes, open water en de dijken en de wind die meestal altijd (!) tegen lijkt;

    Duitsland, omdat het onze buur is met veel soorten landschappen en ik er al van jongs af aan kom;

    België, meest oostelijk, vanwege de Ardennen, de rommeligheid ;

    Luxemburg, vanwege de Ardennen en heb er liggen kindherinneringen (Petite Swiss!), kleine watervalletjes en beekjes, heerlijke, naaldbossen;

    Oostenrijk; behoeft echt geen uitleg!

    Scandinavië, vanwege de uitgestrekte, stille, uitgestrekte meren en kabbelende beekjes.

    Finland, idem

    IJsland, idem, mega-watervallen en de vulkanen!

    Brazilië, warme, zuidelijke eend in de bijt, maar niet minder bijzonder, de meestal heerlijke warmte, totaal andere cultuur, het eten, de sfeer, tropische geuren en geluiden

    Ik ben een fietsgek en heb de meeste bovenstaande Europese landen wel bereden.
  • Houd ik van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • De sporten die ik beoefen:Toerfietsen tot 100 km, afhankelijk van wind en richting;
    Wandeltochten tot 20-25 km, liefst met groepje.
  • Volg ik sporten (passief)?Ik volg geen sporten in de media.
  • Mijn hobbies:Mijn inziens hebben kinderen hobbies, volwassenen bezigheden en interessegebieden die in elkaar samen (kunnen) stromen.

    - Ik mag graag lezen;
    - Interviews bekijken;
    - Documentaires zien;
    - Met computers werken;
    - Uitslapen;
    - Aanraken;
    - Massage (alhoewel ik dat veel te weinig doe);
    - De stand van de wereld heden ten dagen aanschouwen en me daar zinloos druk over maken;
    - Onderzoeken en erover nadenken (dat kon vroeger, nu ben je een raar wappie als je nadenkt);
    - Schrijven over gevoelens en gedachten;
    - Me down voelen en me goed voelen;
    - De stilte zoeken;
    - Soms gezelschap missen
    - Broer en ouders opzoeken
  • Heb ik huisdieren?Nee;
    Ik ben wel een grote kattenliefhebber, maar alleen als ze willen knuffelen en dan heel hard gaan spinnen, anders vind ik het een saaie kutkat.
    Honden, meestal niet, alleen de rustige.

Politiek

  • Hoe ik de politiek volg:Geen fan van politiek, er komt onsamenhangend gezeik vandaan, maar ik volg het wel. De keuze onder het kopje "politieke voorkeur" is mij inziens langzaamaan ouderwets.

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Ik geloof in 'anders'. Ik weet niet of ik het in een -isme kan draaien? Misschien. . . Het Florisme! Het Floristisch gedachtengoed maar OEPS. . . gedachtengoed? Staat dat niet gelijk aan mindfuck? Ik denk regelmatig over ismes na.

    Zie hier. Stof voor een goed gesprek over geloof, mindfuck en de theoretisch-hypothetische verbanden hiertussen.
  • Mijn levensovertuiging is anders

Levensvisie

  • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Soms lees ik een boek van Eckhart Tolle, luister regelmatig een podcasts die over een spirituele benadering van het leven gaat.

    Verder is de vraag: Wat is spiritualiteit? Voor mij is het bewustwording van ego, afhankelijkheden onderzoeken, belemmeringen onderzoeken. Down to earth mezelf aankijken. Ik wil dit het liefs met een ander. Hierover praten en projecties op de ander en de wereld onderzoeken. Ben je bang voor afwijzing? Ben ik bang voor afwijzing (ja!) en wat triggert dit en waar komt het vandaan?

    Daarnaast geef ik aan massages. Het liefste de hele trage, invoelende aanrakingen. Ik heb het een tijd in de hoek gesmeten, maar ik voel dat ik het mis en er weer aan wil beginnen. Ik heb er een opleiding in gedaan met allemaal regeltjes, ditjes en datjes. Dit is goed, maar loslaten mag ook. Uit het hoofd in de handen!

    Vorig jaar (2020) heb ik een truffelceremonie gedaan en er staat er voor dit jaar weer een op de planning. Het is een reis, een diepe ervaring in sprookjesland waar allerlei dingen kunnen gebeuren. Ik heb interessante dingen meegemaakt.
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Ik woon het liefst alleen, mijn eigen huis. Ik ben dit al lange tijd zo gewend. Ik denk nu dat samenwonen niks voor mij is, omdat ik rust vind in mijn eigen plek. Ik houd van alleen zijn, echter, ook naast genegenheid, liefde en aanraking en gezamenlijke interesses.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik ben wat vrienden / bekenden verloren helaas, dit is het leven maar groeit wel weer aan. De contacten kan ik het best omschrijven als 'zo nu en dan'.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Seksualiteit betekend voor mij de poort naar intieme verbinding met elkaar. Seksualiteit zie ik nogal ruim. Het kan al bepaalde vormen van massage zijn waarin je elkaar heel nabij en aandachtsvol aanraakt en masseerd. Misschien is seksualiteit al het diep in elkaars ogen kijken, of mijn hand langs je haren. . .

    Misschien omvat seksualiteit wel het aanraken op een manier die niet alledaags is. Dus niet het schouderklopje, maar wel de streel over je nek, je rug, je armen, je benen en je buik. Maar ook het samenzijn met elkaars lichamen en elkaar liefkozen. Het stille verlangen die opeens tastbaar wordt.

    En plagen. . . kom maar op. Plagen, testen en nieuwe dingen en ideeën uitproberen. . .
  • Mijn werk:Ik ben plantoloog op een landgoed van een ouderencentrum. Ik verzorg planten, houd tuinen netjes en doe er het algemeen onderhoud. Alles ligt er spik en span uit. Nu de zomer nog. . . (koude april 2021)
    Echter weet ik ook wel dat 'netjes' alleen maar moet omdat de menselijke hersenen dit appreciëren maar volstrekt betekenisloos is voor de natuur omdat deze alles zelf wel creëert, loslaat en omzet in iets nieuws. . .

    Ik werk altijd buiten, in beweging. Mag genieten van de zon, de regen, de wind, hitte en sw kou. Ik heb in die zin een stressarm bestaan. Het kan soms ook heel saai of simpel zijn voor mijn hoofd, maar in die saaiheid en regelmatigheid kan ik juist rust vinden. Ik heb geen nekhijgende baas. Mijn hoofd vult dit makkelijk aan met allerlei gedachtenstromen, het moet iets te doen hebben.

    Regelmatig komt er een oudje naar mij toe, meestal vrolijk om te zeggen hoe goed ze het onderhoud gedaan vinden. Oude mensen vind ik leuk maar soms ontwijk ik zo ook ;-).
  • De rol van mijn werk ten opzichte van een relatie:Weinig
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:Een tent, een slaapzak, brandertje, kleding, andere noodzakelijke rommel, afhankelijk van wat voor een 'jaar weg' het wordt. Kamperen of Bed and Breakfast?
  • Mijn definitie van geluk:Blij zijn met wat er is en wat je hebt.
  • Zo ontspan ik me het liefst:Het allerliefst. . . .

    Met een massage. Geven of ontvangen. Als gever ontspan ik me net zo als de ontvanger, maar dan via een andere weg.
    Een massage naakt, of een massage waarbij ik delen van je lichaam bedek met handdoeken.
    Twee jaar geleden heb ik een opleiding tot masseur gevolgt bij Holos in Utrecht. Holistische massage, waarbij ik vooral naar de stilte werk. De stilte als een oneindig lijkende zee. . .

    Helaas. . . ik masseer laatste tijd véél te weinig. Komt vast wel weer!
  • Ik word ontroerd door:Echtheid, grappigheid en liefde tussen zowel mensen als dieren. Een goedbedoelde, tedere daad of simpel de manier waarop de ander iets zegt of duidelijk probeert te maken.

    Een glimlach van affectie, een stiekeme glimlach die misschien niet verborgen blijft.

    Een onverwacht initiatief. . .
  • In een relatie kan ik me ergeren aan:Projecties op elkaar en meningen die niet van elkaar mogen verschillen.
  • Ik ben zowel een ochtend- als een avondmens

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Ik kan hier van alles op zeggen, maar eerlijkheid zegt dat ik dit niet weet. Misschien voel ik mij wel heel erg gekwetst. Misschien vraag ik je wel hoe het was? Ik heb niet het idee dat ik de ander bezit en ieder behoudt zijn / haar zelf-standigheid (met streepje). Ik denk dat ik het kwetsender vind als de ander het niet verteld als de liefde eruit is of eruit gaat dan vreemd te gaan maar nog (ook) genegenheid bij mij voelt.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Prima. Vooral doen!
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Dan ga ik reizen op de manier zoals ik vaker heb gedaan: Sober, vol met mooie ervaringen en verhalen.
  • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest:Inspire me!
  • Wat ik doe als ik niet meer tevreden ben met mijn werk:Heel hard klagen natuurlijk, en oh. . . het slachtoffer uithangen ;-).

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Ik drink niet
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Ik volg een glutenvrij bestaan omdat dit medisch noodzakelijk is. Anders gaat mijn gewaardeerde buik in overdrive en de verdere details zal ik je besparen.

    Alhoewel het voor veel onervaren mensen een ramp lijkt, betekend deze manier van leven (ik weet nauwelijke beter) voor mij juist een opzetje naar een bewuster manier van eten. Weinig suiker, veel groen en zoveel mogelijk puur, tenzij ik weet dat het veilig is.