Home » Vriendschap » Profiel bekijken
Dit is   Keltoi

Maak favoriet 

foto Keltoi
VissenVissenPaard ~ VuurPaard ~ Vuur

Levensvisie

 • Ik ben een beetje huiselijk en beetje uitgaand persoon
 • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
 • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Ik heb mijn hele leven al veel ondernomen op dit gebied, als kind bekeerde ik me tot het geloof in Jezus, als puber verdiepte ik me al in astrologie en werd lid van de Rozenkruisers.
  Weer later werd ik sannyasin van Osho (leerling van Bhagwan). Ik heb meditatietrainingen, workshops persoonlijke groei, een manifestatiecursus, en nog veel meer gedaan en gelezen ook.
  Veel heb ik ook gehad aan de Advaita Vedanta, leer van het non-dualisme. Het besef van éénzijn en de natuurlijke staat als resultaat.
  De laatste tijd verdiep ik me weer meer in de kunst van het intuïtief afstemmen en dat is ook weer heel erg verdiepend en verhelderend.

  De verbinding met mijn innerlijke bron is iets dat als kind al vanzelfsprekend voor me was. Achteraf bezien was ik echt een indigo kind. Veel mensen gaan zich interesseren in spiritualiteit als ze vast zijn gelopen in het "reguliere" leven. Maar voor mij is het eerder andersom. Meditatie, verbinding met de bron, leven voor Waarheid en Liefde en de natuurlijke staat zijn voor mij altijd vanzelfsprekend geweest. Ik heb mijn leven lang geprobeerd om ook het "reguliere" te integreren maar het is nooit gelukt en inmiddels ben ik daar blij om en zou ik niet anders meer willen. Dat is wel vrij recent, dus in die zin heb ik het gevoel dat ik weer aan een heel nieuw begin in mijn leven sta.
 • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Sommige dingen zijn leuker om samen te doen.
 • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Er zijn een aantal mensen, mannen zowel als vrouwen, die ik echt als goede beschouw. Die vriendschappen hebben zich door de loop der tijd bewezen. Er zijn ook vrienschappen met wat meer afstand, mensen die ik graag mag met wie ik goed kan opschieten, ook dat is belangrijk voor me.
  Ik hoed me echter voor vriendschappen met mensen die alleen maar tegen je aan willen zeuren over hun zelfgeschapen problemen en boos worden als ze daar niet in bevestigd worden. . . daar ben ik tegenwoordig heel snel klaar mee.
 • De betekenis van seksualiteit voor mij:Fysiek en energetisch opgaan en versmelten met elkaar. Het mooiste is het wanneer dit samen beleefd kan worden in volle open beschikbaarheid voor de energetische ruimte die het samenzijn tot stand brengt.
 • Dit is waar ik van geniet:Ik geniet van mijn leven, zoveel mogelijk elke seconde opnieuw, en vervolgens, de natuur, goeie muziek, mooie mensen, inspirerend contact, en de dingen gedaan krijgen die ik gedaan wil krijgen.
  Ik geniet ook als ik bewust de adem in en uit mijn lijf voel stromen, een bijzonder vogeltje zie, stil tussen de bomen sta, een mooi lied speel, of wat improviseer op de piano, de zon voel schijnen, of een goed gesprek heb. . .
  Van een pappa in de metro die zn dochtertje van 2 aan het schaterlachen krijgt zodat iedereen in de coupé niet anders meer kan dan heel vet mee glimlachen. . . . :-)
  Van de prachtige wolkenformaties, hoe ze constant veranderen terwijl de wind ze op weg houdt. . . .
  Zulk soort dingen. . . .
 • Zo ontspan ik me het liefst:Door lekker bezig te zijn of door lekker niks te doen.
 • Ik word ontroerd door:Dat het leven zo kostbaar en vluchtig is. . .

  een vogel die langs de hemel zweeft,

  een boom die staat te wiegen in de wind,

  hiernaar te kijken alsof ik het nog nooit eerder heb gezien,

  en mensen die ondanks tegenslag toch de moed vinden om verder te gaan. . .
 • Ik kan me ergeren aan:Ergernis is een groot woord. . . . eigenlijk, als je je ergert, heb je iets persoonlijk genomen wat waarschijnlijk niets met jou te maken heeft. Het is een emotionele reactie die komt van een projectie van iets van jezelf.

  Maar ik moet toegeven dat ik soms slecht kan tegen dingen als arrogantie, machtsspelletjes, kortzichtigheid, slachtoffertrips, gebrek aan nuance, onrechtvaardigheid, oppervlakkigheid, vooroordelen, slordigheid, belerendheid, egoïsme, onbewustheid, onwaarachtigheid, erop uit zijn gelijk te willen krijgen, competitiegedrag, onredelijkheid.
 • Hoe je een relatie levendig houdt:Dat gaat vanzelf, als het goed is.
 • Hoe ik met tegenslagen om ga:Balen, verwerken, accepteren, veranderen, loslaten, moed vatten en doorgaan. In deze volgorde.
 • Mijn lijfspreuk:-Memento mori, ergo, carpe diem.
 • Ik ben een avondmens
 • Waar ik om kan lachen:Het leven zit vol humor.
 • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Kan niet zonder.
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Yoga Alliance erkend