Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door   Wijzer, 19 juni 2023, 10:24

Maak favoriet 

foto Wijzer

Mijn filosofie over taal, symboliek en de menselijke ziel

De website over mijn theorie staat klaar in de startblokken en is online. Het is een pittig verhaal geworden die meer diepgang heeft naarmate u breder bent ontwikkeld.

De focus zal liggen op taal, symboliek en fenomenologie. U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen. Momenteel is Lees verder

De website over mijn theorie staat klaar in de startblokken en is online. Het is een pittig verhaal geworden die meer diepgang heeft naarmate u breder bent ontwikkeld.

De focus zal liggen op taal, symboliek en fenomenologie. U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen. Momenteel is mijn boek Enig I. D. gratis als pdf te download van mijn site.

https://deafhankelijkheidstheorie.nl/enig-i-d/

Bekijk op YouTube zelf

937 keer bekeken

Door   Wijzer, 15 september 2022, 11:32

Maak favoriet 

foto Wijzer

Wil ik toch even delen er is al enige tijd sprake van een opvallende oversterfte in Nederland. In eerste instantie werd dit geweten aan corona. . . Alleen de coronapandemie, zo berichtte het WHO gisteren, is zo goed als over. Daarnaast kan het aantal corona doden de oversterfte simpleweg niet Lees verder

Wil ik toch even delen er is al enige tijd sprake van een opvallende oversterfte in Nederland. In eerste instantie werd dit geweten aan corona. . . Alleen de coronapandemie, zo berichtte het WHO gisteren, is zo goed als over. Daarnaast kan het aantal corona doden de oversterfte simpleweg niet verklaren.

EN VALT HET JULLIE OOK OP DAT JUIST DE REGERINGSPARTIJEN VVD, CDA, D66 EN CHRISTENUNIE GEEN STEUN GEVEN VOOR EEN DEBAT TERWIJL ALLE ANDERE KAMERLEDEN JUIST VOOR OPHELDERING ZIJN. NU HEBBEN DEZE 4 PARTIJEN EEN MEERDERHEID EN HEBBEN ZE DUS OOK MET DEZE 4 TEGENSTEMMEN EEN DEBAT KUNNEN TEGENHOUDEN. Nu nog afwachten of er een correlatie gevonden kan worden tussen de mensen die overleden zijn en de mensen die wel of juist geen vaccinatie hebben genomen.

Bekijk op YouTube zelf

815 keer bekeken


Ben jij spiritueel ondernemer?

Door   Wijzer, 21 juni 2022, 16:09

Maak favoriet 

foto Wijzer

Zonnewenderitueel 2022

Vandaag 21 juni 2022 heb ik een zonnewende ritueel gedaan en heb me voorgenomen om mij hier verder in te bekwamen en er in de nabije toekomst een soort van praktijk in te beginnen. Als mensen een ritueel willen hebben van / maken met mij stuur me dan een berichtje Lees verder

Vandaag 21 juni 2022 heb ik een zonnewende ritueel gedaan en heb me voorgenomen om mij hier verder in te bekwamen en er in de nabije toekomst een soort van praktijk in te beginnen. Als mensen een ritueel willen hebben van / maken met mij stuur me dan een berichtje en ik kijk of er mogelijkheden zijn. Als try-outs doet ik dit nog even gratis maar wil er in de nabije toekomst wel mijn brood mee gaan verdienen.

NB ik ben uitsluitend gespecialiseerd in antieke spiritualiteit en gebruik daarom alleen symbolen en overtuigingen van eeuwenoude tradities. Eckhard Tolle Rudolf Steiner, Coelho en andere populaire / new age goeroe's hebben niet mijn interesse. En in hun ideeën heb ik me ook niet verdiept.

Het zonneritueel zag er uit als afgebeeld op de 5e foto van mijn profiel. (Sorry dit moest even zo, ik kan geen afbeelding uploaden bij dit bericht. )

Het idee is als volgt een peaceteken over een zonnekruis maken. Een zonnekruis is een cirkel met daarin een gelijkbenig kruis. Het peaceteken is de driepoot van de oorlogskraai Badb Catha met daar om heen een bezwerende cirkel zoals we die van de Europese Wicca kennen. De oorlog(skraai) is zo symbolisch opgesloten.

Vanochtend vlak voor de opkomst van de zon bleken the Big Five verrassend dicht bij elkaar te staan.

Morgenochtend (een halfuur voor de opkomst van de zon) staan de planeten het dichtst op één lijn bij elkaar sinds 2004. Mercurius wordt mogelijk nog een dingetje want deze staat erg laag, maar in ieder geval zijn er vier, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus, met het blote oog te zien. (Kopte de media gisteren)

Op de afbeelding is te zien welke planeet er bij welke lijn hoort, de redenen hiervoor zijn wat technisch. Maar vervolgens ben ik de weg van het licht gegaan door te beginnen bij de meest “eenzame” kruising van lijn en cirkel bovenin. Dit punt symboliseerde de zon vanaf daar gaan we naar Mercurius (Hermes) Deze staat net als Christus en alle andere hemelse lichtboodschappers het meest dichtbij de zon. Op dit kruispunt heb ik een zonnebloempitje begraven (sterfritueel), daarboven een wierrookkegeltje gebrand (transformatie) en een lied / gebed (affermatie) opgezegd. Vanaf daar ging het zonlicht naar Venus (de Liefde) zij staat vervolgens het minst ver van de zon. Ook hier een zaadje gepland, wierrook ontstoken en een gebed gedaan. Daarna gaat het licht door het centrum (de aarde) van de cirkel naar Mars. Mars is een oorlogsgod die dus bezweert moet worden door het ritueel. Ook hier gepland, ontstoken en gebeden. Vanaf daar naar Jupiter en door naar Saturnus om weer te eindigen bij onze lichtbron, de zon. In alle stadia gepland, bewierookt en gebeden. Ter afsluiting de as van de wierrook rondom de zaadjes begraven en met water bevochtigd. En nu maar afwachten of er nog zonnebloemen uitkomen (wedergeboorte). Het ritueel zelf midden in het bos gedaan dus ik ben erg benieuwd of er over een paar maanden daadwerkelijk een paar enorme zonnebloemen staan. ;-)

De hele constructie stond op het moment van de zonnewende (11:13) uitgelijnd op de plek waar de zon toen aan de hemelstond, om 11 uur was dat zuid-oost tot zuid.

Allen een gezegende en conflictvrije zomer gewenst.

Bekijk op YouTube zelf

898 keer bekeken

Door   Wijzer, 20 februari 2021, 09:45

Maak favoriet 

foto Wijzer

Wat hebben wij nodig voor de vrede?

"Wat hebben wij nodig voor de vrede
dat willen wij met u bespreken God
wij hebben veel meer vrienden nodig
om meer vrede te kunnen scheppen. . .

Bewaar ons God voor de romantische vergissing
dat vriendschap een geschenk uit de hemel is
en voor de conservatieve vergissing
dat ze groeit in lange jaren zoals bomen
leer Lees verder

"Wat hebben wij nodig voor de vrede
dat willen wij met u bespreken God
wij hebben veel meer vrienden nodig
om meer vrede te kunnen scheppen. . .

Bewaar ons God voor de romantische vergissing
dat vriendschap een geschenk uit de hemel is
en voor de conservatieve vergissing
dat ze groeit in lange jaren zoals bomen
leer ons inzien dat vriendschap arbeid is
een bouwwerk zoals alles wat goed is voor ons.

We hebben vrienden nodig die weten
dat ze niet alles met zich laten doen
die een stem hebben en meebeslissen
die solidair zijn met de onderdrukten
die hun angst steeds meer overwinnen
en zo de vrede verbeiden. "

Poëzie geeft voor Sölle woorden aan wat ten diepste onzegbaar is. En die poëzie krijgt bij haar de vorm van gebeden en gedichten. Het gebed en het gedicht zijn voor haar een manier om uitdrukking te geven aan het gelovig spreken van mensen met God.

http://www.vrijzinnig.net/boek-besprekingen/mystiek-en-verzet/index.html

670 keer bekeken