Door   turiya, 9 november 2018, 16:01

Maak favoriet 

foto turiya

Reflectie

Reflectie
Tijdens mijn ontmoetingen, behandelingen of kontakten met mensen die zich hooggevoelig noemen of lichtwerker viel mij regelmatig wat op. Het was net of sommige van deze mensen niet geaard waren of aanwezig waren energetisch in hun eigen lichaam of alleen gedeeltelijk aanwezig waren. Misschien mist er dan integratie van het innerlijk weten in het lichaam? Het voelde alsof ze hun eigen pijnstukken of trauma's diep weggestopt hadden en uit hun lichaam gingen om maar niet de harde soms pijnlijke wereld te ervaren in zichzelf en in de buitenwereld?

Wat mij opviel is dat ze dan regelmatig de schaduw in de ander zien en niet te beroerd zijn die te benoemen maar zichzelf als licht beschouwen, Als ik dan eerlijk vroeg naar iets wat ik waarnam in deze mensen dan voelden ze zich soms aangevallen of ontkenden ze dit of kwam er een enorme woede naar boven plotseling of dan was de ander nog niet ontwaakt of in het licht. Het maakt mij niet zoveel uit als ze iets benoemen wat ook echt is alleen had er wat meer moeite mee dan als je het omdraaide dat dat niet mocht en een trigger raakte bij de ander. Dan verdwijnt de gelijkwaardigheid en eerlijkheid in een kontakt.

Heb er zelf niet zoveel moeite mee, ben liever radicaal eerlijk naar mijzelf en weet dat ik zeker nog schaduw in mij heb. Soms meer soms minder maar door er eerlijk over te zijn tegen mijzelf krijgt het juist de mogelijkheid gezien te worden en te transformeren wat de ene x langer duurt dan de andere x. Groei begint wie weet wel bij je eigen werkelijkheid onder ogen komen zoals het is en stoppen met jezelf te zien zoals in je ideaalplaatje wat er prachtig uitziet maar niet echt is nu? Stoppen met anderen de schuld te geven van iets en beginnen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen rotzooi in jezelf.

Mijn vraag is zien lichtwerkers of hooggevoelige mensen de schaduw in de ander sneller omdat ze die ontkennen of onderdrukken of niet onder ogen komen in zichzelf? Is het een spiegel van zichzelf wat ze dan in de ander zien omdat ze het in zichzelf niet onder ogen komen?

Wat vind jij hiervan of heb je er ervaringen mee?

Vaak zijn het overigens ook prachtige mensen met een mooi hart alleen het verbaaste mij wat dat ze zichzelf in een soort onaantastbare positie zetten waar elk kritisch geluid niet gehoord mag worden.

Ik heb andere leraren gezien die geaard op mij overkwamen en echt licht uitstraalden in mijn ervaring en liefde en die hadden er geen enkele moeite mee als er soms kritische geluiden waren dan zeiden ze dank je voor de observering of dank je je helpt mij hiermee ook als het soms niet eens waar was wat de mensen zeiden tegen ze of maakten er een grap over dat ze nog veel te leren hadden. Deze mensen behandelden de ander vaak ook inspirerend en keken naar hun kern of mogelijkheden en niet naar wat er niet deugde. Een man sprak ik een x in india en die zei als ik alleen naar het negatieve kijk in jullie hou ik het nog geen minuut vol hier te zitten, Ik kijk naar de ziel en de mogelijkheden. Niet naar wat in duisternis is, omdat ik geloof dat als mensen het licht in zichzelf ervaren dan verdwijnt hun schaduw vanzelf stap voor stap.

Wie weet doen we het allemaal wel dat we onszelf anders zien dan we in werkelijkheid zijn? Hoe eerlijk ben je met jezelf met je eigen schaduw? Ben je radicaal eerlijk naar jezelf en je innerlijke demonen?

Moet ook wel glimlachen ik betrap mij erop dat ik eigenlijk alleen een stralende foto gebruik op deze site en als ik een x x een slechte dag heb die laat ik niet zien op mijn profielfoto haha. Misschien is het ook een spel om het imago hoog te houden en spelen we het allemaal mee in deze wereld? Wie weet wat vragen toevoegen bij het profiel wat zijn je grootste schaduwaspecten en die radicaal eerlijk invullen.

1391 keer bekeken


Zij pasten onlangs hun profiel aan:

foto Sannie70foto -Padampadam-foto steeltjefoto paolosfoto Marisse44foto HANNA55foto Mrjlnfoto Jazzi72foto Mirjam1986foto Joehannafoto Geertjesfoto Geertenfoto Reits1968foto -J@n&t-

Meer vrouwen

Meer mannen