Navojoa 9 maart 2012, 16:26

Maak favoriet 

foto Navojoa

Bill Hicks, Tijdloze stand-up comedian

Uit de Wiki. .

William Melvin (Bill) Hicks: 16 december 1961 – 26 februari 1994.

Bill Hicks was een Amerikaanse stand-upcomedian die controversiële onderwerpen zoals de Golfoorlog of de rellen in Los Angeles (LA Riots, 1992) niet vermeed. Zijn bij vlagen bijtend-cynische uithalen naar de - volgens hem - al te tamme Amerikaanse bevolking maakten hem niet altijd even geliefd.

De wijze waarop Hicks onderwerpen aansneed overtrof de klassieke stand-upcomedy clichés van zijn tijdgenoten. Hij had een geheel eigen invalshoek op de onderwerpen: politiek, religie, drugs (hij was een groot voorstander van de legalisering van drugs) en de controle van de Amerikaanse 'powers that be' op de burger.

Hicks wilde zijn publiek vermaken, maar meer nog wakker schudden, openstellen voor nieuwe ideeën en kritischer maken ten opzichte van alles wat ze werd voorgeschoteld in het dagelijkse leven.

Voor zijn werk, bio e. d. : http://www.billhicks.com . Op Youtube is flink wat materiaal van Bill Hicks te vinden. Voor wie tegen een stootje kan, beslist de moeite waard.

Hieronder een sprekend voorbeeld van zijn relativerende kijk op de "belangrijke zaken des levens", zonder ook maar enige concessie te doen aan politieke correctheid.

Bekijk op YouTube zelf

295 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift