Door Navojoa, 20 maart 2012, 09:48

Maak favoriet 

foto Navojoa

Tips en Tricks voor de moderne mens I

Alvorens de aardse microcosmos naar de marge van de menselijke geschiedenis is gedrukt, heeft hij diverse methoden ontwikkelt om de afgedwaalde, moderne mens terug op het cosmische pad te brengen. De aardse microcosmos heeft dat millenia lang gedaan, tot het te gevaarlijk werd dit soort informatie te verspreiden, vanaf het post-egyptische tijdperk.

Voor zoekers is er voldoende materiaal beschikbaar. De Aziatische en de sjamanistische methoden hebben de tand des tijds redelijk ongeschonden doorstaan. De Europese kennis is dermate vervuild geraakt dat het de vraag is of dat zonder meer bruikbaar is. Hoe dan ook, de oude, overgeleverde kennis zal vertaalt moeten worden naar de 'state of mind' van de hedendaagse moderne mens.

De Moderne Mens is er een van kennis. Dat wil zeggen dat hij zich een reeks voorgeschreven dogma's (via onderwijs en in het maatschappelijk verkeer) heeft eigen gemaakt, aangevuld met wat proefondervindelijke informatie. Deze 'Moderne Mens' functioneert vooral vanuit de als tijdelijk bedoelde uitbreiding van zijn interne PWVI-proces. Zijn aardse 3D PWVI-proces, zeg maar. Dit in tegenstelling tot het cosmische multidimensionale PWVI-proces van de microcosmos.

Ontwikkeling van het bewustzijn valt of staat met ons vermogen in te zien dat we, als goddelijk wezen, niet naar behoren functioneren. Daarvoor zullen we intuïtief moeten aanvoelen dat we onze cosmische bestemming zijn kwijtgeraakt. Zonder dit inzicht valt geen zinnig spiritueel werk te verzetten. Al het "spirituele" werk dat dan gedaan wordt, wordt gedaan in en vanuit het lagere (9-voudig) PWVI-proces. Aangezien daar dezelfde wetten gelden als in de oorspronkelijke 3 bewustzijnscentra (het cosmische PWVI-proces), kan de uit de oudheid overgeleverde theorie verkeerd worden geïnterpreteerd. Zeker als we weten dat de moderne talen niet zijn ingericht op het weergeven van de subtiele bijzonderheden van de meervoudige, menselijke psyche.

Wat we zien is dat onvoldoende inzicht in de complexiteit van de menselijke natuur kan leiden tot een surrogaat spirituele ontwikkeling. Deze pseudo ontwikkeling wordt als reëel ervaren, juist ook omdat het in dezelfde termen en begrippen wordt uitgelegd als bijvoorbeeld de moderne psychologie. Om het juiste onderscheid te kunnen maken, moeten we afstand kunnen nemen van ons ego en haar zelfvoldaanheid. We moeten in zekere zin beseffen waar we staan, erkennen dat er werk aan de winkel is en weten waar we heen willen en wat daarvoor nodig is. Daarvoor is een goede "plattegrond" nodig.
We moeten inzien en aanvaarden dat we een lange weg te gaan hebben naar cosmisch bewustzijn. Dat de weg naar multidimensionaal cosmisch bewustzijn (via het derde oog) ons ertoe noopt kennis te maken met ons hoger Zelf. Multidimensionaliteit is geen eigenschap van ons dagelijksbewustzijn. Die kent alleen de 3D dualiteit. Dat wil zeggen dat we achter ons Ego of Persoonlijkheid, moieten zien te komen, naar dat wat daar achter ligt. Dat wat zich in ons doet voelen wanneer we de uitingen van de 9 subcentra (van het lagere PWVI-proces) hebben stopgezet.

De sjamanistische methode (alle continenten) berust op het verschaffen van directe kennis en directe ervaring. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van diverse ritmes en muziekvormen, bewegingsvormen, rituelen, bepaalde beproevingen en het gebruik van psychedelische middelen.

Vanuit Azie bereiken ons methoden die een van de drie bewustzijnscentra disciplineren (lichaam / rug, emotie / zonnevlecht en ratio / brein). Vaak in combinatie met energiewerk (rug), ademhaling(zonnevlecht) en visualiseringstechnieken (brein). Door hierop te trainen worden de 3 bewustzijnscentra op elkaar afgestemd en treed het hoger Zelf op de voorgrond.

.

397 keer bekeken


Vandaag in the spotlights:

foto -Dientje-foto Troy24foto KevalSimranfoto Nicooofoto Sophi_Paulifoto Furrrrealfoto Helena2foto Juliette888foto Pita67foto PetraLeeftfoto Gugugofoto Padjelantafoto Ilse70foto Vollemaan10

Meer vrouwen

Meer mannen