Door Navojoa, 4 december 2012, 15:10

Maak favoriet 

foto Navojoa

De open deur en de verleiding. . .

Dat alles en iedereen op een bepaalde frequentie trilt is al lang geen geheim meer. Alles wat wel of niet waargenomen wordt is aan deze werkelijk universele wet onderhevig. Of we het geloven of niet, of we hiervan op de hoogte zijn of niet. Deze bewering is geen spirituele speculatie. Het is een natuurkundig feit. http://nl.wikipedia.org/wiki/Fysische_optica.

In de natuurkunde neemt men licht als uitgangspunt voor het onderzoek. Van licht is vastgesteld dat het een soort elektromagnetische straling is die zich zowel als golf en als deeltje kan gedragen. Het kan energie èn materie zijn.

De relatie tussen licht, energie en massa is vastgelegd in Einstein's beroemde formule E=MC2. De relatie tussen licht (fotonen) en bewustzijn of de (menselijke) wil wordt bestudeerd in de kwantumfysica. Meer in het bijzonder in de golf- en kwantummechanica. Schrödingers kat kom je in het fundamentele natuurkundig onderzoek veelvuldig tegen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Schrödingers_kat

Al deze wetenschappelijke exercities impliceren nogal wat. Niet alleen zou onze werkelijkheid niet zo vast en absoluut zijn, wij zouden deze plooibare werkelijkheid met ons bewustzijn kunnen beïnvloeden. Deze tak van wetenschappelijke sport staat nog in de kinderschoenen. Toch is reeds zichtbaar dat de ontwikkeling zich voltrekt langs lijnen die al eeuwenlang vanuit de spirituele wereld worden aangegeven.

We kunnen wachten op de wetenschappelijke vorderingen, maar kunnen er ook voor kiezen voor de muziek uit te lopen. Wat heeft het voor zin te wachten op wetenschappelijke bevestiging van kennis die al eeuwenlang deel uit maakt van diverse spirituele tradities? Wie heeft er behoefte aan wetenschappelijke geruststelling? De wetenschap vordert maar langzaam en je kunt je afvragen of je daar je ontwikkeltempo van wil laten afhangen. Een mensenleven is eindig.

Over trillingen, frequenties en resonantie is veel gezegd en geschreven in de spirituele tradities. Vooral de relatie met bewustzijn wordt er omstandig belicht. De relatie met energie is wat onderbelicht naar mijn smaak, maar wie heeft destijds kunnen bevroeden dat de menselijke energie op het droevige niveau van vandaag de dag terecht zou kunnen komen? Neen, we kunnen de "ouden" of voorouders wat dat betreft niets verwijten.

Wie de bereidheid heeft te duiken in de rijke spirituele erfenis van onze planeet kan volop waardevolle en praktische vondsten ont-dekken.

Enjoy,

Navojoa

339 keer bekeken