Navojoa 2 mei 2012, 12:43

Maak favoriet 

foto Navojoa

Mysteries van ons universum.

. . . uit de doeken gedaan aan de hand van de Indiase klassiekers.

Dat de kennis en wijsheid uit het verleden lang niet voor vol is aangezien zullen weinigen tegenspreken. De mensen uit het verleden zouden primitief zijn en wat wij, dankzij de lineaire evolutie tegenwoordig bereikt hebben, is zonder weerga in de menselijke geschiedenis.

Inmiddels is de quantumfysica, al dan niet geïnspireerd door deze primitieve bronnen op zaken gestuit die heel goed in aan de hand van de iconen, de beelden en de documenten van de primitieven kunnen worden uitgelegd.

Sterker nog, als we onze hedendaagse kennis naast dat van de primitieven plaatsen, dan valt op dat zij kennis hadden van fenomenen waarvan wij nog geen idee hebben. Zaken die nog onderzocht moeten worden.

Het is mooi om te zien dat de wijsheid en kennis van oude beschavingen niet alleen als inspiratiebron dient voor hedendaags wetenschappelijk onderzoek, maar dat we het ook als een soort kompas kunnen gebruiken voor nog te ontginnen kennisgebieden.

Dankzij de oude kennis hebben we gelukkig een beginnetje kunnen maken met het blootleggen van de principes waar universele kennis op is gebaseerd. Mede dank zij het kompas van de oude aardse beschavingen herinneren we ons tegenwoordig weer zaken als elkaar doordringende dimensies, het niet lineaire karakter van tijd en ruimte en de bijzondere eigenschappen van licht en electromagnetische straling.

Nu nog de praktische uitwerking daarvan en Einstein kan in de historische prullenbak.

Navojoa

Hieronder een fragment van de documentaire: "Vedic Cosmology Mysteries of the Sacred Universe". Voor het hele verhaal: http://www.youtube.com/watch?v=0hXRPw9rVFk

Bekijk op YouTube zelf

491 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Paraview