Home » Vriendschap » Prikbord
 Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden
Door Cauac-13, ong. 4 uur geleden

Het milieu-kan-ons-niet-bommen winkelschap bij AH

Gedeelte uit de nieuwsbrief van Foodwatch:

We zitten vol in de zomer. Dat betekent heerlijk veel verse groente en fruit! Persoonlijk houd ik van dit seizoen, ook om met plezier mijn groente- en fruitconsumptie op te krikken. Ideaal.
Net als steeds meer anderen, let ik altijd op waar mijn eten vandaan komt. Van dichtbij is beter voor het milieu en ook qua pesticiden-resten, komen regionaal geproduceerde groente en fruit beter uit de bus.
Toch was ik weer met stomheid geslagen na het bezoek aan mijn plaatselijke super. . .

Midden in het Hollandse oogstseizoen gaf het koelvak bij Albert Heijn een tropische aanblik:
* peultjes uit Zimbabwe
* boontjes uit Peru en Marokko
* broccoli uit Kenia
* asperges uit Peru

Patrick Janssen, associate professor in Wageningen, ging ook een kijkje nemen in het schap en vulde via Twitter aan:
". . . nieuwe aardappelen uit Israël, uien uit Egypte, sperziebonen uit Kenya, asperges uit Peru etc uitwassen van vrijhandel. . . "

De aardappelen uit Israël waren zelfs biologisch. Als je zoals AH dit typisch Hollandse product uit andere werelddelen gaat halen dan snap je niks van het biologische gedachtengoed. Vrachtwagens, boten en vliegtuigen zijn nu eenmaal niet biologisch. En al die extra kilometers zijn een aanslag op het milieu.
Of zoals Janssen het verwoorde:
"Wie zoals Albert Heijn míddenin de zomer biologische pompoenen aanbiedt - uit Nieuw Zeeland en Argentinië - snapt het niet óf heeft geen moreel kompas. "

En laat me duidelijk zijn: dit gaat niet alleen zo bij Albert Heijn.
Vorig jaar wonnen we klachtenprocedures tegen AH en Jumbo over het op grote schaal verkeerd vermelden van land van herkomst in het winkelschap. Dat stond bijvoorbeeld op het schap dat de paprika uit Nederland kwam maar op de verpakking bleek de herkomst Israël.

Wil je meer informatie kijk dan op

http://www. foodwatch. org/nl/over-foodwatc- h/dit-is-foodwatch/?- gclid=CjwKCAjwscDpBR- BnEiwAnQ0HQGv0bUSiV2- WeSYL6R63qlg6l-lXw8y- UFX6fruQ3hhFuheNPX8x- dkgB

Fijne dag en In Lak' ech, Maria

14 keer bekeken

Door alfonzo, woensdag, 16:51
Liefde is . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ?

Als ik het op deze site lees, Is er weinig liefde voor elkaar. !
Dan zeggen de dames weer , Je woont te ver weg!
Dames . . liefde kent geen afstand ! Nu nog 6 dagen lid, En dan lidmaatschap niet verlengen ! En als er nog dames zijn die gezellig een etentje wil. . . . Ik hoor het wel !

Liefdevolle groet Henk

131 keer bekeken

Door HeartLiving, woensdag, 16:23
Sophia Returning: The Path to Planetary Tantra -Trailer

Bekijk op YouTube zelf

121 keer bekeken

Door fundamentel, dinsdag, 10:52

Intuitief ondernemen

Beslissingen nemen. We doen het iedere dag. Soms onderbewust, vaak bewust. Keuzes, opties, gevolgen. Waar moet je allemaal wel niet aan denken? Wat zou er gebeuren als je intuïtief keuzes gaat maken? Maar ja, hoe doe je dat?

Met deze oefening kun je intuïtieve informatie verzamelen over de keuzes die je hebt bij een bepaalde vraag of probleem.

Bepaal welke keuzes je hebt.
Schrijf deze keuze ieder apart op een briefje. Maak ook een briefje met een vraagteken. Dit doe je omdat je nooit alle mogelijke opties kunt bedenken. Hiermee breng je nog een mogelijkheid in die je zelf niet had bedacht.
Zorg dat er niet teveel opties zijn 3 à 4 is ideaal. 5 of 6 werkt ook nog wel, maar daarna wordt het teveel. Maak dan eerst een selectie.
Vouw de briefjes dubbel en hussel ze door elkaar, zodat je niet meer weet welke optie er op welk briefje staat.
Leg nu intuïtief ieder briefje op een plek in de ruimte. Denk hier niet bij na, leg ze gewoon neer.
Ga op een afstandje staan en registreer wat er bij je gebeurt. Wat neem je waar? Fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch? Wat gebeurt er in relatie tot de briefjes? Trekt er één je aandacht? Op welke manier?
Loop vervolgens naar een briefje naar keuze. Neem waar wat er gebeurt als je je er naartoe beweegt.
Ga vervolgens op het het briefje staan.
Registreer, neem waar wat er bij je gebeurt. Je kunt iets waarnemen in je lichaam, in je emoties, in gedachtes, je kunt via je intuïtieve kanalen (zien, voelen, weten, horen, proeven, ruiken) informatie krijgen. Registreer alles wat er met je gebeurt. Schrijf het eventueel op als je dat fijn vindt.
Ga naar het volgende briefje en doe het zelfde.
Zo ga je alle briefjes langs.
Ga eventueel voor een tweede keer op een briefje staan als je nog een keer wilt waarnemen wat deze optie met je doet.
Als je alle briefjes goed gevoeld hebt, kun je de briefjes openen en zien welke optie waar ligt. Dan kun je de informatie die je hebt waargenomen koppelen aan de opties.
Soms is het heel helder dat je precies weet welke optie je moet doen. Soms is het wat vager en onduidelijker en heb je bij de een bijvoorbeeld enthousiasme gevoeld en bij de ander rust. Op die manier heb je dus extra informatie gekregen over wat deze optie met jou zal gaan doen. Deze informatie kun je vervolgens meenemen in je beslissing. z. o. z.

Martijn Meima

Daten is eigenlijk ook een soort ondernemen;-)

206 keer bekeken

Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van Ariadne healing