Door Navojoa, 1 november 2014, 12:36

Maak favoriet 

foto Navojoa

Je lichaam, je tempel

Als ik "nadenk" over het menselijk lichaam, kan ik onder de indruk raken van de onbegrensde potenties ervan.

Voor mij is het zinloos het menselijk lichaam te beschouwen als een biologisch fenomeen. Ook beperk ik me niet graag tot de wetenschappelijke visie erop. Ik laat me zelfs niet leiden door kennis die circuleert in het alternatieve / spirituele circuit.

Ik laat ik me graag leiden door mijn intuïtie en kennis. Op die manier ben ik op een aantal overwegingen gekomen die ik hier met jullie deel. Het zijn geen waarheden. Noem het voor mijn part inzichten.

Het bepalen van de plaats van het lichaam binnen de totale mens lukt natuurlijk het best als je een beeld hebt van die totale mens. Daarvoor is het nodig een idee of visie te hebben van de plek die de totale mens inneemt in het unversum. Hetzij logisch, hetzij in de vorm van een universeel beginsel of "wet".

Voor mijn begrip van het menselijk lichaam ga ik uit van het beginsel van 'Bewustzijnsevolutie'. Daarin zie ik de mens als een tijdelijke schakel (of station) die bewustzijn- in de vorm van een individuele entiteit- aan doet in haar reis op 'het pad van bewustzijnsevolutie'.

In eerste instantie zie ik de totaliteit van de mens. De entiteit of monade. In dat beeld heeft die entiteit niet de beschikking over een lichaam. Dat ervaar ik als logisch. De entiteit / monade brengt immers meer tijd door tussen de levens in. Dat noem ik de 'tussentijd'. Slechts een klein deel van de tijdslijn (continuüm) van de monade of de menselijke entiteit wordt doorgebracht "in het vlees". Het klopt: we zijn spirituele wezens die zo nu en dan een menselijke ervaring doorleven.

In de 'tussentijd' ervaart de entiteit een groter deel van het bewustzijn. Het overziet het gehele tijdscontinuuüm van de eigen entiteit (de gehele persoonlijke akasha). Het overziet ook het universeel beginsel van bewustzijnsevolutie en de plek die men er inneemt. Het ervaart wat nodig is voor de verdere reis. Op basis daarvan wordt een nieuwe levensmissie vastgesteld voor verdere bewustzijnsevolutie. Daarin geldt dat de menselijke entiteit zich moet 'bevrijden" van het vlees om de volgende stap in de evolutieketen te betreden. Een nieuwe incarnatie wordt onvermijdelijk.

Tegen deze achtergrond plaats ik het menselijk lichaam. Mijn lichaam ervarend, kan ik niet anders dan vaststellen dat ik me niet bewust ben van de totaliteit van mezelf. Ook niet van mijn gehele tijdslijn. Het betreden van een lichaam brengt kennelijk een wijziging aan in het ervaren van "zichzelf". Het tijdscontinuüm wordt onderbroken.

Daardoor ontstaat een merkwaardig fenomeen. De mens ervaart een begin (geboorte) en is er vatbaar voor om deze fractie van haar tijdscontinuüm te ervaren als maatgevend uitgangspunt in het leven. Met het betreden van het lichaam wordt een deel van de werkelijkheid aan het blikveld ontrokken. Dit verschijnsel wordt ook wel de sluier genoemd.

De missie van elk leven is om de totaliteit van de werkelijkheid "in het vlees" te herstellen. Het lichaam is dan ook perfect uitgerust om deze missie te volbrengen.

De totaliteit van de menselijke entiteit (en dus het totale menselijk bewustzijn) is gehuisvest in het lichaam. Zo zijn, bijvoorbeeld, delen van de akasha ondergebracht in het DNA van de mens. Delen van het bewustzijn zijn ondergebracht in de chakra's en aspecten daarvan in organen. De energie (wil / intentie) loopt door tot in de botten en spieren van het lichaam. En het belangrijkste: het lichaam wortelt in het universum en staat daar geheel (van kop tot teen) mee in verbinding.

Via het eigen lichaam kan iedereen alle informatie verwerven over zichzelf, het universum, bewustzijn en over de eeuwigheid. Het is dan ook van belang dat het lichaam op de juiste manier wordt gebruikt. Men zou van nature moeten kunnen aanvoelen wat juist is voor het lichaam in termen van: voeding, beweging, actie en ontspanning.

Het lichaam weet precies wat goed is voor 'De Totale Mens'.

De vraag is: luister jij nog naar je lichaam?

692 keer bekeken