Door Navojoa, 13 januari 2015, 11:42

Maak favoriet 

foto Navojoa

Akasha en bewustzijnsevolutie

http://nl.wikipedia.org/wiki/Akashakroniek .

In sommige spirituele leringen wordt het begrip 'Akasha' gebruikt om collectief bewustzijn te duiden. Het collectief bewustzijn is een frequentieband waarin bewustzijn van een bepaalde herkomst wordt opgeslagen. Een akasha maakt in die visie deel uit van een hiërarchisch structuur waarin kleinere of "lagere" akasha's deel uitmaken van een "bovenliggend" akasha systeem.

Akasha's maken een integraal en onvervreemdbaar deel uit van entiteiten. Entiteiten kunnen gezien worden als afscheidingen of fragmenten van het grote overkoepelende kosmische bewustzijn. Entiteiten zijn levende wezens. Vanuit multidimensionale perspectief is de materiële wereld zoals wij die kennen een frequentiebereik waarin bewustzijn haar grootste dichtheid bereikt. In die visie is alle materie bewustzijn. Ook atomen, mineralen, planten, dieren, mensen, planeten, sterren, Melkwegen, enz.

Als de entiteit mens wordt beschouwd als een starseed kan gezegd worden dat de individuele akasha is samengesteld uit de akasha's (onverwoestbaar bewustzijn / geheugen) van de mineralen, cellen en organen waaruit het lichaam is samengesteld. De entiteit mens kan dus beschouwd worden als een samengestelde akasha. Als zodanig heeft het menselijk bewustzijn de mogelijkheid "aan te sluiten op alle afzonderlijke akasha's waaruit het is samengesteld.

Starseed wordt in deze context niet gebruikt om een veronderstelde sterrenafkomst te duiden, maar als duiding voor een entiteit die de potentie heeft om via het proces van bewustzijnsevolutie (ascension) aan te haken op "hoger" liggende akasha's. Hoger liggende "bewustzijnsafdelingen".

Zo kan je zeggen dat de akasha van de individuele starseed onderdeel is van de akasha van het menselijk collectief èn het collectief van de planeet Aarde. Die maakt op haar beurt weer onderdeel van de akasha van de zon, vervolgens via het zonnestelsel en de Melkweg, enz. Tot in het oneindige.

Akasha's worden van elkaar onderscheiden door frequentie. Aansluiting op hoger liggen akasha's wordt dan ook bewerkstelligd door de eigen frequentie in overeenstemming te brengen met de akasha die men wenst te ontsluiten. Bij het benaderen van "externe" akasha's bereikt men eerst de delen met een lagere frequentie. Daar treft men doorgaans niet altijd de mooiste of "hoogste" spirituele associaties aan, maar de "lagere" associaties van het collectief (akasha) waarop men aansluiting zoekt. Het is zaak dat men zich daar niet door laat leiden.

Door consequent door te gaan met het verhogen van de eigen frequentie dringt men steeds dieper door in de ontsloten akasha en kunnen de meer spirituele aspecten worden ontsloten.

Bij het benaderen van de akasha van het menselijk collectief (de eerstvolgende logische aansluiting voor de gewone mens) bereikt men eerst de lagere regionen. Men loopt men het risico eerst vooral angstige en angstaanjagende associaties op te doen die doen denken aan demonen en meer van dat soort ongein. Daar zal men zich eerst doorheen moeten werken om te komen tot het spiritueler en universeler "gedachtegoed".

Daar waar alles één is. Daar waar het positieve wordt beoogd en gekoesterd.

De aanhouder wint.

1100 keer bekeken


Ben jij spiritueel ondernemer?