Door AutoDidact, 10 mei 2015, 23:10

Maak favoriet 

foto AutoDidact

Polyamorie? Docht 't nie

Op deze site is de mogelijkheid om aan te geven of je wel of geen partner hebt en of je er nog wel één of meer bij wilt. Zo staat het er niet maar zo komt dat wel over.

Daar schreef ik een indringende blog over, want in mijn beleving is Polyamorie "geen verantwoordelijkheid nemen" en een teken van "Uitgestelde puberteit”

Lees je even mee? http://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2015/04/polyamorie-is-geen-verantwoordelijkheid-nemen.html

Kom gerust bij me terug met wat jou te binnen schiet.
Robert Jan
(Autodidact)

NB: de kern van mijn betoog herhaal ik hieronder:

“Kan het zijn dat polyamorie verward wordt met de nooit gebluste behoefte uit de puberteit om toe te kúnnen geven aan de verlangens van het lichaam? En dat we dus éérst ons eigen partner hebben te worden voordat we partner met een ander kunnen zijn? En in dat proces van één-met-jezelf worden, onderweg die nooit afgemaakte puberteit alsnog inhalen ipv voor ons blijven uitschuiven en als “discutabele” (lees: controversiële) polyamorie bestempelen zodat het wel “mag” (vinden we), terwijl we in feite niet alleen onze partner(s) tekort doen maar vooral. . . ons Zelf?

Ditisseen ingeving die ik te essentieel vind om alleen ergens tussendoor te plaatsen.

Doe je mee? Deel mij jouw visie; niet jouw méning, want mening is het afmeten aan “hoe het hoort” en dat telt hier niet. Het gaat hier om onze visie te toetsen. Ingeving dus.

Ik zie seks vaak gebruikt worden “om maar wat te hebben” - en mensen die zeggen “geen relatie” te willen, hebben geen relatie met zichzelf, om in vrijheid van elkaar te kunnen genieten.

Ik schreef er blogs over en vandaag een post (fb.com/704719316304405) met deze toevoeging:
Wil je met mij de diepte in duiken en samen kijken wat er scheelt aan ons gedrag en hoe we ons zelf om de tuin leiden en (vooral) wat we nu èigenlijk willen?Tip: onthoud, dat we hier zijn om te leren. Onthoud, . . . dat we hier zijn om te spelen en dus om lol te maken. Kijk naar kinderen. Kijk naar dieren. Dan snap je het weer.

Blogs:
“Geen relatie, wel vrijheid” | hoe we onze eigen partner hebben te zijn - http://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/03/geen-relatie.html

“Seks willen is vaak “leunen op een ander”; seks “om maar wat te hebben” - http://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/08/seks-willen-is-vaak-leunen-op-een-ander.html

Bottomline: “van jezelf houden” - http://dagboekvaneenvreemdeling.blogspot.com/2014/08/van-jezelf-houden.html

937 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Spiegelbeeld tijdschrift