Door   Machosofty, 14 april 2021, 09:57

Maak favoriet 

foto Machosofty

's Avonds een uurtje

Ik schreef al eens een artikel over hoe bepaalde zienswijzen zoals complottheorieën tweespalt kunnen veroorzaken in relaties. Op Facebook zag ik dit relaas voorbij komen van een man die zijn relatie op de klippen zag lopen doordat zijn vrouw zich verloor in de complottheorieën die de ronde doen over covid: "Mijn partner. . . zo lang ik haar ken een nuchtere vrouw, tot covid. . . Toen kwam ze plots met "haar onderzoek". . . het hele internet lezen, maar dan wel de duistere kant, en de pagina's waar zij een voorkeur voor had. . . waar bedrijven en overheid het kwaad van de mensheid zijn. . . Waar mensen hun recht op leven verspeeld hebben door allerlei duistere complotten door de laatste eeuwen heen. . . Echt te bizar voor woorden. . Hoe Lewis Caroll in 1865 allerlei verwijzingen naar Corona zou geschreven hebben en de machtsovername duidelijk voorspeld werd. . . Hoe militaire groeperingen de mensenrechten aan banden leggen in onze westerse wereld. . .

Sindsdien valt er met die persoon niet meer samen te leven, want ze staat niet open voor een discussie of iemand anders zijn mening. " . . . "En uiteindelijk word je doodmoe van al die negativiteit, want het gaat altijd maar weer over hetzelfde. . Elk gesprek, over welk onderwerp dan ook, verzandt in een gesprek over normen en waarden waarbij ik het goedgelovige schaap ben omdat ik positief probeer te blijven en me niet laat opjutten door fake news. "

Persoonlijk denk ik dat zo'n relatie wel zou kunnen overleven wanneer je vasthoudt aan de liefde voor je partner en die niet laat ondersneeuwen door meningen over het wereldgebeuren. Er kan zelfs wel een interessante uitwisseling ontstaan als beide partners open staan voor feiten en argumenten. En misschien moet je er dan gestructureerd wat tijd voor maken. Bijvoorbeeld 's avonds even een uurtje, net als dat je een potjes scrabble of schaak speelt. Of nog toepasselijker, Mens erger je niet. En als één en ander dan met humor gerelativeerd wordt kan het nog leuk worden ook. ;-)

307 keer bekeken