Dit is   Croeskop85

Maak favoriet 

foto Croeskop85foto Croeskop85foto Croeskop85foto Croeskop85foto Croeskop85Bekijk foto's
WatermanWatermanRat ~ HoutRat ~ Hout
'“The past has no power over the present moment. ”
― Eckhart Tolle

Wanneer je leeft in het hier en nu en alle identificatie met dingen waarvan je dacht dat je ze bent loslaat, ben je pas daadwerkelijk wie je bent.

Ik ben niet nieuwsgierig naar het werk dat je doet, wat voor auto je rijdt of in wat voor huis je woont. Des te meer naar wat jou gelukkig maakt, naar waar jij trots op bent en naar wat het innerlijke vuur in jou doet branden. Zo ook of jij in staat bent je egodelen onder ogen te komen en samen door persoonlijke schaamte en angsten durft heen te gaan.

Mijn naam is Marcel en ik geloof in het creëren van verbinding door middel van eerlijkheid, transparantie, liefde, vertrouwen en respect. Mijn visie op relaties is polyamoreus. De mensen om mij heen noemen mij vaak betrouwbaar, sensitief, grappig, intelligent en een tikkeltje autistisch. Je zou van mij niet zeggen dat ik religieus ben, maar de Boeddistische levensvraag: “Wie ben ik? / Wie zijn wij?”, houdt mij evenals zelfbewustzijn veel bezig. In de zoektocht naar spiritualiteit heb ik inmiddels ervaring met verzamelpuntcorrectie, touch-of-matrix behandelingen en ayahuasca ceremonies.

Waar mensen soms bij mij tegenaan lopen is koppigheid, rigiditeit en een minder ontwikkeld empatisch vermogen. Het heeft weinig zin mij te vragen naar automerken, om te navigeren, een culinair diner te prepareren en om handige / technische klusjes in huis te verrichten. Daarnaast bijt ik al 25 jaar zonder dat ik er veel erg in heb nagels.

Waar je mij juist wel ’s nachts voor zou kunnen wakker maken is om oordeelloos al jou emoties te kunnen omarmen, om Hallelujah voor je weg te spelen op de piano, of om spontaan samen op reis te gaan naar bestemming onbekend. Ook zou ik je alles kunnen vertellen over scubadiven naar 40 meter diepte, een hele avond met jou kunnen salsadansen en je vloeiend Papiaments kunnen leren.

Laten we samen de wereld een stukje mooier maken!'

Introductie

  • Ik ben een man
  • En ben op zoek naar een vrouw
  • Ik ben 39 jaar
  • Jij bent tussen de 20 en 35 jaar
  • Ik zoek iemand voor een serieuze relatie of een vriendschap
  • Mijn lengte is 177 cm
  • Jij bent tussen de 150 en 180 cm
  • Ik heb een normaal postuur
  • Ik zoek iemand met een mager, slank, atletisch of normaal postuur
  • Ik heb geen kind(eren)
  • En zoek iemand die geen kinderen heeft
  • Ik woon in de provincie Noord-Holland
  • Ik heb als sterrenbeeld Waterman
  • Ik heb als chinees sterrenbeeld Rat - Hout
  • Ik heb misschien nog een kinderwens
  • Ik ben van gemengde afkomst

Kunst & Cultuur

  • Ik hou van lezen
  • Mijn favoriete boeken:Daniël Ofman - Hé, Ik daar!? (Vier jaar geleden het eerste boek waarin ik mijzelf lekker heb kunnen uitpluizen oa. met kernkwadranten en -kwaliteiten)
    Eckhart Tolle - De kracht van het nu (literair tot op heden mijn grootste eye-opener. Knap hoe de complexe eenvoud van het leven verwoord is. Het boek heeft mij een dubbele upgrade in bewustzijn gegeven :-D)
    Paulo Coelho - De Alchemist (een prachtig en triest verhaal tegelijk met een zeer diepgaande boodschap)
    David Pond - De weg naar geluk (in 7 simpele stappen gewoonweg leren zijn, uitgelegd nav. de chakra's)
    Anthony Robbins - Je ongekende vermogens (Kan ik dit echt!? Ja, ik kan dit!)
  • Mijn laatst gelezen boek:Amir Levine & Rachel Heller - Verbonden: Hechting & Liefde

    Afgelopen week met grote voldoening verslonden. Kort gezegd een uitleg over de 3 hechtingsstijlen: angstig, veilig en vermijdend welke wij mensen ons aanmeten. Vanuit liefde is alles altijd onvoorwaardelijk veilig, maar ik heb geleerd dat ik vanuit oude patronen toch vaak onbedoeld (maar nu niet meer onbewust!) een vermijder ben geweest. Nu ik dit weet, is mijn ambitie erkenning, herkenning en verandering.
  • Mijn favoriete schrijver(s):Eckhart Tolle
    Anthony Robbins
    Paulo Coelho
  • Ik hou heel erg van films
  • Mijn favoriete films / t.v. programma's:Poeh, een betere vraag zou zijn welke films ik niet graag zie! Het enige genre dat ik kan bedenken welke mij structureel teleur heeft gesteld zijn Superheldenfilms. Daarnaast geef ik niets om actiefilms zonder enige diepgang waarin bijvoorbeeld the goodguy tientallen badguys neerknalt en vervolgens de aftiteling in beeld komt.

    Ik ga aan op films die mij letterlijk o roeren in mijn emoties dat ik er traantjes bij kan wegpinken, of dit nu door het moraal is (Shawshank Redemption), door de heftigheid (Schindlers List), of door het drama van een waargebeurd verhaal (Titanic). Anderzijds kan ik ook zeer geboeid zijn door een romantisch drama (The Notebook, City of Angels), comedy met zulke slechte grappen dat het goed is (21st en 22nd Jumpstreet, vrijwel elke Jim Carrey film) of films met een waanzinnige OMG I never saw it coming plot twist (het mysterieuze Now you see me, het meeslepende Angels & Demons, maar ook het bloederige Saw).
  • Mijn laatste film:Vorige maand heb ik voor het eerst gekeken naar de verfilming van een Musical: Les Misérables. Dit was in het begin flink wennen, maar uiteindelijk vond ik het zeer vermakelijk dat meer dat 90% van alle dialoog in de film gezongen is.

    Vorige week heb ik ook eindelijk eens Pulp Fiction gekeken; mijn eerste Tarantino film.Tja, wat kan ik hiervan zeggen. Dit is zooo anders dan alles wat ik hiervoor heb gezien dat het een beetje voelde alsof ik opnieuw heb moeten leren film kijken. Het is zo gek dat het briljant is. Het is zo over the top dat het grappig is, het is zo extreem vaag dat het je nieuwsgierig maakt.
  • Mijn favoriete acteurs en regisseurs:Leonardo DiCaprio
    Tom Hanks
    Jim Carrey
  • Mijn favoriete dichters/gedichten:Ik dicht het liefst zelf!
  • Mijn favoriete muziek:Ik ben een zéér groot liefhebber van muziek. Grote jeugdliefde is en blijft Mariah Carey. Haar live zien optreden was toen zeker een muzikaal hoogtepunt. Daarnaast luister(de) ik ook graag naar muziek van Keane, John Legend en Coldplay, Ook van nostalgische Kinderen voor Kinderen liedjes word ik nog altijd heel blij.

    Sinds mijn Ayahuasca ceremonies ben ik de laatste 2 jaren ook erg into mantra's. De stemmen van bijv. Snatam Kaur en Deva Premal doen mijn ziel direct glimlachen.

    De afgelopen maanden heb ik ook de muziek van Tash Sultana en Cigarettes After Sex ontdekt. Ik heb Tash onlangs live gezien; in één woord: puur! CAS wil ik graag gaan zien wanneer ze in augustus naar Nederland komen. Hun gelijknamige album is een absolute aanrader!


    Kort gezegd: over het algemeen is mijn muzieksmaak breder dan de Evenaar.
  • Wat ik heb met beeldende kunst:Hier heb ik misschien nooit door de juiste ogen naar leren kijken. Ik heb er eerlijk gezegd vrij weinig mee.
  • Mijn theaterbezoek:Ik ben best wel een liefhebber van Musicals al is The Lion King vorige zomer de eerste en tot op heden enige op mijn checklist. Ik heb gewoonweg geen mensen in mijn kring die deze interesse delen.

    Vorige maand heb ik in Antwerpen een comedy show van Fresku gezien. Dit heb ik als boven verwachting grappig ervaren. Mede doordat hij net als ik roots op de Antillen heeft, had ik erg veel herkenning in zijn materiaal.
  • Mijn favoriete musea:Geen. Nou ja, dat is misschien wat kort door de bocht. Vorig jaar heb ik mij best vermaakt toen ik met mijn klas naar NEMO in Amsterdam ben geweest. Toen de gids begon met: "Er is hier maar één regel. Voor alles in het museum geldt: verboden af te blijven. ", wist ik dat de dag voor de kids en dus voor mijzelf niet meer stuk kon.
  • Of ik van koken hou en mijn favoriete keuken:Ik zie mijzelf niet bepaald als een keukenprins. Ik kook toch wel 5 a 6 dagen in de week zelf, maar levensmotto hierbij is toch altijd: hoe-sta-ik-zo-min-mogelijk-minuten-in-de-keuken-en-eet-ik-toch-zo-gezond-mogelijk!? Aardappelen, groente en vlees / vis weet mij met 5x per week zeg maar nog niet te vervelen. Daarnaast ben ik dol op Italiaans en Chinees. Liefde gaat uiteindelijk natuurlijk door de maag. Ik kan niet ontkennen dat ik een vrouw wie met plezier en goed kan koken toch wel erg aantrekkelijk vind.

Vakantie

  • Ik hou van actief en ontspannende vakanties
  • Ben ik een wintersporter? nee
  • Mijn favoriete vakantielanden:Aruba!: Fijne mensen, het tropische klimaat, een paar van de prachtigste stranden op deze planeet en een nog mooiere onderwaterwereld. Nadat ik 7 jaar lang op dit heerlijke eiland heb vertoefd, ben ik er sindsdien 3 keer terug geweest voor vakantie en het vieren van het grootste culturele feest op het eiland: Carnaval! Het vliegticket voor begin 2019 is al binnen :-D

    Bali: In de lente van 2015 voor het eerst in Indonesië geweest. De mensen zijn hier zo ontzettend begaan met elkaar en met hun medemens dat ego in dit land praktisch niet lijkt te bestaan. Dit voelde oprecht als thuiskomen. Het genieten van eten heeft hier een gehele nieuwe dimensie gekregen. Daarnaast onder meer genoten van het aanschouwen van witte tijgers in het safaripark, het drinken van de duurste koffie ter wereld gemaakt van de stront van een katachtige en van een lokale Thaise massage. Dit is een land waar ik zeker nog terug zal komen.

    Kroatië: In de zomer van 2015 voor het eerst alleen op reis naar Starigrad. Een onvergetelijke trip vol bijzondere ervaringen. Van hikes door de prachtige natuur tot keihard stappen in het grootste uitgaansgebied van het land en van een tweedaagse kanotocht met een overnachting onder de sterrenhemel tot het ontdekken van diepe grotten tot 18 meter onder de grond. Daarnaast mooie vriendschappen opgebouwd. Connecten gaat eerlijk gezegd wel makkelijk als je 20 uur lang tot dezelfde busrit bent veroordeeld :-)


    In elk geval nog op het verlanglijstje:

    Australië + Nieuw-Zeeland
    Egypte
    Peru
    Bora Bora
  • Houd ik van kamperen? ja op rustige campings in de natuur

Hobby & Sport

  • Ben ik sportief? ja recreatief
  • Is mijn partner sportief? ja fanatiek of ja recreatief
  • De sporten die ik beoefen:De afgelopen 3 jaren doe ik gemiddeld 1 tot 2 keer in de week aan Fitness. Ook heb ik 10 jaar lang getennist, waarvan 8 jaren recreatief. Dit staat de laatste jaren op een lager pitje dan mij lief is. Ik heb de ambitie om mij snel aan te sluiten bij een vereniging in de buurt. Zo af en toe doe ik ook aan squash en hardlopen.

    Op Aruba heb ik 3 duikbrevetten weten te bemachtigen en gekgenoeg na mijn tijd op het eiland heb ik hier in Nederland pas onlangs leren Salsadansen.
  • Volg ik sporten (passief)?Ik ben vooral een liefhebber van tennis. Er gaat geen groot toernooi voorbij waar ik niet minstens de samenvattingen van heb gezien. Vroeger heb ik ook het langebaanschaatsen op de voet gevolgd. Deze oude liefde is mede dankzij de Olympische Spelen weer een beetje aangewakkerd. Ook kan ik sinds de Spelen het shorttrack wel waarderen.
    Wanneer ik lui op de bank zit en een moment geen behoefte voel voor diepgang kan ik zelfs af en toe genieten van een potje inhoudsloos darts.
    Ik heb dan weer compleet niets met typische "mannensporten", zoals voetbal (behalve tijdens een EK of WK), auto- en motorsport, wielrennen of boxen.
  • Mijn hobbies:Twee jaar geleden ben ik begonnen met het najagen van een kinderdroom; namelijk het leren spelen van piano. Ik heb 20 lessen gevolgd en een eigen elektronisch instrument aangeschaft. Nu vind ik het vooral heerlijk om in mijn vrije tijd wat nummertjes weg te spelen via Youtube tutorials. Vorige maand heb ik mij ingeschreven voor online cursussen piano en zingen, maar hier heb ik tot op heden nog vrij weinig mee gedaan. Een jaar of 4 geleden heb ik ook al eens een tiental zanglessen genoten.

    De laatste maanden staan vooral in het teken van mijn hervonden liefde voor bordspellen. Ik heb 10 jaar geleden een periode gehad dat ik 2 keer per jaar zelf dominotoernooien organiseerde voor vrienden. De laatste 6 maanden kent dit zijn vorm in bordspeldagen. Het is een droom van mij om ooit op grote schaal toernooien te kunnen organiseren en wie weet een eigen spellenwinkel te openen. Ik ben dol op spelletjes en de vibe welke er heerst in de connectie op de speldagen, brengt vaak een energie met zich mee waar ik weken op kan teren.
  • Heb ik huisdieren?Ik ben een onwijze dierenvriend, maar heb behalve wat losvliegende muggen momenteel zelf geen huisdieren.

Politiek

  • Hoe ik de politiek volg:Niet. Ik heb hierin werkelijk geen enkele interesse. Ik zie politiek als een instrument dat handelt vanuit angst boven liefde. 'Politiek correct' betekent niet voor niets het tegenovergestelde van waarheid, vrijheid en oprechtheid. Deze poppenkast vind ik zonde van mijn tijd.

Levenswijze

  • Mijn geloof is anders
  • Ik belijd mijn geloof als volgt in praktijk:Mijn overtuigingen komen misschien het meest overeen met het Boeddhisme al ben ik weinig praktiserend. Ik geloof dat alles in het universum energie is en dat wij allen onze oorsprong kennen in één en dezelfde bron. Wij zijn sterrenstofjes met eindeloze en onbeperkte mogelijkheden tot ervaren.

Levensvisie

  • Ik ben een huiselijk persoon
  • Spiritualiteit is belangrijk voor mij
  • Ik hou me als volgt bezig met spiritualiteit:Mijn eerste baanbrekende ervaring op het gebied van spiritualiteit is bijna 5 jaar geleden het ondergaan van verzamelpuntcorrectie geweest. Na het jarenlang tevergeefs opmaken van mijn rittenkaart bij de huisarts wegens terugkerende klachten aan mijn luchtwegen, vond ik het tijd voor iets "zweverigs". In dezelfde periode heb ik Touch-of-matrix behandelingen gekregen. Westerse huisartsen wisten mij helaas niet te vertellen hoe het keelchakra samenhangt met vastzittende emoties! Fijn om eindelijk bezig te kunnen zijn met het komen tot de kern in plaats van het nutteloos bestrijden van de symptonen :-)

    Niet veel later ben ik ook begonnen met het lezen van zielsverrijkende boeken en literatuur omtrent zelfontplooiing. Ook heb ik zo af en toe wat meditatie geprobeerd.

    Mijn hele kijk op het leven en de wereld is pas echt 180 graden gedraaid sinds het ondergaan van verschillende Ayahuasca ceremonies. Nooit eerder zo diep in mijzelf gegaan om pijnlijke en traumatische steentjes boven te krijgen, nooit sterker gevoed met bewustzijn, nooit zo intens live muziek en creatie ervaren en nooit zoveel liefde ervaren voor mijzelf, anderen en alles wat leeft (of niet leeft) dan daar. Een reis die ik het beste kan omschrijven als een bijna-dood ervaring heeft er op waanzinnige manier voor gezorgd dat ik vanuit een helikopter mijn eigen script kon aanschouwen en heb kunnen herschrijven waar dit bedoeld was. De grootste levensles welke ik heb meegenomen uit deze ervaring is niet langer liefde te willen nastreven, maar het gewoonweg te zijn. <3
  • Het belang dat ik hecht aan samen dingen doen:Er is eigenlijk niet veel mooiers dan het kunnen delen van ervaringen met naaste geliefden! Ik kan net zo genieten van het samen een nieuw land of gewoonweg een nieuw plekje op Aarde ontdekken als van het samen koken, hangen op de bank of spelen van een bordspel. Mensen om mij heen noemen mij vaak hoogsensitief en ik ben werkelijk dol op knuffelen en genegenheid.

    Desalniettemin ben ik ook iemand die behoeftig is naar tijd voor zichzelf en daarnaast vanuit oude patronen onbedoeld en ongewild de kat uit de boom kan kijken op fysiek vlak wanneer ik iemand net leer kennen. Wanneer mijn angstschild na een eerste oprechte knuffel gesmolten is, is er geen weg terug voor de angst en ben ik zeer toegankelijk.
  • Het contact met mijn vrienden omschrijf ik zo:Ik zie mijn vrienden met regelmaat. Mijn omgang met sommige vrienden is dusdanig intens dat ze als familie voor mij voelen. Ik heb vrienden in allerlei soorten en maten. Van nuchtere kaaskoppen tot spirituele ontdekkingsreizigers en van 8 tot 80 jaar.
  • De betekenis van seksualiteit voor mij:Verbinding, liefde, vrijheid, overgave, passie, intimiteit, heerlijkheid en eenheid
  • Mijn werk:Ik ben inmiddels bijna 12 jaar docent op de basisschool, waarvan ik nu voor het 9e jaar les geef aan groep 5. Ik ben dol op de onschuldige nieuwsgierigheid van kinderen uit deze leeftijdscategorie en op hun (nog) open blik op de wereld. Daarnaast vind ik het aantrekkelijk aan mijn werk dat praktisch elke dag weer anders is. Dit jaar heb ik de ruimte van de directie van mijn school gekregen om met drie collega's een compleet nieuw onderwijs concept te ontwerpen en in de praktijk te brengen. We staan hierin structureel met 2 leerkrachten voor een hele grote groep en eigenaarschap van het kind staat hierin centraal. Dit komt er kort gezegd op neer dat kinderen zelf kunnen aangeven / bepalen wat ze willen leren / te leren hebben en dit vanuit een basis van: Je bent al goed genoeg!
  • Dit stop ik in mijn rugzak als ik een jaar weg zou gaan:De kans dat ik tussen nu en 5 jaar voor een heel jaar de wereld rond ga is zeer aannemelijk. Hmm. . ik vind het toch een lastige vraag om nu al te beantwoorden. Het zal afhankelijk zijn van mijn reisplan.

    Anderzijds geloof ik ook dat niets nodig en alles vervangbaar is dus met een lege rugzak zou ik het avontuur evengoed aangaan. Ik zei eerder natuurlijk wel al dat het delen van ervaringen deze nog veel mooier maakt, dus graag neem ik jou mee in mijn rugzak!
  • Ik verwen mijzelf zo:Je kunt jezelf volgens mij geen mooier cadeau schenken dan zelfliefde. Voor mij betekent dit jezelf met volle overtuiging verwennen zonder de stemmetjes van spijt te laten spreken. Of dit nu een heerlijke wandeling in de natuur door de stromende regen, het bezoeken van je beste vriend / vriendin wanneer je doodmoe bent of het nuttigen van een dikke reep chocola betreft. Ik kies trouwens het minst vaak voor optie 1. Mijn Arubaanse cellen zijn niet zo'n fan van regen ;-)
  • Mijn definitie van geluk:Geluk is.
  • Dit is waar ik van geniet:Connectie met mensen
    Muziek welke inspeelt op emoties
    Culinaire hoogstandjes
    Een goed boek
    Succeservaringen voor kinderen in mijn klas creëren
    Bordspellen
    Eindeloos filosoferen over van alles
    Dromen en durven dromen
  • Zo ontspan ik me het liefst:Wandelen in de natuur
    Zijn in de zon
    Samenzijn met geliefden
  • Ik word ontroerd door:Muziek &
    De puurheid van jonge kinderen die in hun vaak nog onschuldige en onbevreesde blik op de wereld, het leven beter lijken te begrijpen dan wij gecompliceerde volwassenen. Kinderen zijn in mijn ogen naast onze toekomst ook ons voorbeeld!
  • Ik kan me ergeren aan:Ik erger mij praktisch nooit aan iets of iemand. Misschien mensen met een groot en aanwezig ego. En aan mensen die zich aan alles kunnen ergeren :-)
  • Ik geef (mijn) kinderen deze normen en waarden mee:Alles kan en alles mag in het leven, zolang het niet ten koste gaat van een ander levend wezen.
  • Hoe ik met tegenslagen om ga:Er bestaan slechts ervaringen. Deze worden pas tegenslagen wanneer wij ons identificeren met goed of slecht, maar binnen de wereld van dualiteit: what doesn't kill you makes you stronger!
  • Mijn lijfspreuk:Carpe diem
  • Ik ben een avondmens
  • Waar ik om kan lachen:Om mensen die hun nerdy, onzekere zelf durven te zijn. En gelukkig ook vaak om mijzelf!
  • Het belang dat ik hecht aan humor in een relatie:Humor is ontzettend belangrijk. Het is vaak niet zo van belang hoe grappig iemand is, maar wel of je elkaars humor kunt begrijpen. Dit is logischerwijs voorwaarde om met en om elkaar te kunnen lachen.

Hypothetische situaties

  • Als mijn partner vreemdgaat, betekent dat voor onze relatie:Waar er sprake is van een daadwerkelijke open communicatie is vreemdgaan onmogelijk.
  • Wat ik vind van alleen op vakantie gaan:Zeer gezond.
  • Wat ik doe als ik morgen plotseling miljonair zou zijn:Mij bijzonder dankbaar voelen
    Het geld gebruiken om dromen van mijzelf en anderen uit te laten komen.
    Een vakantiehuis op Aruba laten bouwen.
  • Wat ik ervan vind als mijn partner vaak erotische literatuur leest:Vooral doen! En in dat geval eventueel aan mij voorlezen voor het slapen gaan :-D

Gezondheid

  • Ik rook niet
  • Mijn partner rookt niet of ja maar is bereid te stoppen
  • Ik drink af en toe voor de gezelligheid
  • Ik besteed veel aandacht aan een gezonde levenswijze
  • Hoe breng ik een gezonde levensstijl in praktijk?Ik probeer bewust bezig te zijn met mijn voeding. Ik drink de laatste jaren praktisch niets anders dan water en thee. Daarnaast ben ik drastisch geminderd in het nuttigen van suikers. Er gingen vroeger letterlijk 4 of meer klonten in een kop thee. Vrienden spraken vaak over suiker met thee of zout met patat als ze mij zagen bunkeren. Dit heb ik mijzelf gelukkig afgeleerd, maar het betekent zeker niet dat ik nooit meer geniet van een ijskoud biertje, een vette pizza of een reep Tony's Chocolonely.

    Daarnaast ben ik structureel bezig met lichaamsbeweging. Zoals gezegd 1 tot 2 keer per week in de sportschool, op de andere dagen met wandelen en / of hardlopen in het park en in tijden van een relatie met het bedrijven de liefde.

    Ook heb ik geleerd mijzelf beter te beschermen tegen mensen die een zware energie met zich meedragen en mijd ik ze waar mogelijk. Dit blijft als HSP-er waarschijnlijk een levenslange uitdaging, maar ik ben redelijk tevreden in de keuzes die ik hierin (al dan niet bewust) maak.

    Eén van de meest onderschatte manieren van gezond leven zie ik in het najagen van passies en dromen. Vaak laten we onze angsten de baas, waardoor we ze uit het oog verliezen. Ik ben dankbaar dat een maatje van me, mij heeft geholpen met het opstellen van een passie-lijst op het moment dat het een paar maanden terug niet zo lekker met mij ging en ik deze dingen duidelijk uit het oog verloren was. Deze opschrijven en elke dag opnieuw een commitment maken om ze weer na te leven, blijkt echt een wondermiddel!

    Geduld en focus zijn hierin volgens mij ook voorwaarde. Ik heb bijvoorbeeld 7 jaar gespaard om mijn droomhuis te kopen, 12 jaar gewerkt om mijn droombaan te kunnen uitoefenen en zelfs 20 jaren gewacht om alsnog piano te leren spelen. Ik geloof dat letterlijk alles mogelijk is met de juiste focus en toewijding voor iets. Just believe!
  • Wat ik doe aan uiterlijke verzorging:Ik zou mezelf niet als een ijdeltuit bestempelen, maar kan het 'kleding maken de man' ook niet ontkennen. Al is het omdat ik merk dat ik mijn gevoel van eigenwaarde kan beïnvloeden met het wel of geen aandacht besteden aan mijn uiterlijk.

    Ik heb niet bepaald een egale baardgroei waar ik echt iets mee kan dus vaak werk ik mijn gezichtshaar zo bij dat ik slechts een sikje laat staan en heel soms ook een snor. Vaak ben ik deze na een paar weken weer zat en moet ie er weer aan geloven.

    Overig lichaamshaar wordt trouwens ook netjes bijgewerkt, omdat ik dit hygiënischer vind en ik mij er gewoonweg lekker bij voel. En ja, ondanks de vooroordelen wil ik best toegeven dat ik een man ben die zo nu en dan zelfs zijn oksels scheert :-)

    Ik ben geen groot fan van shoppen dus ik zorg ervoor dat ik in de max. 2 keer per jaar dat ik nieuwe kleding koop ook echt alles voor een jaar in huis haal. Dit gaat mij al jaren goed af. Ik ben wel iemand die zijn lievelingsshirt zo 5 dagen op rij kan dragen en een favoriete broek wel 3 weken. Dit geldt dan weer niet voor mijn favoriete onderbroek. . .

Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Simply Canvas Farm