Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door   Deepcreek, 19 februari 2013, 12:13

Maak favoriet 

foto Deepcreek

De andere wang toekeren

Op heel veel verschillende manieren kunnen mensen je slaan in je gezicht, niet alleen fysiek. Elke projectie die je naar je toe krijgt en waarin iemand je anders maakt dan dat je bent is als een slag in je gezicht. Voor de meeste mensen voelt dat heel pijnlijk, soms bedreigend. Lees verder

Op heel veel verschillende manieren kunnen mensen je slaan in je gezicht, niet alleen fysiek. Elke projectie die je naar je toe krijgt en waarin iemand je anders maakt dan dat je bent is als een slag in je gezicht. Voor de meeste mensen voelt dat heel pijnlijk, soms bedreigend. Je kunt er boos om worden omdat het onrechtvaardig lijkt, er word je geen recht gedaan en je lijdt gezichtsverlies.

De zin uit Lucas 6:26 – Als iemand je op de wang slaat, bied hem dan ook de andere wang aan, en weiger iemand die je bovenkleed afneemt, ook je onderkleed niet – is geen gemakkelijke. Vat je hem te letterlijk op dan word je zomaar niemand, iemand zonder gezicht. Het kan lijken alsof je niet voor jezelf op mag komen en je grenzen aan mag geven. Het kan lijken alsof het liefde is als je alles maar over je heen laat komen.

Als iemand op je projecteert, je beledigt of belastert, dan neemt iemand je bovenkleed af. Iemand tast je aanzien aan, je positie, de manier waarop jij uitdrukking geeft aan wie jij bent. Het kan dan zichtbaar worden in welke mate jij vast zit aan je aanzien, je positie of de manier waarop jij uitdrukking geeft aan wie jij bent. Neem je de projectie of belediging persoonlijk dan laat jij die over jezelf gaan. Misschien omdat je geraakt wordt, doordat er een kern van waarheid zit in dat wat je naar je toe krijgt. Je krijgt op zo’n moment de gelegenheid om jezelf daarin te helen. Door je kwetsbaar te tonen en te voelen in je onderlagen en de pijn die daar opgeslagen ligt, geef je ook je onderkleed.

Ik denk dat Jezus dit heeft kunnen zeggen vanuit de innerlijke vrijheid die hij verworven had. Doordat hij tot in elke cel van zijn lichaam wist wie hij was en wat hij hier op aarde te doen had, kon hij ook de ander vrij laten. Iedereen heeft het recht om naar de wereld en de ander te kijken zoals hij dat wil, vanuit zijn werkelijkheid. Wat die ander ook naar jou uit doet, het hoeft geen afbreuk te doen aan wie jij bent. Ben je werkelijk innerlijk vrij geworden en is er een diep weten over wie jij bent, dan laat je de ander vrij in zijn zienswijze over jou en raakt het je niet meer.

© Wonieka A. Meuter

218 keer bekeken

Door   Deepcreek, 7 februari 2013, 13:30

Maak favoriet 

foto Deepcreek

Samen alleen - alleen samen

Alleen zijn is veel fijner met z'n tweeën :-).

Deep

217 keer bekeken

Door   Deepcreek, 21 december 2012, 23:51

Maak favoriet 

foto Deepcreek

Taboe op verdriet

Om de dingen die ons niet langer ten dienste staan, moeten we rouwen. Mensen van wie we houden sterven. Ziekten dienen zich aan. We maken conflicten mee. Dromen worden nooit werkelijkheid. Relaties gaan kapot. Een onverwachte natuurramp doet zich voor. . . Het is belangrijk dit soort pijn ruimte te Lees verder

Om de dingen die ons niet langer ten dienste staan, moeten we rouwen. Mensen van wie we houden sterven. Ziekten dienen zich aan. We maken conflicten mee. Dromen worden nooit werkelijkheid. Relaties gaan kapot. Een onverwachte natuurramp doet zich voor. . . Het is belangrijk dit soort pijn ruimte te geven en onszelf innerlijk te reinigen. Mijn mensen, van de Dagara-stam in Burkina Faso in West-Afrika, weten hoe je dat doet en hoe je het dan moet loslaten. We delen rouw zodat niet iemand alleen de rouw op zich hoeft te nemen. We hebben familie om ons heen die ons geruststelt. We laten elkaar zoveel rouwen als we willen. Tot het verdriet echt verwerkt is. Als we blijven hechten aan oude pijn die maar niet wordt verwerkt, kan die pijn steeds groter worden tot al onze creativiteit is verstikt. En onze vreugde. En ons vermogen om met anderen contact te maken. We kunnen er zelfs aan doodgaan. Mijn volk houdt vaak rituelen van rouw, om wonden te helen en ons open te stellen voor de roep van de geest.


http://nl.odemagazine.com/doc/0084/Omarm-uw-verdriet/

223 keer bekeken

Door   Deepcreek, 28 november 2012, 15:32

Maak favoriet 

foto Deepcreek

De wereld

Vaak wordt er gesproken over "de wereld". . . maar wie is "de wereld". Ik leef in mijn wereld en jij in de jouwe en zo zijn er volgens mij miljoenen werelden op deze aarde...dus als "de wereld"' vergaat, wie vergaat er dan?

219 keer bekeken