Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door   turiya, 10 januari 2016, 05:59

Maak favoriet 

foto turiya

Dood de bhudda als je hem ontmoet

er is een zen koan dood de bhoedda als je hem ontmoet?
dit zal je wie weet verbazen? misschien maakt het je nieuwsgierig waarom je iemand moet doden als het je verlosser is of diegene die helpt je het pad van de waarheid te leven en zelf te ontdekken en Lees verder

er is een zen koan dood de bhoedda als je hem ontmoet?
dit zal je wie weet verbazen? misschien maakt het je nieuwsgierig waarom je iemand moet doden als het je verlosser is of diegene die helpt je het pad van de waarheid te leven en zelf te ontdekken en ervaren?

bhoedda en mijn leraar zeiden als je de leraar ontmoet dood hem dan. dit is figuurlijk bedoeld natuurlijk alleen het wijst op een gevaar dat kan optreden bij een guruverering.

omdat als de leraar een soort statussymbool wordt waar je tegenop kijkt en hem als een idool aanbid dan vergeet je de ware leringen in de praktijk te brengen en de weg te volgen waar hij naar binnen wijst. Omdat de werkelijke vorm van de leraar niet het lichaam is, als je de werkelijke leraar wil ontdekken mag je de weg naar binnen gaan. Het lichaam van de leraar is gewoon net zoals ons een persoon die aanwijzingen geeft en onderwijst, alleen als je dan het lichaam gaat vereren zonder de aanwijzingen op te volgen mis je het hele doel en de aanwezigheid van de leraar. je zou alleen een nieuwe gehechtheid gecreerd hebben die je tegenhoud werkelijke ervaring zelf op te doen in je pad naar binnen en in jezelf.

een bhudda geniet ervan als we de weg naar binnen gaan en zelf ervaren wat hij heeft ervaren zodat we zelf ook vrij zijn. Het heeft voor hem minder zin als we de bhudda zelf verereren maar vergeten zijn leer te leven in de praktijk van alle dag.

je ziet het wel is bij mensen thuis of bij workshops, een altaartje met daarop de bhudda die versierd wordt met wat bloemen en wierook en mooie stenen etc of giften. dat lijkt al heel mooi alleen dat is juist de reden waarom de bhoedda gedood mag worden als je hem ontmoet, omdat je anders een uiterlijke verering gaat beginnen die weinig te doen heeft met de leringen van de bhoedda zelf en de adviezen die hij gaf om hetzelfde te ervaren wat hij heeft ervaren.

daarom zei de bhoedda dood mij als je mij ontmoet.

1170 keer bekeken

Door   turiya, 9 januari 2016, 21:15

Maak favoriet 

foto turiya

Onverwachte krachten komen los

Zat even een aantal minuten manchester-sheffield voor de fa cup te kijken, in blessuretijd kwam manchester op een 1-0 voorsprong. Sheffield had ervoor niet veel bijzonders gedaan in de wedstrijd, alleen nadat ze op achterstand raakten kwamen er plotseling onvermoeibare krachten en een inzet om te winnen tevoorschijn, die Lees verder

Zat even een aantal minuten manchester-sheffield voor de fa cup te kijken, in blessuretijd kwam manchester op een 1-0 voorsprong. Sheffield had ervoor niet veel bijzonders gedaan in de wedstrijd, alleen nadat ze op achterstand raakten kwamen er plotseling onvermoeibare krachten en een inzet om te winnen tevoorschijn, die hun zelfs nog kansen op de gelijkmaker gaven.

Wie weet is dat in het leven ook zo, als alles zijn gangetje gaat dan gaat alles natuurlijk fijn alleen komt dan echt het beste in je naar boven? Als het in je leven tegenzit en je in een crisis zit of je leven op het spel staat vanwege een ziekte of wat dan ook is het net alsof mensen uit een ander vaatje tappen en er ineens wonderlijke bewustzijns en wilskracht en liefdesenergie te voorschijn komt om de tegenslag te boven te komen of er het beste van te maken. Vaak vind een mens een nieuw levensdoel na de crisis of ziekte en wordt het gewone leven ineens gewaardeerd, dankbaarheid voor de gebeurtenissen die er zijn.

Mag zelf een operatie ondergaan en het revalidatieproces aangaan en mijn ware roeping ontdekken na een crisis. Welke ervaringen hebben jullie met tegenslag in je leven die daarna voor een mooie transformatie zorgde?

1181 keer bekeken

Door   turiya, 22 december 2015, 13:55

Maak favoriet 

foto turiya

What are your programmed perceptions?

kwam dit tegen van bruce lipton en heb zijn boek ook gelijk besteld over de biologie van de overtuiging.

doe het even in het engels heb het nog niet vertaald.

eronder enkele van zijn youtube filmpjes.

hier is zijn website https://www.brucelipton.com/blog/what-are-your-programmed-perceptions

What are your programmed perceptions?

Wed, December 17, 2014
Let’s Lees verder

kwam dit tegen van bruce lipton en heb zijn boek ook gelijk besteld over de biologie van de overtuiging.

doe het even in het engels heb het nog niet vertaald.

eronder enkele van zijn youtube filmpjes.

hier is zijn website https://www.brucelipton.com/blog/what-are-your-programmed-perceptions

What are your programmed perceptions?

Wed, December 17, 2014
Let’s apply yesterday's article to understand the behavior in one’s life. Consider that you were a 5-year-old child throwing a tantrum in Walmart over your desire to have a particular toy. In silencing your outburst, your father yelled, “YOU don’t deserve things!” You are now an adult and in your self-conscious mind you are considering the idea that you have the qualities and power to assume a position of leadership at your job. While in the process of entertaining this positive thought in the self-conscious mind, all of your behaviors are now being automatically managed by the programs in your more powerful subconscious mind. Since your fundamental behavioral programs are those derived in your formative years, your father’s admonition that “you do not deserve things” may become the subconscious mind’s automated directive. So while you are entertaining wonderful thoughts of a positive future and not paying attention, your subconscious mind is automatically engaging self-sabotaging behavior to assure that your reality matches your program of not-deserving.

Now here’s the catch—Behavior is automatically controlled by subconscious mind’s programs when the self-conscious mind is not focused on the present moment. When the reflective self-conscious mind is preoccupied in thought and not paying attention, it does not observe the automatic behaviors derived from subconscious mind. Since 95% or more of our behavior is derived from the subconscious mind…then most of our own behavior is invisible to us!

Bekijk op YouTube zelf

Bekijk op YouTube zelf

Bekijk op YouTube zelf

Bekijk op YouTube zelf

1357 keer bekeken

Door   turiya, 10 oktober 2015, 19:48

Maak favoriet 

foto turiya

Koppensneller getriggerd

zei net tegen iemand, de usa steunt de IS en andere rebellen om assad af te zetten, legde het hoe en waarom uit.
halverwege kreeg de persoon een woedeaanval maakte een koppensnel gebaar en zei die vieze koppensnellers en daarna was ik het volgende doel om bijna onthoofd te worden, Lees verder

zei net tegen iemand, de usa steunt de IS en andere rebellen om assad af te zetten, legde het hoe en waarom uit.
halverwege kreeg de persoon een woedeaanval maakte een koppensnel gebaar en zei die vieze koppensnellers en daarna was ik het volgende doel om bijna onthoofd te worden, gelukkig kon ik wat opzij stappen en kalmeerde de persoon.

blijkt dat er gewoon in overijssel ook al potentiele koppensnellers met kort lontje leven soms kan je beter niks zeggen haha, das veiliger.

Geloof ook niet dat die woede van die persoon daadwerkelijk om de koppensnellers is maar meer een trigger om de opgekropte en onderdrukte boosheid en frustratie van een leven lang te uiten en uit te drukken. Eigenlijk mooi als je daar samen aan kan werken en naar de kern en oorzaak van die woede te gaan en het doorvoelen en erkennen en accepteren en er met je bewustzijn naar toe gaan helemaal erin.

Ken deze persoon al wat langer en die woede is snel getriggerd het maakt niet eens zoveel uit waar het om gaat als hij het maar ergens niet mee eens is of niet zijn gelijk krijgt dan komt het eruit. Nu had hij een vader die alles voor hem besliste en daar zit een enorm stuk frustratie van het in het verleden niet mogen doorzetten van zijn eigen studie dromen en wensen en van een ongeval waarbij zijn dromen uiteengespat zijn van voetbalspeler en dansen.

Apart eigenlijk dat we ons leven als mens nog zo laten beïnvloeden door het verleden en dat continue voor dezelfde automatische reactiepatronen zorgt. Iedereen heeft ze waarschijnlijk wel op een eigen manier die triggers of pijnplekken die als ze even aangeraakt worden een automatische reaktie creert die onbewust is en vaak emotioneel is.

onderstaande video kan misschien helpen, ben zelf niet bezig met geleide meditaties. hoewel het best wel een fijn effect kan hebben en transformatie kan bewerkstelligen en genezing.

Bekijk op YouTube zelf

997 keer bekeken