Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door Smeagol, 1 november 2013, 11:11

Maak favoriet 

foto Smeagol

Bewustzijn in vogelvlucht. . . (4)

Auravelden

We zullen nu trachten tot een nader begrip te komen van deze zeven energievelden en hun betekenis.
De kleuren die bij de lichamen worden beschreven zijn de hoofdkleuren. Naarmate het betreffende deel zich ontwikkelt zal de kleur ook transparanter worden. Zo kan het gele gebied b. v. variëren van donkergeel Lees verder

Auravelden

We zullen nu trachten tot een nader begrip te komen van deze zeven energievelden en hun betekenis.
De kleuren die bij de lichamen worden beschreven zijn de hoofdkleuren. Naarmate het betreffende deel zich ontwikkelt zal de kleur ook transparanter worden. Zo kan het gele gebied b. v. variëren van donkergeel tot goudgeel, al naar gelang het mentale aspekt dat aangesproken wordt.

Het fysieke of stoffelijke lichaam.
Dat is bij ons het meest vertrouwd en bekend. Wat niet zo bekend is is het feit dat fysieke materie in verschillende gradaties bestaat van zichtbaar tot "onzichtbaar".
We kennen het vaste deel, b. v. beenderen; het vloeibare, b. v. vloeistoffen, bloed, en het gasvormige, b. v. lucht, zuurstof.
Daarnaast zijn er echter nog ijlere gradaties van materie die vluchtiger zijn dan het gasvormige, maar die toch deel uitmaken van het fysieke gebied. Dit wordt in de esoterische literatuur etherische stof genoemd, niet te verwarren met de gasvormige stof: ether uit de natuurkunde.

In deze ijlere materie vinden we de elektrische en magnetische energieën.

Het hele gebied van fysieke materie is onderverdeeld in zeven gradaties. Dus de zeven gradaties van het totale fysieke gebied zijn: het vaste, het vloeibare, het gasvormige en de (vier etherische energielagen (het levenslichaam).
Het waarneembare, tastbare deel van het fysieke lichaam is niet iets wat op zichzelf funktioneert, zoals we al gauw geneigd zijn om aan te nemen. Dank zij veel onderzoek is er al veel bekend over de werking ervan. Steeds echter blijven nieuwe vraagstukken en ook weer nieuwe inzichten naar voren komen; nieuwe velden van onderzoek dienen zich aan.
Steeds meer bevestigt de wetenschap dat wat in de esoterie al lang bekend was: dat het fysieke lichaam een verdichting van energieën is tot in de ons bekende vaste vorm. Als zodanig is het de ontvanger en het instrument voor impulsen uit de ijlere lagen van ons bestaan en wordt het vandaar uit gereguleerd.

312 keer bekeken

Door Smeagol, 1 november 2013, 11:01

Maak favoriet 

foto Smeagol

Bewustzijn in vogelvlucht. . . (3)

Een aura is niet alleen aan de mens voorbehouden, alles wat leeft heeft een aura, zij het verschillend van samenstelling, al naar het bewustzijn erin aanwezig.

De menselijke aura toont zich bij helderziende waarneming als een vibrerend veld van kleuren, steeds variërend van intensiteit en diepte. Deze kleuren zijn haast Lees verder

Een aura is niet alleen aan de mens voorbehouden, alles wat leeft heeft een aura, zij het verschillend van samenstelling, al naar het bewustzijn erin aanwezig.

De menselijke aura toont zich bij helderziende waarneming als een vibrerend veld van kleuren, steeds variërend van intensiteit en diepte. Deze kleuren zijn haast niet te beschrijven met de benamingen die we in zuiver materiële omstandigheden aan kleur geven.
De verschillende nivo's van energietrillingen waaruit de aura bestaat bepalen de intensiteit en transparantie van deze kleur. Kleur is bovendien één van de uitdrukkingswijzen van deze energieën, naast klank, geur en vibratie.
Zo kan de aura worden waargenomen door het innerlijk oog in de vorm van helderziendheid. Er zijn ook nog andere vormen van waarneming waardoor toegang tot deze gebieden kan worden verkregen. Dit zijn de hogere vormen van voelen, ruiken, horen en de intuïtie.

Alles in het heelal vindt zijn bestaan door deze energieën, de oerkrachten van de schepping, de Goddelijke krachten. Het is het Goddelijk bewustzijnsveld waarin alles óntstaat en béstaat.
Deze energieën in ons zijn dus ook bewustzijnsvelden en kunnen als zodanig dus ook bewust ervaren worden.
Hoe meer in de mens het bewustzijn van al zijn wezensdelen tot een werkelijk bewust-zijn groeit, hoe sterker en helderder deze energie zich in de aura toont in structuur en kleur. Dit is dan de geestelijke groei van de mens naar de herkenning in hemzelf van het geestelijke wezen dat hij is. Hij kan dan steeds meer zijn ware geestelijke kern gaan ervaren, zijn Goddelijke vonk.

We onderkennen in de menselijke aura zeven hoofdgebieden, zeven energievelden, zeven sferen.
We zullen ze stuk voor stuk gaan bespreken, maar laten we ons goed voor ogen houden dat ze één geheel vormen en elkaar doordringen!!

Ieder energieveld is op zijn beurt weer onderverdeeld in zeven gradaties van energie, zeven nuances. Zo vormt het geheel een enorme verscheidenheid aan trillingen.

De aura heeft de vorm van een ei rond het fysieke lichaam met een lichte driedelige samentrekking rond romp, hoofd en benen. Het lijkt of de uitstraling van de aura, die we kunnen waarnemen bij de mens, vanuit het fysieke naar buiten straalt. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Het is de levengevende, vormgevende werking van de ijlere geestelijke gebieden die inwerkt op en door de minder ijle, stoffelijker gebieden.
Tot aan het fysieke werkt deze vormgevende, scheppende kracht die het lichaam tevens in stand houdt. Daar deze gebieden van verschillend nivo elkaar doordringen kun je niet spreken van boven of beneden, of van binnen en buiten.

315 keer bekeken

Door Smeagol, 31 oktober 2013, 14:45

Maak favoriet 

foto Smeagol

Bewustzijn in vogelvlucht. . (2). Aura en energie

Aura en energie

Als we spreken over de niet-stoffelijke, niet-materiële werkelijkheid waar de mens in leeft, dan komen we terecht in het begrip aura.
Hieronder wordt verstaan het complexe wezen van de mens met alle energievelden die deel uitmaken van zijn bestaan.
Om dit te kunnen vatten moeten we ons voor Lees verder

Aura en energie

Als we spreken over de niet-stoffelijke, niet-materiële werkelijkheid waar de mens in leeft, dan komen we terecht in het begrip aura.
Hieronder wordt verstaan het complexe wezen van de mens met alle energievelden die deel uitmaken van zijn bestaan.
Om dit te kunnen vatten moeten we ons voor ogen houden dat alles energie is, energietrillingen. De schijnbaar bewegingloze materie van ons stoffelijk / fysieke lichaam bestaat uit vele uiterst kleine en snelle energietrillingen.
Deze energietrillingen van verschillende aard vormen samen een wetmatig opgebouwde structuur in elke stof. Zo hebben vloeistoffen weer een andere trilling en gasvormige stoffen zijn nog beweeglijker en doordringbaarder.
Licht is weer een andere vorm van energie, evenals radio- en röntgenstralen.
Nog weer een andere vorm van energie zijn onze emoties, gevoelens en gedachten. Ook hiermee zenden we voortdurend trillingen uit die door de ander opgevangen kunnen worden. Deze trillingen kunnen ook allerlei gradaties van grof tot fijn hebben en van heftig tot ijl.

Deze kosmische energieën kunnen dus allerlei gradaties hebben van stoffelijk, fijnstoffelijk tot spiritueel.

Samenvattend kunnen we zeggen dat de aura is samengesteld uit diverse energievormen van verschillend trillingsgetal die elkaar doordringen en in elkaar overgaan. Er is geen afgescheidenheid ten opzichte van elkaar.

311 keer bekeken


Zij pasten onlangs hun profiel aan:

foto knuffelbeer33foto Mandala@12foto -Susanne-foto Nique-foto AstridZonfoto Manspersoonfoto Anethumfoto MeindertOfoto Maudddfoto Francescobofoto Patricia075foto -Julieke-foto Thomas22foto Case2497

Meer vrouwen

Meer mannen

Door Smeagol, 31 oktober 2013, 14:43

Maak favoriet 

foto Smeagol

Bewustzijn in vogelvlucht. . . (1)

Bewustzijn
in
vogelvlucht

door:
Magnolia Heyboer
Paulus Rijntjes

Stichting Uitgeverij Anubis 1986

Voorwoord

Deze inhoud beoogt een handreiking te zijn bij verdere studie over deze onderwerpen. Ook kan het als een inleiding worden gezien tot een beter begrip van het hele menszijn. Er zou veel meer over te zeggen zijn, maar dat valt buiten het bestek Lees verder

Bewustzijn
in
vogelvlucht

door:
Magnolia Heyboer
Paulus Rijntjes

Stichting Uitgeverij Anubis 1986

Voorwoord

Deze inhoud beoogt een handreiking te zijn bij verdere studie over deze onderwerpen. Ook kan het als een inleiding worden gezien tot een beter begrip van het hele menszijn. Er zou veel meer over te zeggen zijn, maar dat valt buiten het bestek van de beoogde inhoud. Laat dit een uitnodiging zijn tot verdere beschouwing door middel van: lezen, het volgen van een cursus of eigen meditatieve afstemming.
De bronnen waaruit geput is staan vermeld in de literatuurlijst. Speciaal moet echter vermeld worden dat de psychosofie(doorgegeven door Zora Bertrand) de inspirerende bron en achtergrond vormt van waaruit dit boekje tot stand kwam.
Tot slot willen we onze dank uitspreken aan diegenen die met raad en daad het tot stand komen van dit boekje hebben ondersteund.


Inleiding

'Er is meer tussen hemel en aarde dan gij in uw wijsheid droomt, o Horatio'.
Shakespeare, uit: Hamlet.

Dit citaat van Shakespeare uit Hamlet wordt in deze tijd wel op grote schaal benadrukt door het toenemende aantal mensen die buitenzintuiglijke indrukken beschrijven. Door de eeuwen heen zijn er helderzienden, paragnosten, visionairs geweest die meer waarnamen dan ogenschijnlijk aanwezig was. Ogenschijnlijk (ook onze taal geeft de aanwijzing!), want dat deze waarnemingen op een werkelijkheid berusten wordt in deze tijd door een sterk groeiend aantal mensen ervaren en beschreven. Het blijkt dat dit waarnemen van, voor de fysieke zintuigen onzichtbare kleuren, vormen, geluiden en geuren, een latent vermogen is, en in ieder aanwezig.

Wij zijn zo gewend alleen dat te leren waarnemen wat onze fysieke zintuigen aangeven, dat wij in de veronderstelling zijn gaan leven dat dát de enige werkelijkheid is; onze wereld is daardoor beperkt geworden tot het fysieke, het stoffelijk materiële alleen.

Nu worden ons steeds meer "bewijzen" aangereikt, dat er een "onzichtbare" werkelijkheid bestaat, onze zichtbare wereld doordringend en even werkelijk als deze, beter uitgedrukt: een uitgebreidere werkelijkheid ervan scheppend.

Kirlianfotografie, radionica-onderzoek, parapsychologie, meting van hersengolven in diverse staten van bewustzijn, het effect van meridiaanbehandeling in de acupunctuur, onderzoek naar de reacties van planten op mensen, dit alles voert ons naar een beter begrip van deze uitgebreidere werkelijkheid.

Methodes van meditatie, visualisatie, biofeedback, oefeningen in intuïtieve vermogens komen van alle kanten naar ons toe om zo deze "onzichtbare" wereld te leren ervaren en verkennen, in onszelf en om ons heen. Het onzichtbare wordt deels zichtbaar en zeker ervaarbaar.


Ook in de media, tijdschriften, radio en televisie wordt ingespeeld op de belangstelling voor deze zaken onder het publiek. Het aantal boeken, welke over dergelijke onderwerpen verkrijgbaar zijn, is legio.

In de wetenschap worden de grenzen steeds meer verlegd naar het voordien onzienlijke, ongrijpbare of onmeetbare. Vooral de stelling: "materie = energie in beweging" heeft veel inzichten doen veranderen.

Het is het kenmerk van deze tijd dat de mens zich ontworstelt aan zijn beperkingen en zo zijn oorspronkelijke, aangeboren waarnemingsvermogen gaat terugvinden. Dit zal moeten gebeuren met het nodige onderscheidingsvermogen en met kritische zin, wil het niet ontaarden in sensatiezucht en eigenbaat. Het schiet anders voorbij aan de respektvolle erkenning van de totaliteit van het mens-zijn; de geestelijke wereld waar de materiele kant slechts een aspekt van is.

***

311 keer bekeken