Filter op nieuwe reacties / van wie / periode / zoekwoorden

 

Door Smeagol, 27 oktober 2013, 15:54

Maak favoriet 

foto Smeagol

Goeie vraag. . . . . !

Vandaag om 06.00uur op het werk, de manege. Om 10.00uur klaar met het werk en daarna wat gegeten.
Er waren onderlinge dressuur wedstrijden. Vanaf de barkruk kon ik het volgen en zei in het algemeen:"mooi paard". Naast me zat iemand die me met een ontspannen glimlach vroeg waaróm ik het Lees verder

Vandaag om 06.00uur op het werk, de manege. Om 10.00uur klaar met het werk en daarna wat gegeten.
Er waren onderlinge dressuur wedstrijden. Vanaf de barkruk kon ik het volgen en zei in het algemeen:"mooi paard". Naast me zat iemand die me met een ontspannen glimlach vroeg waaróm ik het paard nou zo mooi vindt. De vraag was waarschijnlijk bedoeld als uitdaging.

Daar raakte ik flink van in de knoop en pruttelde er maar wat op los vanuit mijn gevoel.
Enige tijd later was ik er nog steeds mee bezig en bedacht het volgende:

Het bewonderen van het paard deed ik vanuit mijn gevoel. Maar haar vraag deed een beroep op mijn ratio als aankomend paarden(sport)masseur, dat probeerde ik in ieder geval. Dan bedenk je ruwweg vragen als: hoe is de bouw van het paard, hoe is de bespiering, hoe beweegt het paard. Allemaal heel functioneel en praktisch met het oog op de functie van het paard als gebruiksdier.

Ik kon niet goed en op tijd omschakelen naar mijn ratio. Van "mooi paard", naar het waarom daarvan. Het bleek een mission impossible.

Het was een goeie vraag die me uitdaagt om beter te leren schakelen tussen gevoel en ratio. Dat laatste is meestal beter communiceerbaar met andere mensen en kan helpen op mijn weg in de wereld van de paarden(sport)massage.

Goeie vraag dus!

Groet, Smeagol.

Bekijk op YouTube zelf

368 keer bekeken


Nieuw op Netsamen:

foto Maudddfoto Francescobofoto Case2497foto Leukerd72foto Phoenix52foto Raisjafoto Philautiafoto Marjan80foto --SamenZijn--foto Julia48foto Ingkiewinxfoto Mirrekefoto Just mefoto Gert

Meer vrouwen

Meer mannen